Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Dlaczego tak mało, tylko na 12zł wyceniają polskiego robotnika?  :?

administ

Też mnie to zadziwia!  :shock:  :?

Diogenes z Synopy

to minimalna. Brutto.    Chodzi o śmieciówki  ( paręnaście chyba procent pracujących ).
Nikt nie zabrania płacić więcej  ;-)  . Od stycznia wejdzie - w walterowskiej tivi mówili.

CytatDlaczego tak mało, tylko na 12zł wyceniają polskiego robotnika
Wyceniali(ją) po 5 zł, a nawet po 3 zł  - nic nie mówiliście, że mało   :roll: ;-)

Blackend

Rząd przecież i tak nie płaci minimalnej, tylko prywaciarz, więc dlaczego ograniczają się tylko do 12zł?  :?
Przecież wystarczy jedna ustawa aby polski robotnik zarabiał tyle co Niemiecki.
Gdybym był wyborcą na minimalnej, to miałbym uzasadnione pretensje do mojego rządu, że tak podle mnie traktuje.  :?

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2016-04-07, 20:22:29
, więc dlaczego ograniczają się tylko do 12zł?  :?

od 12 zł   :lol:   - >   keine grenzen

Blackend

Czyli swoich podatników wyganiają?  :shock:
Bez sensu.  :?  8)

Anulka177

Cytat: Blackend w 2016-04-07, 20:22:29
Rząd przecież i tak nie płaci minimalnej, tylko prywaciarz, więc dlaczego ograniczają się tylko do 12zł?  :?
Przecież wystarczy jedna ustawa aby polski robotnik zarabiał tyle co Niemiecki.
Gdybym był wyborcą na minimalnej, to miałbym uzasadnione pretensje do mojego rządu, że tak podle mnie traktuje.  :?
A gdybyś był wyborcą prywaciarzem? :roll: :lol:

administ

Prywaciarze to powoli wymierający gatunek w tym kraju, teraz zaś proletariusze miast i wsi co im się opłaca za 500+ prokreować, mają swojego umiłowanego Wielkiego Stratega, co za nich myśli i im rozdaje!  :shock:  :(

Diogenes z Synopy

Tusk  ich wykończyło podatkami.  I rozpieszczanie korporacji.   :lol:  Ale nie jest tak źle.  Utrzymują budżet, żeby ktoś miał zwolnienia z podatków.

5 rocznica podwyższenie Vatu na 1 rok mija.  I nie zanosi się na nic. Oszust mówił o max 3.   :roll:

Blackend

Cytat: Anulka177 w 2016-04-08, 00:11:29
A gdybyś był wyborcą prywaciarzem? :roll: :lol:

Nie chodzimy na wybory, to taka nasza odrobina wolności w tym kraju. ;)  :D

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-08, 08:41:54
Tusk  ich wykończyło podatkami.  I rozpieszczanie korporacji.   :lol:  Ale nie jest tak źle.  Utrzymują budżet, żeby ktoś miał zwolnienia z podatków.

5 rocznica podwyższenie Vatu na 1 rok mija.  I nie zanosi się na nic. Oszust mówił o max 3.   :roll:

Dobra Zmiana to wszystko zmieni, a nawet więcej.  :lol:

Diogenes z Synopy

CytatRaczej w przyszłym roku nie będzie powrotu do niższych stawek. Nie zarekomenduję takiego rozwiązania. […] Najpierw musimy odbudować dochody podatkowe. Przez kilka miesięcy nie da się tego zrobić. Nie da się odwrócić procesów, które trwały 8 lat" - powiedział Szałamacha w wywiadzie dla "Dziennika Gazety Prawnej

:lol:

http://stooq.pl/n/?f=1032525

ja bym obniżył rok przed wyborami. Pamiętali by wyborcy.  A w razie przegranej ( wątpliwe)  spuścizna'' brakowa'' przechodzi na następców  ;-)

Blackend

Żeby obniżyć podatki najpierw muszą ściąć wydatki, a na to zgody narodowej nie ma. ;)  :lol:

Anulka177

Cytat: Blackend w 2016-04-08, 09:20:41
Cytat: Anulka177 w 2016-04-08, 00:11:29
A gdyby by³ wyborc± prywaciarzem? :roll: :lol:

Nie chodzimy na wybory, to taka nasza odrobina wolnoci w tym kraju. ;)  :D
Korzystamy z tej samej wolności (poki możemy)  :)

Blackend

administ

Drugi sort tak ma. Ale to się zmieni...;)
A wszystko dzięki "dobrej zmianie"... :lol:

Blackend

Zapędzą wszystkich obowiązkowo przed urny wyborcze jak za PRLu? ;)  :lol:
Pierwszy sort byłby zachwycony.  :lol:

Anulka177

A może dadzą po 500 zeta kazdemu,  kto pójdzie zagłosować? Może bym się skusiła :roll:

Blackend

Dają nawet więcej - patrz bezrobotni i budżetówka.  8)
A prywaciarze, to chyba w ramach spaceru chodzą, albo mają pokutę jaką cycuś? ;)  :roll:

administ

Musi być frekwencja 99,99%, bo wiadomo, że 100% ciężko osiągnąć, bo 0,01% to ci wciągnięci już na listę wyborców, ale wyborów nie dożyją... ;)