Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Palenie papierosów. Co o paleniu mówi dr Kwaśniewski?

Zaczęty przez ElaC, 2012-06-01, 12:48:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-11-28, 19:19:31
Kilka?
Dziwna anatomia :shock:
Może to i dobrze, bo kto gra w karty ten ma łeb...W I E L K I!  :lol:
Dopiero by dziwnie było!

A co powiesz na taki myk:- kto wygrywa w karty ... wiadomo! :D

anakin

Cytat: Radzio w 2014-11-28, 18:53:30
Ahuuu!
A na przyk³ad Przyjaciel mój za to, co napisa³ o paleniu, nie dostanie ani grosza. 8) Z pewno¶ci±!- poniewa¿ nie jest to informacja dla groszy. :D

W świecie, w którym rządzi pieniądz, w systemie gospodarki monetarno-rynkowej można to nazywać dwojako: albo altruizmem, albo frajerstwem.

Radzio

Jeżeli to o mojej postawie, to poproszę frajerstwo. :D (słynne "mniejsze zło" ;))
Mniej drażni, a poza tym facet mego pokroju to egoista i tego chociażby u swojej żonki zmienić nie potrafię ... na razie. 8)

Z mojej obserwacji definicja wygląda tak:
Altruista- to ktoś taki, kto odczuwa potrzebę, aby być dojonym.
Frajer- to ktoś, kto nie odczuwa takiej potrzeby, ale i tak należy go wydoić- ... jak jest z czego. :D

Gavroche

Radzio

Anakin.
A jak Ty swą postać postrzegasz na tle zaproponowanej przez Ciebie wersji świata?
Masz taki wybór, jaki samodzielnie zaproponowałeś.

anakin

Cytat: Radzio w 2014-11-29, 11:32:19
Anakin.
A jak Ty sw± postaæ postrzegasz na tle zaproponowanej przez Ciebie wersji ¶wiata?
Masz taki wybór, jaki samodzielnie zaproponowa³e¶.

Dość już o tym pisałem chyba. Mnie się obecny porządek rzeczy nie podoba. Jestem przeciwnikiem monetarnego porządku wartości. Jestem fanem projektu Venus. Chcę przyszłości, w której wszyscy ludzie tworzą "kolektywny rój", sieć połączonych umysłów działających na rzecz przyspieszenia rozwoju technologicznego i naukowego na tej planecie. Bardzo podoba mi się maksyma podpięta pod Lizaka (Android Lollipop):  Be together. Not the same.

W ogóle kocham Google'a.

Niestety ludzie wywodzący się z czasów PRL i pochodnych mają spaczony światopogląd i wszystko widzą przez pryzmat minionych czasów, całkowicie ignorując dzisiejsze realia. Zresztą, często są to "informatyczni analfabeci", dla których smartfon, to rzecz tylko do telefonowania .

Radzio

Doskonale to rozumiem! 8)
Tobie chodzi o to, abym- niestety jako starszy- przygotował dla Ciebie extra zaawansowaną technologicznie rakietkę, abyś Ty z kolei mógł poszukać bratnie Ci dusze w kosmosie.
Niestety, z obliczeń wynika, że ja Cię do lasu wlokę i jeszcze zabawek nie pozwalam wziąć ze sobą. :D

Zyon

Ja np zima smartfonem skrobie szyby w samochodzie  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-11-29, 16:04:37
:lol:
Widzisz, gamoniu, a na bank masz w nim apkę do odmrażania?! :lol:

administ

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-11-29, 17:52:32
Cholerka, o tym nie pomyslalem  :?

Ale sie pochwale, ze innym uzylem tez smartfona zeby podlozyc pod noge stolu, bo sie ciagle przechylal i sie nam z kieliszkow rozlewalo...  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

administ

Ups!  :shock:
Neta mi przycina, pewnie młodzież coś na YT wrzuca!  :wink:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-11-29, 17:58:02
Cytat: Gavroche w 2014-11-29, 17:52:32
Cholerka, o tym nie pomyslalem  :?

Ale sie pochwale, ze innym uzylem tez smartfona zeby podlozyc pod noge stolu, bo sie ciagle przechylal i sie nam z kieliszkow rozlewalo...  :lol:
A to akurat zacny pomysł :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2014-11-29, 17:59:29
A kapsli pod nogą nie było?  :roll: :wink:
kapsla to byle matol potrafi podlozyc, a byc zaawansowanym uzytkownikiem smartphona nie kazdy potrafi  8)
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Zyon w 2014-11-29, 18:04:30
Cytat: admin link=topic=4668.msg337361#msg337361
date=1417280369

A kapsli pod nogą nie było?  :roll: :wink:
kapsla to byle matol potrafi podlozyc, a byc zaawansowanym uzytkownikiem smartphona nie kazdy potrafi  8)
szlag mnie trafia, gdy mam dzwonic zinby smartfona ;) :mrgreen: