Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Karkówka pieczona w śmietance

Zaczęty przez renia, 2012-02-26, 15:32:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

zofijeczka

administ

Ba, a kto nie lubi, szczególnie jak zaserwują... ;)

Jonsey

:) im dłużej was czytam tym bardziej jestem przekonana że z dziada pradziada jem optymalnie  :lol:  :shock: 8)  :D

Gavroche

Dawniej wiele osób tak jadło, teraz "zdrowe diety" sprały im mózg, ale kto wie, kto wie... ;)

Zyon

Cytat: Jonsey w 2015-08-27, 15:52:17
:) im dłużej was czytam tym bardziej jestem przekonana że z dziada pradziada jem optymalnie  :lol:  :shock: 8)  :D
Tak?
A jelita niedziurawe?
A glutenoza zdiagnozowana?
A goraczka rotacyjna zdiagnozowana?
A laktozozoza zdiagnozowana?
A zespol zoltkowo-odstawienny jest?
He?
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: adampio w 2015-08-27, 13:55:39
Jem prawie codziennie, to moja ulubiona salatka  :lol: :lol: :lol:

Ja dzisiaj zrobiłam po długim czasie, dzięki Waszemu przypomnieniu. A upiekłam łopatkę w plastrach (w piekarniku w brytfannie), pod koniec zalałam ją śmietanką 36 % i parę ziemniaczków do tego i super. Pomidory miałam malinowe (oryginalne, bez modyfikacji).  :D obiad lepszy niż w hotelu... :lol:

adampio

Jonsey

Cytat: Zyon w 2015-08-27, 17:08:42
Cytat: Jonsey w 2015-08-27, 15:52:17
Tak?
A jelita niedziurawe?
A glutenoza zdiagnozowana?
A goraczka rotacyjna zdiagnozowana?
A laktozozoza zdiagnozowana?
A zespol zoltkowo-odstawienny jest?
He?

Cholera no niczego jeszcze nie diagnozowałam :) tak poprostu freestyle jak nic nie szczyka i nie chrupocze to wychodzę, być może z błędnego założenia, że jest dobrze :)  ale ostatnio moją starą zdezelowaną siłownię zamieno w super wylaszczony klub :( i zrobiono mi pomiary tak w ramach chłìtu marketingowego tych wszystkich magicznych rzeczy i dowiedziałam się że b.m.l. mam złe i generalnie 9kg niedowagi :/ i dostałam wykład od trenera że za 300 zł za godzinę z trenerem personalnym zrobią ze mnie ludzi ale na wstępie pan powiedział że mam jeść 2626 kalorii ;) ;) :D
to był wesoły dzień :)

Gavroche

Z takim podejściem, długo w tym klubie nie potrenujesz. ;)

Jonsey

No to będą musieli mnie przegonić, bo byłam tam pierwsza :D a poza tym tam niestety mam najbliżej . No i słuchałam go grzecznie i kulturalnie do samego końca i dopiero po 20 minutach zaczęłam się nabijać I zapytałam "serio? 9kilo? Tak Pan uważa? " na co on zaczął mruczeć coś pod nosem i chyba nie widział zabawnej strony całej sytuacji tak jak ja :)

Gavroche

Normy, dziewczyno, wszędzie normy. :lol:
Uciekłaś z korpolandu, to wiesz czym to pachnie. 8)

Zyon

Cytat: Jonsey w 2015-08-31, 12:12:12
Cholera no niczego jeszcze nie diagnozowałam :) tak poprostu freestyle jak nic nie szczyka i nie chrupocze to wychodzę, być może z błędnego założenia, że jest dobrze :) 
Co za niefrasobliwosc!  :shock: Dziewczyno, zycie bez glukometru, paskow ketodiastik, wagi i cisnieniomierza nawet nie rozpoczynaj dnia  :shock:
Popytaj Adama w jakiej kolejnosci co trzeba mierzyc, bo mi sie jeszcze myli  :lol:
Work Buy Consume Die

Jonsey

Cytat: Zyon w 2015-08-31, 12:52:16
[Equote author=Jonsey link=topic=4634.msg385739#msg385739 date=1441015932]
Cholera no niczego jeszcze nie diagnozowa³am :) tak poprostu freestyle jak nic nie szczyka i nie chrupocze to wychodzê, byæ mo¿e z b³êdnego za³o¿enia, ¿e jest dobrze :) 
Co za niefrasobliwosc!  :shock: Dziewczyno, zycie bez glukometru, paskow ketodiastik, wagi i cisnieniomierza nawet nie rozpoczynaj dnia  :shock:
Popytaj Adama w jakiej kolejnosci co trzeba mierzyc, bo mi sie jeszcze myli  :lol:
Cytat
ooo ale jak mi skacze ciśnienie to wiem , bez mierzenia :) bo mi facet wtedy z domu ucieka, to są pierwsze objawy :D :D

administ

:lol:
Dać się zdiagnozować fachowcowi od służby chorobie, to zaraz wykryje u zdrowego osobnika z dziesiątkę chorób i przypadłości.  8)
I garść leków nierefundowanych do wykupienia, aby było wiarygodniej... ;)
A te dopiero ze zdrowego robią chorego przewlekle, czyli póki łyka.  8)

renia

Cytat: Jonsey w 2015-08-31, 13:04:16

Cholera no niczego jeszcze nie diagnozowa³am :) tak poprostu freestyle jak nic nie szczyka i nie chrupocze to wychodzê, byæ mo¿e z b³êdnego za³o¿enia, ¿e jest dobrze :) 
Cytat
ooo ale jak mi skacze ciśnienie to wiem , bez mierzenia :) bo mi facet wtedy z domu ucieka, to są pierwsze objawy :D :D

Ciekawy objaw skoku ciśnienia... :lol:

Zyon

To sie nie liczy, bo nie ma norm. Trzeba sprawdzac z normami, najlepiej najnowszymi, bo wtedy latwiej zlapac jakiegos syndroma.
Work Buy Consume Die

Jonsey

Cytat: Zyon w 2015-08-31, 14:02:57
To sie nie liczy, bo nie ma norm. Trzeba sprawdzac z normami, najlepiej najnowszymi, bo wtedy latwiej zlapac jakiegos syndroma.
No podobno są! Bo wtedy słyszę,  że "przekraczam wszelkie normy" :D
Cytat: renia w 2015-08-31, 13:58:03

Cytat
ooo ale jak mi skacze cinienie to wiem , bez mierzenia :) bo mi facet wtedy z domu ucieka, to s± pierwsze objawy :D :D

Ciekawy objaw skoku cinienia... :lol:
powiem więcej, dla zdrowia psychicznego od czasu do czasu bardzo korzystny i zalecany ;)