Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

śmietanka UHT

Zaczęty przez piosza, 2012-06-12, 04:13:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Czyli Admin nie zgadł... 8) :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2013-04-02, 16:19:06
Jak kulą w śmietanę.

administ

Chyba sobie chłostę zafunduję z tego powodu!  :shock: :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-04-02, 18:04:10

Chyba sobie chłostę zafunduję z tego powodu!  :shock: :wink:
Biczowanie i tłumienie jęków to popularna rozrywka w średniowieczu była...

renia

Można i dzisiaj ją sobie zafundować... o tak... :D :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=cz66xYVtST0

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-29, 11:52:51
Klikajac na tytuly mozna je przeczytac
http://www.uwm.edu.pl/kmizj/?page_id=297
Dobre.
Zwłaszcza jak zestawić tłuszcze mleczne z olejami :lol:

wisienka

A ja mam takie pytanie.W kartoniku z śmietanką 36% z Łowicza zawsze odkłada sie na brzegach samo gęste, wyleję do kawy w sumie niedużo z takiego kartonika a reszta zostaje, ostatnio pół kartonika zostało... potem muszę rozcinać kartonik i oczywiście to zjadam ( pychota ) ale zastanawiam się, czy to jest tak dlatego ,że to sam tłuszcz na tych brzegach zostaje czy to przez karagen tak sie robi? Czy ta płynna śmietanka będzie miała te 36% czy cały tłuszcz w tym gęstym zostaje na brzegach? Próbowałam już kombinować z tym, odcinałam od razu całą górę kartonika, wyjmowałam całą śmietanbkę do słoika i mieszałam żeby sie ten tłuszcz? połączył z resztą... ale wystarczyło chwilkę zamieszać i mi sie ubijała...  :? Więc na razie kupuję śmietanki 30% do kawki bo w nich sie tak nie odkłada na brzegach.

administ

Jak wożą po polskich drogach, to się przeważnie masło robi.  :?

renia

Ja też przez to wolę śmietankę 30%...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-09-30, 13:07:00
Ja też przez to wolę śmietankę 30%...
Nawet jak się trochę zmaśli to 36 będzie mała więcej niż 30.
Tylko co z tego?

Zyon

Cytat: wisienka w 2013-09-30, 13:03:32
A ja mam takie pytanie.W kartoniku z śmietanką 36% z Łowicza zawsze odkłada sie na brzegach samo gęste, wyleję do kawy w sumie niedużo z takiego kartonika a reszta zostaje, ostatnio pół kartonika zostało... potem muszę rozcinać kartonik i oczywiście to zjadam ( pychota ) ale zastanawiam się, czy to jest tak dlatego ,że to sam tłuszcz na tych brzegach zostaje czy to przez karagen tak sie robi? Czy ta płynna śmietanka będzie miała te 36% czy cały tłuszcz w tym gęstym zostaje na brzegach? Próbowałam już kombinować z tym, odcinałam od razu całą górę kartonika, wyjmowałam całą śmietanbkę do słoika i mieszałam żeby sie ten tłuszcz? połączył z resztą... ale wystarczyło chwilkę zamieszać i mi sie ubijała...  :? Więc na razie kupuję śmietanki 30% do kawki bo w nich sie tak nie odkłada na brzegach.
Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.
Work Buy Consume Die

wisienka

Cytat: Zyon w 2013-09-30, 13:10:52
Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.

Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"...
Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów.

renia

Jak miałam śmietankę 36% ze "Śnieżki" z krótkim terminem ważności, to też mi tak miejscami gęstniała - głównie pod "wieczkiem".

renia

...a nie miała karagenu...

Zyon

Cytat: wisienka w 2013-09-30, 13:23:18

Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"...
Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów.

Moze od razu sprobuj kawe z maslem? Ja tak pije, bardzo sobie chwale, polecam i w ogole sobie teraz nie wyobrazam kawy bez masla :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-30, 14:09:20
Cytat: wisienka w 2013-09-30, 13:23:18

Moze od razu sprobuj kawe z maslem? Ja tak pije, bardzo sobie chwale, polecam i w ogole sobie teraz nie wyobrazam kawy bez masla :D
Zyon, a nie uważasz, że kawa z masłem to idealny napój dla optymalnych łakomczuchów?
Mnie takie cudo trzyma pół dnia bez głodu.

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

A tu parę razy czytałem, co prawda w starszych wątkach, że ludzie z głodu szaleją.
Kawelke z maselke, proszę państwa, bez rotowaństwa :D