Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Niemowlaki i dzieci na żo

Zaczęty przez Vikii, 2012-04-03, 10:35:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zofia

Cytat: admin w 2020-09-09, 02:24:32
A nie za mała ta "kohorta", bo jak Doktorowi przebadali dietę naukowo ci od "żelaznych bułek" na 55 odżywiających się wysokotłuszczowo, to gadali, że "za mało"... ;)  :lol:
W zasadzie mógłbym opublikować to badanie w formie książkowej z moim komentarzem biochemicznym, ale nie mam na to czasu. Fajna książka by z tego wyszła.  :D
Proszę, niech wyjdzie. :D

admin

Jasne, tylko czy to coś radykalnie zmiania w praktyce?

Gavroche

Nic a nic, i to jest właśnie piękne. :D

Blackend

Czyli można się normalnie wyspać. ;)

admin

:lol:
Jak dziecię niepokalane... ;)

Gavroche

admin

A bo to teraz tylko do składania podpisu własnoręcznego raczej potrzebne tylko... ;)

Blackend

W telefonach już wystarczy odcisk palca, a że papier odchodzi do lamusa, więc na co komu nauka pisania. ;)

admin

Zofia

Ma dwa miesiące. Karmiona piersią (nieoptymalną). Cierpi na zaparcia. Jak pomóc? Jestem w rozpaczy. :(

Gavroche

A to na pewno zaparcia?
Bo dzieci na piersi czasem sporadycznie się wypróżniają po prostu, wysokoprzyswajalny pokarm bez balastu.

Doraźnie czopki glicerynowe, a mama niech zweryfikuje swoją dietę.
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/60410,problemy-z-wyproznieniem-u-3-miesiecznego-dziecka

admin

Cytat: Zofia w 2020-10-19, 11:23:50
Ma dwa miesiące. Karmiona piersią (nieoptymalną). Cierpi na zaparcia. Jak pomóc? Jestem w rozpaczy. :(

Pewnie za mało błonnika! ;)
Ale ja się na tym nie znam.  8)

admin

Ale dlaczego "klacze", skoro bardziej długością ciąży pasują krowy, które mają identycznie jak kobietyy?  :roll:
A konie muszą czekać na potomstwo średnio rok bez miesiąca! ;)

Jarek

:shock:
Dziwne że tam Merkel nie było

madre

Dramatycznie brzmiało Twoje wołanie o pomoc. Napisz Zofio czy rady podane przez Gavrocha i Admina pomogły? Jeśli tak to nie czytaj dalej mojej sugestii, bo po co zmieniać coś jak działa.

Jeśli zaś nie bardzo pomogły, to zastępczo rozważ czy aby nie spróbować połączyć rady udzielanej przez Doktora (tj. podać jedną suszoną śliwkę do zjedzenia) jednocześnie z dwoma, trzeba żółtkami. Jak organizm potraktuje odmownie taki mix to znaczy że ma alergię na białko żółtka i należy wówczas zaniechać czasowo dalszego podawania żółtek. Czyli mówiąc wprost NIE POPRAWIAĆ DOKTORA. Mam nadzieję, że nie ma potrzeby zastosowania mojej sugestii, bo nie trzeba reformować najlepszego.   :)

Zofia

Cytat: madre w 2020-11-08, 10:59:30
Dramatycznie brzmiało Twoje wołanie o pomoc. Napisz Zofio czy rady podane przez Gavrocha i Admina pomogły? Jeśli tak to nie czytaj dalej mojej sugestii, bo po co zmieniać coś jak działa.

Jeśli zaś nie bardzo pomogły, to zastępczo rozważ czy aby nie spróbować połączyć rady udzielanej przez Doktora (tj. podać jedną suszoną śliwkę do zjedzenia) jednocześnie z dwoma, trzeba żółtkami. Jak organizm potraktuje odmownie taki mix to znaczy że ma alergię na białko żółtka i należy wówczas zaniechać czasowo dalszego podawania żółtek. Czyli mówiąc wprost NIE POPRAWIAĆ DOKTORA. Mam nadzieję, że nie ma potrzeby zastosowania mojej sugestii, bo nie trzeba reformować najlepszego.   :)
Ni4mowlakowi dać śliwke i żółtka? :shock:

admin

:lol:
Oczywiście, można spróbować, szczególnie jak to niemowlę jest cudze... ;)

Jarek