Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Niemowlaki i dzieci na żo

Zaczęty przez Vikii, 2012-04-03, 10:35:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Vikii

Począwszy od poporodowego, szpitalnego podania antybiotyków, po włoski bawłniane w beciku.

to prowada, że dziecko może mieć problemy skórne od antybiotyków?
a jeśli matka karmiąca piersią brała przez dłuższy czas? to sie przedostało do pokarmu i może mieć maluszek uczulenie?

czy to przechodzi i po jakim czasie????

friga

Mnie Doktor powiedzial ze do 72h wszytsko sie wyplukuje po ostaniej dawce i faktycznie tak bylo jak maly dostal uczulenia po marchewce i mial wysypke to po 72h jak reka odjal

administ

Ale mądry ten Doktor!  :shock:
Pewnie marchewka była bio?

friga

A nie tak jest?
To nie tylko jeden lekarz powiedzial, w szpitalu podobnie, stad moje przekonanie o tej teorii

To jaka jest prawda Panie Tomaszu?

No niestety nie byla bio, kupilam zwykla marchewke w sklepie  :? Teraz jest dla mnie niejadalna  :( pewnie w marchewce nic po marchewce

Podobnie jak moi znajomi na Akademii Rolniczej robili badanie maki i okazalo sie ze jest 2% maki w mace reszta to spulchniacze itp

administ

Marchewka niezależnie czy bio, czy z plantacji "kadmowoołowiowej" jest jendym z najbardziej uczulających i szkodliwych pokarmów dla dzieci, obok innych warzyw i owoców, ale naukowcy twierdzą zupełnie inaczej.
I tak jest. 
Mnie to w niczym nie wadzi.  :D

krobert

Cytat: friga w 2012-07-25, 22:19:14
Krobert nie stosuj Protopicu! Wszystko inne tylko nie to!

Friga, napisz co z tym Protopikiem jest źle...

Stefan

Więc te zupki, deserki z Bobovity, Gerbera to bezwartościowe a nawet szkodliwe? Wszędzie polecają, nawet w szpitalu na porodówce dają próbniki aby "smaczek" zaszczepić bobasowi.

administ

I bardzo dobrze!  :D
Prawidłowo i zgodnie ze współczesną wiedzą medyczną....  :wink:

krobert

Cytat: Stefan w 2012-08-07, 21:25:35
Więc te zupki, deserki z Bobovity, Gerbera to bezwartościowe a nawet szkodliwe?

Sprawdź skład.
Większość tych "rzeczy" ma min. 60% węglowodanów, popularne kaszki ryżowe nawet 87,7%, głównie z cukru.
Wnioski jednoznaczne.

Nasza pediatrzyca też zalecała przejść na "gerbery" jak małemu zaczęły się alergie, bo 'oni (producenci) muszą dużo bardziej dbać o jakość warzyw wykorzystywanych do przetworów, przez co są zdecydowanie lepsze, niż warzywa nawet ze znajomego pola'.

Niestety o tym, że wszystkie warzywa są dla maluchów szkodliwe dowiedziałem się dopiero tu ;(

administ

Niech jedzą kochane bobaski, a od lekarzy się nie uwolnią do końca życia.   :D
I o to chodzi tym mądrym Doktorom, co to potrafią przepowiedzieć z licznych doświadczeń naukowych, ile potrwa uczulenie na marchewki... 
Później już droga wolna na pastwisko drogie dzieci. 
Powodzenia.  :D

administ

Cytat: admin w 2012-08-02, 11:52:59
Dobra rada żywieniowa dla niemowląt za Homerem- cyt:
"... co wpierw, na ojca kolanach szpikiem się żywił jedynie i tłustym mięsem..."

Ciekawe, co też pediatrzy na to? :D
Roboty by nie mieli.  :wink:

Blackend

Obśmiali  by to, a głupia wiara poszła by za nimi  :lol:

MariuszM

friga

Krobert, to by trzeba bylo sie rozpisac o procedurach badan klinicznych i zasadach dopuszczania lekow do obrotu.

krobert

Rzuć ogólnikami, będę googlować :)

Vikii

mam takie pytanie:

czy to prawda, że jeśli dziecko zjadło np. żółtko ( czyli białko) i potem wypije moje mleko ( inne białko) to może dostać uczulenia?

i ogólnie, czy jest możliwa reakcja u człowieka jeśli podczas całego dnia zjada inne rodzaje białka ,a nie np. tylko jeden rodzaj? czy to ma jakiś wpływ???

friga

Wg mnie nie, ale niech sie jeszcze Pan Tomasz wypowie
Bo niby dlaczego?Jesli zaleca sie podawac wywar i z zoltkiem a przeciez to 2 rozne bialka

Vikii

Panie Tomaszu, czy mógłby Pan udzielić odpowiedzi??
bardzo proszę