Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Nabiał

Zaczęty przez friga, 2012-07-14, 22:19:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

grenis

Cytat: Zyon w 2015-06-22, 12:01:17
Cytat: Gavroche w 2015-06-20, 13:07:15
Dobra owieczka, dobra:
http://sportowiec.org/zdrowe-oscypki--bomba-bcaa-i-cla
Generalnie dzisiaj wlasnie na sniadanie wcialem 2 te cale Marforki i popilem 200ml smietanki. Tak sobie wczoraj zaplanowalem :D
Bedzie moc i sila  :lol: :lol: :lol:
Takie marforki?
http://www.niam.pl/pl/ots/2372-ser_marforek

Smakuje jak?

Zyon

Dobre, ale slone jak pierun :D , lepiej brac te mniejsze, fajnie w zebach skrzypia :D Fajnie sie tez je smazy.
Fajne sa tez te Faruki z Mlekowity co jak paluszki wygladaja.
Ja generalnie lubie i jak nie mam pomyslu co zjesc w pracy to na wypadek gloda sobie biore zeby miec pod reka na gloda, co mi muskle pozjada ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ale to obowiązkowo trzeba śmietanką popijać, bo słoność przygasi. :D
Albo słusznie masłem poprzekładać, też daje radę.

Zyon, jak będziesz samą kazeinę jadł, to Ci dopiero muskle poznikają, bo to na rogi i racice jest. ;)
Weź se chłopie choć żółtek czy skwarów dorzuć!

Zyon

Jak urosna rogi zamiast muskli to pojde robic kariere do TVN  :lol:

Ostatnio nie chce mi sie pichcic z rana do tyry, wole pospac dluzej i poregenerowac sie :D
Zoltka se w domu dojem w koglu moglu ze smietanka albo w budyniu :D
Ostatnio tak mam faze na zoltka.
Work Buy Consume Die

administ

:shock:
Faza na żółtka!  :shock:
Chcesz sobie rozszczelnić jelita! :roll:  :lol:

Zyon

Nie moge jesc calych jajek coby bialek nie pomieszac  :?
Work Buy Consume Die

Gavroche

A chalazy oddzielasz sumiennie? :D
Bo to też inne białko, siarczyście powiem. ;)

administ

:?
Ciężka sprawa z tym mieszaniem aminokwasów! ;)

Diogenes z Synopy

nie wiem co to będzie  .

na obiad wszystko pomieszałem,  co się da  ;-)

nerki cielęce , słoninę wieprzową , śmietana , masło ,     to z białek    -    łój wołowy ( chyba też ma trochę  ze skwarkami  :)   )   ,  aha w plackach ziemniaczanych białko z jajka ,  no i białko z kartofla ,

Kręgosłup mi  zaczął doskwierać już nawet przed obiadem  !!  ;-)

I tylko nie wiem , czy to jest tego wina ,     -    czy tego,   że podniosłem niefachowo ciężar w piwnicy  ?  ;-)

Gavroche

Z kartofla się nie liczy, tylko zwierzęce białka się liczą.
A, no i jeszcze ze strączkowych i orzechów. ;)
Weganie mają przerypaniutkie. :D

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-06-22, 15:46:24
Z kartofla się nie liczy, tylko zwierzęce białka się liczą.
A, no i jeszcze ze strączkowych i orzechów. ;)

dodałem jeszcze do tego grzyby, kilka sztuk, aby sos miał odpowiedni aromat.  W DDP  grzyby są produktem wysokobiałkowym. A dałem borowiki, to już w ogóle przegiąłem ;-)

dziś na resztce sosu  szpikowo - grzybowego , zrobiłem żółtkowicę ze szczypiorkiem.  I na tym koniec  4 dniowej epopei z nerkami cielęcymi :)   

administ

Grzyby wysokobiałkowe? :roll:
Mnie tam uczyli, że to głównie cukier taki jak u stawonogów i owadów, a tylko połowa azotu związana w białku, bo reszta to związki niższe, szczególnie mocznik, no ale niech będzie, że wysokobiałkowe.
A w ogóle, to nie powinienem się już wypowiadać na temat dietetyki, bo niech każdy samodzielnie dochodzi do nieszczelności jelit...  ;) :lol:

Gavroche

Właśnie, że powinieneś od czasu do czasu wrzucić jakąś zgrabną ciekawostkę, choćby tego typu. :D

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-06-25, 07:47:10
W DDP  grzyby są produktem wysokobiałkowym.
No tak jak woda, powietrze i smalec. Oj zrylo wam beret to DDP, w sumie powiedziialbym Do Dupy Panie z take dieto..... :lol:
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

grzyby  ?

B : T     1:  0,2    

i do tego białko grzyba  reaguje chyba krzyżowo z białkiem marchewki , o ile pamietam   ;-)    ale dla mnie to zbyt skomplikowane  :)

Zyon  - naczytałem się na forum  ;-)

Zyon

Ale nie tego co potrza?  :D
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

kiedyś,  przyznaje się, że jak każdy rasowy optymalny -  rotowałem .    4  dni  ,  weekend miał być mleczny i już tak zostało :)        .   Jakoś kawa bez śmietanki mi nie podchodziła, a wysokobiałkowy smalec nie pasował  ;-)  do kawy

wina forum  ;-)

vvv

Cytat: admin w 2015-06-25, 07:59:54Grzyby wysokobiałkowe?
Taki urok trollogii, jest stwierdzenie z sufitu, bez podania źródła informacji i się miele, chyba że to taka gimnastyka umysłowa typu kręciek oparta na projekcji synoptycznej, a to miłej zabawy.
:lol:

Diogenes z Synopy

Adaś, chyba nie myślisz, że ktoś będzie powtórnie oglądał godziny filmów z jej udziałem, żeby ci przyjemność zrobić. A ty powiesz, że to wyrwane z kontekstu, albo że to był dowcip.  Myślę że forumowicze , bez tego mają wyrobione już zdanie  :)        .    A pewnie też wiesz,  że o reakcjach krzyżowych  białek roślinnych  ( truskawek  z agrestem  )   możesz poczytać, na początku książki DDP czyli  plus minus 10 stron od strony 104 .   Jestem pewien, że posiadasz ją w wersji elektronicznej i drukowanej .      :lol:

Zyon

Och, jestem pewien, ze posiada tez wydanie kolekcjonerskie z drewniana szkatulka i klecznikiem
Work Buy Consume Die