Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Dziwne mięso

Zaczęty przez wisienka, 2012-09-05, 10:31:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

A to już ustaliliśmy, że najlepiej smalec. ;)

renia

Ale pewnie cieniutko smarować, bo ponoć tłuszcz też jest szkodliwy... :?

Maniek

Cytat: Anulka177 w 2018-03-16, 15:15:30
Ale mięso złe, tłuszcz zły i cukier zły, to jak żyć?  :? :shock: :lol:
Jak to jak?
Żywienie medyczne.  :D

administ

O tak żywienie medyczne ma przyszłość i zawsze "kolejne badania są konieczne"...  :D

vvv

Ale z trzeciej strony, jakoś pacjenci w śpiączce na odżywianiu do-jelitowym, latami mają się dobrze, jakoś cukrzycy i otyłości nie dostają i czasami nawet w końcu się budzą, więc w sumie wszystko wiadomo. Jak ktoś chce się paść naukowo i kolorowo, a w śpiączce akurat nie jest, to wolna wola do samo-otumanienia razy zyski ze sprzedaży przeważają.
:? :wink:

Weź na przykład tłuszczy powiedz, że akumulator (wlutowany) z czasem podlega chemicznym zmianom prowadzącym do zwiększenia rezystancji wewnętrznej i żeby się ustrojstwo nie wieszało trzeba ograniczyć pobór prądu to piana na cały świat.

A zwykły kierowca wie, że jak akumulator ma kilka lat to w silne mrozy już tyle razy nie zakręci i jakoś procesów o to nie ma.

Smutne, że medialna techniczna/logiczna/medyczna świadomość społeczna dryfuje w kierunku fermy drobiowej, że jak się jednemu kurczakowi koszmar przyśni i obudzi się z wrzaskiem to reszta reaguje łańcuchowo do paniki i zadeptania włącznie.
8) :wink:

Jarek

A co w tym takiego smutnego?
Przecie jak moje auto odpali, a sąsiada nie, to ile radości z samego rana. :lol:

Blackend

No właśnie, a tu jak komuś nie odpali, to nie mają problemu przyjść do mnie abym wziął kable i pomógł.  :? ;)  :lol:

vvv

W sumie i tak wiadomo, że najważniejszy jest kolor auta by na myjni oszczędzać.
:shock: 8) :wink:

Gavroche

Najważniejsze jest, by auta lubić. 8)
Ja przykładowo nie lubię i mnie jeszcze żadne nie cieszyło czy zajmowało, a mialem ze trzy powszechnie uważane za fajne. ;)
Za to jak dostałem z laboratorium z Poznania grupę hodowlaną nornika burego, to z tydzień chodziłem podniecony jak dzieciak. :lol:

vvv

Cytat: Gavroche w 2018-03-17, 11:14:40
nornik bury

A co to je?

... a już wiem ...
CytatSowa, lis, kuna, wydra europejska, tchórz, myszołów, żmija zygzakowata.
^^wiki^^
:shock: :wink:

Jarek

Ja sie podniecam autem, jak obok siedzi gadająca sikorka :lol:.

renia

Cytat: vvv w 2018-03-17, 10:42:13

Smutne, że medialna techniczna/logiczna/medyczna świadomość społeczna dryfuje w kierunku fermy drobiowej, że jak się jednemu kurczakowi koszmar przyśni i obudzi się z wrzaskiem to reszta reaguje łańcuchowo do paniki i zadeptania włącznie.
8) :wink:

To kurczaki mają sny? :shock: :lol:

administ

A są jakieś przeciwwskazania, aby nie miały? :roll: ;)

renia

Nie moja to bajka, ale nic nie mam "na przeciwko"...  :roll: Niech sobie śnią, że są orłami... :wink:

Blackend

Cytat: Jarek w 2018-03-17, 11:28:13
Ja sie podniecam autem, jak obok siedzi gadająca sikorka :lol:.

Zaraz się człowiek zastanawia czy są siedzenia rozkładane. ;)

administ

Anulka177

I czy klima działa  :wink:

administ

O tej porze, to raczej grzane fotele... ;)

Anulka177

Jak dobry kierowca, to nawet bez grzanych foteli sprawi, że będzie gorąco  8)

Jarek

Wiadomo. Bryka musi być wypasiona, i koniecznie gwiazda z przodu, żeby tej z boku nie ubliżyć :lol: