Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Renia. Pan coś mówi,  :roll: że gdy jesteś tłustym kotem to podwyżkę podatków masz jak w banku. A gdy jesteś normalnym obywatelem to:

CytatZarazem obciążenia z tytułu ZUS dla drobnych przedsiębiorców spadną z obecnych 1200 zł do ok. 500 zł. ZUS będzie płacony od dochodów, ale na początek od wysokości płacy minimalnej.

zarazem dodaje:
CytatPAP: Czy ta reforma cokolwiek pomoże w uporaniu się z permanentnym deficytem FUS; dopiero co rząd przyjął projekt ustawy okołobudżetowej, umarzającej ok. 39 mld długu FUS.

H.K.: Nie pomoże, w budżecie trzeba będzie corocznie uwzględniać dotacje na FUS. Jeszcze w 2007 roku ZUS się bilansował, od tamtego czasu już się nie bilansuje i teraz nie ma szans, żeby się bilansowa
wina Tuska ;-)

CytatZarazem likwidujecie liniowy 19-proc. PIT dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

H.K.: Tak, nie ma powodu, by prezes spółki zarabiający milion rocznie płacił 19 proc., a ktoś inny wielokrotnie mniej zarabiający - 60 proc., bo do takich poziomów, jak mówiłem, dochodzi podatek w skrajnych przypadkach

Toż to może zabraknąć na odrzutowca  :?  ;-)

Najważniejsze, aby w budżecie nie zbrakło.  ;-)  Choć kuszą niewielki koszty pożyczek. ;-)

http://stooq.pl/n/?f=1110055&c=1&p=4+22
Kowalczyk: jest decyzja, by nie było podatkowego uprzywilejowania najbogatszych

Diogenes z Synopy

NBP: w II kw. w polskich przedsiębiorstwach rosła sprzedaż i zatrudnienie
http://stooq.pl/n/?f=1110159&c=1&p=4+22
piszą, że krachu nie ma być  :roll:   i nic nie wspominają i hiperinflacji  :roll:   ;-)

Deflacja CPI wyniosła 0,4% r/r we wrześniu wg analityków
http://stooq.pl/n/?f=1110157&c=1&p=4+22
:roll:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-10, 12:34:48
Renia. Pan coś mówi,  :roll: że gdy jesteś tłustym kotem to podwyżkę podatków masz jak w banku. A gdy jesteś normalnym obywatelem to:

Zarazem obciążenia z tytułu ZUS dla drobnych przedsiębiorców spadną z obecnych 1200 zł do ok. 500 zł. ZUS będzie płacony od dochodów, ale na początek od wysokości płacy minimalnej.

zarazem dodaje:
PAP: Czy ta reforma cokolwiek pomoże w uporaniu się z permanentnym deficytem FUS; dopiero co rząd przyjął projekt ustawy okołobudżetowej, umarzającej ok. 39 mld długu FUS.
....................

Mnie nic nie obchodzi polityka ani gospodarka... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-10-10, 13:36:34
Mnie nic nie obchodzi polityka ani gospodarka... 8) :lol:
No, ale każdy powinien się znać na polityce i gospodarce i piłce nożnej, i chorobach.  :roll:  ;-)
Toż to forum polityczne, rzekłaś.  :roll: Zresztą trudno się z tym nie zgodzić.  :)

renia

Ale ja nie jestem decyzyjna, to mogę tylko się przyglądać... 8)

Diogenes z Synopy

My też w piłkę nie gramy. Ale lepiej się na niej znamy niż sam Lewandowski.  ;-)

administ

No to macie problem albo niewykorzystany talent...  :? ;)

administ

renia

Cytat: admin w 2016-10-10, 14:22:50
No to macie problem albo niewykorzystany talent...  :? ;)

We wszystkich (prawie) wątkach na Forum widzisz dzisiaj problemy... :roll: To jest problem... 8)

administ

renia

administ

:lol:
Przecież tylko linki wrzucam i czasem, coś bąknę do tego i nic więcej.  8) ;)
Ale, że to niektórych rozjusza, to nie mój problem.  :lol: :lol: :lol:

renia

administ

renia

Takie strony internetowe czytasz... :? 8)

Diogenes z Synopy

GUS: deflacja we wrześniu 0,5 proc. rdr 
szacowano wcześniej na 0,4. Uciążliwa. Ale nie dla nas.  ;-)

Jest szansa, że zniknie niedługo bo ropa drożeje (ponad 20 % w koszyku to transport i paliwa  :roll: )

Słabe procenty w banku płacą.  :roll:    Gdy z 10 % to ludziska się cieszą.  :?  ;-)

Blackend

A co, lokomotywy znowu potaniały? ;)

administ

Oraz Maybachy i nieruchomości wolno stojące na przynajmniej 50ha... ;)