Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

śmietanka UHT

Zaczęty przez piosza, 2012-06-12, 04:13:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Co ja zrobię,że jem jak "wróbelek".Dziś za redą Gavro 5 żółtków z śmietanką, cukrem i kawałkiem sera żółtego. Na deser mały ziemniaczek :) całkiem spoko zestaw :)

Zyon

Co wy macie z tym cukrem kurza stopa?  :shock: Nie lepiej zagryzc kiszonym albo papryka? Albo chocby czekolada gorzka?
Work Buy Consume Die

MariuszM

Lubię z rana do późnego popołudnia lekkość żołądka :)
papryka o tej porze  :shock: ,chyba tylko konserwowa :) he he
Papryki, kiszonki ogórkowe i sałatowe do obiadu,obiado-kolacji  serwuję sobie ;)

Zyon

To ja juz wole cukierka jakiego, np sliwke sandomierska albo trufla niz cukier sam wcinac. Jakos tak po prostu nie lubie cukru
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2012-12-14, 15:14:01
To ja juz wole cukierka jakiego, np sliwke sandomierska albo trufla niz cukier sam wcinac. Jakos tak po prostu nie lubie cukru

może lepiej ksylitol zamiast cukru?

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Blade w 2012-12-14, 15:16:51

Nie ksylitol, tylko sok z brzozy...  8)

administ

Cytat: Zyon w 2012-12-14, 15:21:15
Ale po co?

Jak się napijesz, to będziesz wiedział...  :wink:

MariuszM

Lecę "po taniości ",brak zapasów zimowych czekolady,ste(f)vi,ksylitolu  :lol: :)

renia

Cytat: admin w 2012-12-14, 15:22:10
Cytat: Blade w 2012-12-14, 15:16:51

Nie ksylitol, tylko sok z brzozy...  8)

Zamiast soku z brzozy lepsze jest mleko od kozy... 8) :lol:

administ

Mleko od kozy też ma laktozową nietolerancję, tylko bezobjawową u niektórych...  :wink:

Blade

Ale po co?

bo słodki ;) a do tego alkohol ;)

jak ktoś ma ochotę na deser, to idealnie podchodzi zastąpienie cukru ksylitolem. no może poza creme brulee, bo nie skarmelizuje się tylko wyparuje  ;)

Zyon

Cytat: admin w 2012-12-14, 15:23:09
Ale po co?

Jak się napijesz, to będziesz wiedział...  :wink:
Soku z brzozy? Kiedys w latach 90 bylem we Lwowie i pilem, bo nie mieli prawie nic innego. Pamietam, ze slodko-kwasne to bylo. Ale ogolnie pytalem, po co mi kslylitol, ja nie mam problemu z cukrem, raczej ogolnie nie przepadam za slodkim smakiem
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: MariuszM w 2012-12-14, 15:23:42
Lecę "po taniości ",brak zapasów zimowych czekolady,ste(f)vi,ksylitolu  :lol: :)
Ja mam w pracy ciagly doplyw wszelkich slodkosci, miedzy innymi slynna sliwke sandomierska :D Dlatego moge sobie ze spokojnym sumieniem po sniadaniu wsunac 2-3 sliwki, jedna ma chyba 12-14g ww
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2012-12-14, 15:07:00
Co wy macie z tym cukrem kurza stopa?  :shock: Nie lepiej zagryzc kiszonym albo papryka? Albo chocby czekolada gorzka?
A Ty co masz do cukru?
Niezdrowy, jak smalec czy jak?

administ

Cytat: Zyon w 2012-12-14, 15:27:37
Kiedys w latach 90 bylem we Lwowie i pilem, bo nie mieli prawie nic innego. Pamietam, ze slodko-kwasne to bylo.

Oj!
Jak słodko-kwaśny to ci sacharozę z benzoesanem sprzedali...  :lol:
A sok brzozowy jest raczej cierpko gorzki z nutką ksylitolowej słodkości!  8)

Zyon

Albo ja slabo pamietam :D Goraco bylo :D

A smaku ksylitolu nie znam, jak bywam w zielarskim sklepie to czasami mam ochote kupic ale jakos zawsze mam cos ciekawszego do nabycia niz cukier za 25 zl/pol kilo

A wtedy od ruskich przywiozlem sobie takie kolko do cwiczenia brzucha i mam je do dzisiaj 8)
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2012-12-14, 15:45:53
A wtedy od ruskich przywiozlem sobie takie kolko do cwiczenia brzucha i mam je do dzisiaj 8)
]

Rozsądny zakup, bo to  model  "gniotsa nie łamiotsa"!  :D

friga

A jest jakas różnica w składzie miedzy śmietanką a śmietaną?

administ

Śmietana ma dwa razy mniej cukru, który jest przerobiony na mleczan, a mleczan z fosforem to prawie ATP...  :wink:
I do tego białko jest już zdenaturowane.  :D
Ale to nie ma żadnego znaczenia dla upośledzonych skazą laktozową!  :wink: