Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Keczup

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2012-09-10, 23:07:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

renia

No to teraz jak masz keczup nie musisz się martwić o nieudane potrawy... 8) :lol:

renia

Ale B:T:W ma słabe... :wink:

Teresa Stachurska

administ

A dlaczego nie ma OSTRZEŻENIA,  że zawiera dodatek do żywności E-260:shock:  :wink:
A jak każdy "wie" każdy dodatek "E" jest bardzo groźny dla zdrowia i życia, bo tak się przyjęło uważać!  :lol:

renia

:shock: To jest normalny składnik wszystkich komórek...

http://www.food-info.net/pl/e/e260.htm

administ

Guzik prawda, bo jak jest E - to jest złe!  :wink: :evil:

renia

E tam... :roll: nie taki diabeł straszny... :twisted:

renia

Cytat: admin w 2012-09-11, 07:41:22
Guzik prawda, bo jak jest E - to jest złe!  :wink: :evil:

Ale z pewnością w większości przypadków tak właśnie jest... :?

administ

Nie "w większości przypadków" tylko - "zawsze"!
Tak twierdzi większość zjadaczy E...  :lol: :lol: :lol:

administ

I jeszcze sobie sam człowiek zrobi taki keczup z dodatkiem E...  :shock:  :lol:

renia

Ale nim można zakryć inne "E" w potrawach i jest ...git majonez...  8):lol:

administ

Majonez też jest z dodatkiem E...  :lol:

administ

Dla ścisłości dodam, że przy określonych proporcjach między GSO, w licznych badaniach naukowych udowodniono, że ocet jest bardzo tuczący, choć "dietetycy" nie wiedzą dlaczego, to na wszelki wypadek zabronili spożyania wszystkim marynat octowych.  :(  :lol:

renia

Dziwne to jest, że ocet może działać tucząco. Słyszałam, że niektórzy pili ocet, żeby schudnąć... :?

administ

Nie ma w tym nic dziwnego, trzeba tylko wiedzieć kto będzie tył, a kto będzie chudł pijąc ocet, ale o tym to Dr Kwaśniewski pisał już czterdzieści cztery lata temu, ale jak się Go nie czyta, to się nie wie.  :lol:

administ

Oczywiście pozostaje jeszcze grupa, u której ocet nie będzie powodował ani chudnięcia, ani tycia, co nie przeszkadza w tym, że wyniki badań octowych, choć sprzeczne u różnych "badaczy" - są prawdziwe.
Dla przypomnienia podam, że znaczony promieniotwórczo octan znajdowano w blaszce miażdżycowej w postaci cholesterolu szybciej niż znakowaną promieniotwórczo glukozę, a jeszcze szybciej aktywny octan, ale o tym szukać sobie w "Jak nie chorować?"  :D

renia

Cytat: admin w 2012-09-11, 11:22:36
Nie ma w tym nic dziwnego, trzeba tylko wiedzieć kto będzie tył, a kto będzie chudł pijąc ocet, ale o tym to Dr Kwaśniewski pisał już czterdzieści cztery lata temu, ale jak się Go nie czyta, to się nie wie.  :lol:

Wyrywkowo ciągle czytam i ciągle się uczę i ciągle dużo nie wiem... :?

Blackend

Ja też nie, ale wiem gdzie szukać i to mi wystarczy  :D