Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

śmietanka UHT

Zaczęty przez piosza, 2012-06-12, 04:13:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: renia w 2012-06-22, 17:51:55
Ja właśnie łaciatą najczęściej kupuję...jest taka równomiernie rzadka - bez gęstych "kluchów" jak np. w Łowickiej.

Aaaa...mowa była o mleku... :shock: nie zaskoczyłam, bo dla mnie jest oczywiste, że na DO liczy się śmietanka a nie mleko...

MariuszM

I like russian rule  :lol: :twisted:
http://piatnica.com.pl/p/pl/smietana-30--400g.html 100g +7-8 żóek. Niestety tyłem bardzo, ponieważ kinaza mTOR killim me, więc zapodałem więcej  Tuszczu  :lol: mniej Carbohydrate. Jak chcecie na masę "walcie" do mnie.... Ja wam dam kawałek szczęścia :P

Teresa Stachurska

Ja tę piątnicką śmietankę 30 % próbowałam skwasić z użyciem dodatku 18 %-owej śmietany. Nie wyszło...

MariuszM

Ja ta Piątnicę z Biedronki "Mleczną Dolinę",  zakwasiłem w temperaturze +20 stopni bez lodówki ,po xy minutach  ;)

Teresa Stachurska

Piątnica poleca... margarynę. Interweniowałam ;)  Dostanę odpowiedź?

administ

A na czym polegała ta interwencja, jeśli można wiedzieć?

Dasna

A ja zakwaszam Piątnicę 3 kroplami cytryny i bardzo mi smakuje. I momentalnie się kwasi. :D

renia

Zaraz Ciebie ochrzanią za tą cytrynę tak jak mnie wcześniej... 8) :lol: a ona naprawdę zakwasza i śmietanka gęstnieje... :D :lol:

Dasna

Za 3 krople cytryny. :shock: Kto ochrzani? :shock:

renia

Chyba taki forumowicz z Danii, zapomniałam jak się nazywa... 8) :lol:  :wink: Twierdzi, że cytryna nie zakwasi śmietanki... 8) :lol:

Dasna

Nasz Góral , który maił nas zabrać pod Etnę? Tak?

administ

Cytat: Dasna w 2012-06-23, 07:54:31
A ja zakwaszam Piątnicę 3 kroplami cytryny i bardzo mi smakuje. I momentalnie się kwasi. :D

Nie, nie!
To są trzy krople E 300

Dasna

Cytat: admin w 2012-06-23, 08:06:33
Cytat: Dasna w 2012-06-23, 07:54:31

Nie, nie!
To są trzy krople E 300
:( :( :(

Dasna

Nie tylko Góral nas ochrzani :(

administ

No i teraż widać jak się trujesz!  :shock: :shock: :shock:
No jak tak można?   :evil:

Dasna

renia

Cytat: Dasna w 2012-06-23, 08:03:56
Nasz Góral , który maił nas zabrać pod Etnę? Tak?

...ten sam... 8)

renia

Cytat: Dasna w 2012-06-23, 08:00:01
Za 3 krople cytryny. :shock: Kto ochrzani? :shock:

Tutaj są twarde dowody... 8)

CytatWiem, ze w Polsce jest problem z kwasna smietana i jakos sobie musicie radzic. Niemniej jednak slodka smietana z sokiem z cytryny bedzie substytutem niemmajacym nic z kwasna smietana wspolnego. No coz bedzie w smaku kwasno-slodka   

Cz nie jest lepiej, w takiej sytuacji, urzyc jogurtu z "kultura", albo greckiego, ktory jest kwasny?

8)

Dasna