Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Nabiał

Zaczęty przez friga, 2012-07-14, 22:19:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Mogłaby lepiej sweterki na drutach robić, niż wertować i studiować wszystkie archiwalne pisma Optymalnych. Ale... :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=x4QQD-qOm2w  8)

administ

Kooleś generała z pułkownikiem pomylił!  :shock:
Dureń jeden!  :wink:  :lol:

renia

Kobita nie zna się na stopniach... 8)

administ

No ale jakże tak można. Generał, to generał, a pułkownik, to pułkownik...  8) :wink:

MariuszM

Cytat: renia w 2015-01-16, 16:47:15
Kobita nie zna się na stopniach... 8)
Powinna sie znac,lache robi?! ;)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2015-01-16, 18:19:06
Cytat: renia w 2015-01-16, 16:47:15
Kobita nie zna się na stopniach... 8)
,lache robi?! ;)
No czasem robi. :lol:
Ale zmuszać nie wolno!

administ


Zyon

Znowu odkrycie!!
Dietetyk Anna Jelonek opowiedziała o doskonałych właściwościach kefiru. Dlaczego warto go pić i w jakiej formie można wykorzystać go w kuchni? Okazuje się też, że kefir doskonale działa na poparzenia, a także na cerę. – To produkt naturalny. Posiada kultury bakterii probiotycznych, które dbają o naszą odporność – twierdzi dietetyk. - Jest zalecany osobom, które mają wysokie ciśnienie, wysoki cholesterol i tym, które się odchudzają, ponieważ jest mało kaloryczny – dodaje ekspert.


http://www.interia.tv/wideo-dlaczego-warto-pic-kefir,vId,1638504,vAId,134992,vSort,5,vTime,1
Work Buy Consume Die

chill

Supcio :D 100 lat za ...

administ

To może trzeba podpowiedzieć tej pani Jelonek, że to zsiadłe mleko tylko na innych szczepach bakteryjnych? ;) :lol:
A jak się da samych drożdży, to nawet jakiś % wyjdzie. 8)

Gavroche


administ

Owcze jest paskudne w smaku, ale nie dla wszystkich.  8)

Blackend

Jeszcze mamy kawałek w lodówce z ostatniego weekendowego wypadu.  8)

Gavroche

Ja tam zjem i owczy i kozi, ale bez wielkiego entuzjazmu.
Nieprzyzwyczajony od dzieciaka, krowie dla mnie lepsze. :D
A w tę wyjątkowość gatunkową nie wierzę, to po co przepłacać?

administ

Owcze i kozie przeważnie za słone, ale jak komu pasuje, to też dobrze.  8)

renia

Ja ostatnio lubię ser pokrojony w paski (królewski) do żółteczek bez soli na maśle. Do tego parę talarków pomidora i śniadanie super... :D

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-06-20, 16:02:55
Ja ostatnio lubię ser pokrojony w paski (królewski) do żółteczek bez soli na maśle. Do tego parę talarków pomidora i śniadanie super... :D

fuj  !   , nie nadaje  się , gumowy .   Porzuciłem go ( mimo wsparcia admina dla tego sera ) , lubię na ciepło , a do tego uważam za lepszy każdy Cheddar .


Posypałem przed chwilą nim placki ziemniaczane na łoju żółtym  i popiłem koktajlem presidenta 30 z zsiadłym mlekiem .  Niebo, wiem już jak wygląda  ;-)

renia

A z jakiej firmy kupowałeś?

Diogenes z Synopy

chyba z Kolna  ? :)

renia

A ja z Sierpca, he... :lol: