Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Bigos @ RG

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-03-29, 15:13:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska


renia

Podobny bigos gotowała moja Teściowa, tzn. tyle tłuszczu pływało na wierzchu...
Dla mnie to było w tamtych "chudych" czasach nie do przełknięcia - a teraz sama tak gotuję i jest mniamuśne.... :D czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... 8)

Teresa Stachurska

I bardzo dobrze :) 

administ

Cytat: renia w 2013-03-29, 15:31:08
czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... 8)

To już nie przepuszczasz skórek przez makówkę?  :shock:
Co się stało?  :roll:

Teresa Stachurska

Jak się nie chce by tłuszcz "zalewał" oczy może dać w miejsce części - większej - smalcu masło :)  

renia

Cytat: admin w 2013-03-29, 15:40:28
Cytat: renia w 2013-03-29, 15:31:08
czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... 8)

To już nie przepuszczasz skórek przez makówkę?  :shock:
Co się stało?  :roll:

Raz miałam przez maszynkę, raz blenderowane  8) ale najbardziej mi smakuje, jak skórki są drobno posiekane. Nikt ich nie widzi i wszystkim smakuje. Zimny bigos jest twardy jak galareta. A taka mazia ze skórek (mielonych czy miksowanych) robi bigos taki mętny... :? :lol:

administ

Nie widać, czy golona, czy depilowana...  :wink:  :D

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-03-29, 15:41:00
Jak się nie chce by tłuszcz "zalewał" oczy może dać w miejsce części - większej - smalcu masło :)  

Ja nie daję ani smalcu ani masła. Tłuszczu jest dosyć z boczku... (na środku też :lol:)

renia

Cytat: admin w 2013-03-29, 15:49:44
Nie widać, czy golona, czy depilowana...  :wink:  :D

Mi te skóry z "naszego" świniaka się nie podobają (te opalane) daję je Donkowi... 8) Wolę depilację... :lol:

administ

No wiadomo, "obce" skóry bardziej pociągające...  :wink:  :?

renia

Ale nie takie świńskie... :shock: :lol:

renia

Już się robi off-top... :?

RG

Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem :D

Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku :)

Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje :)


administ

Cytat: renia w 2013-03-29, 15:56:39
Już się robi off-top... :?

Jak zwykle, a później się wątki mylą!  :wink:  :lol:

renia

Cytat: RG w 2013-03-29, 16:03:51
Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem :D

Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku :)

Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje :)



Jaka to jest papryka wędzona... :roll:

RG

Cytat: renia w 2013-03-29, 16:09:03
Cytat: RG w 2013-03-29, 16:03:51
Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem :D

Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku :)

Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje :)



Jaka to jest papryka wędzona... :roll:


http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca10d57c230766ae.html

renia

Nie miałam jeszcze takiej. Ostra jak... :twisted:  :roll:

RG

Cytat: renia w 2013-03-29, 17:39:09
Nie miałam jeszcze takiej. Ostra jak... :twisted:  :roll:

Nie, słodziutka z posmakiem wędzonki :)

Siostra mi przysłała z Anglii


renia

 Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... :roll:

RG

Cytat: renia w 2013-03-29, 17:47:36
Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... :roll:

Chyba nie bo pachnie papryką :)