Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Szkolna edukacja :)

Zaczęty przez elmo, 2007-09-19, 15:07:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: renia w 2016-06-24, 14:36:24
Pięknie. :D Pasek biało-czerwony dumnie błyszczy? :roll:

Jak na bialo-czerwoną drużynę przystało. ;)  :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2016-06-24, 17:40:19
Bo są już wakacje, to mu Mama nie w głowie. ;)

Jest OK. Miał wyciszony telefon jeszcze od szkoły... 8) :lol:

Blackend

renia

Cytat: Blackend w 2016-06-24, 17:41:54
Cytat: renia w 2016-06-24, 14:36:24
Pięknie. :D Pasek biało-czerwony dumnie błyszczy? :roll:

Jak na bialo-czerwoną drużynę przystało. ;)  :lol:

Gratuluję :D. Wiadomo... https://www.youtube.com/watch?v=_aX-w6VEseY  :lol:

Zyon

:shock: :?
(http://media.wplm.pl/pictures/830x600/path/2016/07/07/800/400/f576368ac59045a98b3166797588b1ed.jpeg)
Work Buy Consume Die

renia

Co za idiotyzmy. Były osmioklasowe szkoly podstawowe i nikt nikogo nie zjadał. U nas na parterze były klasy 1-3, na piętrze 4-6 a na drugim piętrze 7-8.
Mnie to pasowało, bo jak ktoś z rówieśników za dużo podskakiwał, to szłam na góre po brata z siódmej klasy i był spokój... 8) Wystarczył sam widok, albo dwa słowa. :shock: :lol:
Nauczyciele mieli dyżury na korytarzach, a teraz jest dodatkowo jeszcze monitoring.

renia

U nas w jednej szkole podstawowej są na wyższym piętrze licealiści i też nic się nie dzieje.
Ale opozycja musi wszystko krytykować i protestować, bo taka jej rola... :?

RafałS

Cytat: renia w 2016-07-07, 15:40:00
Co za idiotyzmy. Były osmioklasowe szkoly podstawowe i nikt nikogo nie zjadał. U nas na parterze były klasy 1-3, na piętrze 4-6 a na drugim piętrze 7-8.
Mnie to pasowało, bo jak ktoś z rówieśników za dużo podskakiwał, to szłam na góre po brata z siódmej klasy i był spokój... 8) Wystarczył sam widok, albo dwa słowa. :shock: :lol:
Nauczyciele mieli dyżury na korytarzach, a teraz jest dodatkowo jeszcze monitoring.
Do mnie podskakiwał czasem ktoś z górnych pięter, jak się obroniłem to potem wracał z kolegą lub dwoma, czasem po szkole.  :lol:

renia

Ale z Ciebie było ziółko... :shock: 8)
Wszechstronna szkolna edukacja... :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2016-07-07, 18:18:20
Ale z Ciebie było ziółko... :shock: 8)
Wszechstronna szkolna edukacja... :lol:
Jak się sporty walki trenuje to zawsze jest ktoś chętny żeby się sprawdzić. Dlatego przerzuciłem się na piłkę.  :wink:

administ

Diogenes z Synopy

Cytat: RafałS w 2016-07-07, 18:07:17
Do mnie podskakiwał czasem ktoś z górnych pięter, jak się obroniłem to potem wracał z kolegą lub dwoma, czasem po szkole.  :lol:

u mej klasy podstawowej chodzili koledzy 3,4 lata starsi, więc nie miałem problemu z żadnym piętrem. Wystarczyło, gdy kolega z wąsem i brodą się ukazał  ;-)

Diogenes z Synopy

CytatJedynie 30 proc. ministrów w rządzie May uczęszczało do szkół prywatnych - najmniej od 1945 r., gdy powołano laburzystowski rząd Clementa Attlee. W gabinecie pozostał jeden absolwent słynnej Eton - to nowy szef MSZ Boris Johnson. 7 nowych ministrów chodziło do grammar school (publiczna szkoła średnia nierejonowa - PAP), a Justine Greening została pierwszą minister edukacji, która jest absolwentką comprehensive school (szkoła średnia rejonowa - PAP).

http://stooq.pl/n/?f=1076380&c=1&p=4+22

dlatego będą drukować funty?  :roll:

Blackend

Angole od dawna drukują, chyba nawet wcześniej zaczęli niż EBC.  8)

administ

Drukują, bo im z rynku znikają przez emigrantów, co w skarpety chowają... ;)

Blackend

:lol:
A resztę do wspólnoty nad Wisłą wysyłają, które "niestety" złotówkę umacniają. ;)

Mirek

Diogenes z Synopy

pamiętam, za podrostka  - kupowało się na przerwie śmietanę ze srebrnym kapslem i ciepłą bułeczkę z GS-u. Sklepik był obok szkoły.

CytatJednocześnie w całodziennym żywieniu dziecko będzie musiało otrzymać co najmniej 5 porcji warzyw lub owoców

CytatDo szkół mogą wrócić drożdżówki, ale muszą być mniej słodkie i nie mogą być z ciasta, które było głęboko zamrożone; może też wrócić kawa - minister zdrowia Konstanty Radziwiłł

http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/nowe-rozporzadzenie-dotyczace-jedzenia-w-szkolach-podpisane,664580.html

administ

Bardzo dobrze, tylko zamiast 5*wio, trzeba 8*wio i będzie super.  8) ;)

renia

Dobrze, że dotrzymują obietnic przedwyborczych i wracają do poprzedniego systemu szkolnictwa... :D :P