Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Żółtka najcenniejsze

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-03-31, 20:22:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Radzio

Oczywiście! Przecież jedno i drugie z łatwością możemy odnaleźć w naszych morzach, rzekach, łąkach i lasach. :D
Bez akcyzy, na niskim VAT, że o dochodzie z takiego procederu nie wspomnę. ;)

(Wiem, wiem. Kolejną teorię spiskową uknułem... sobie. :lol:)

Optymalny Farmer

Cytat: Zyon w 2013-04-01, 19:24:42
W ameryce surowego mleka nie da sie kupic, bo jest to zabronione.

Nie jest tak zle ,ja kupuje kozie mleko niepasteryzowane i nie mam problemow ,niby nie wolno ale who cares ,Oni swoje my swoje ,na szczescie nie mamy unijnych komisarzy ,co to kazdej kozie cycki mierza

Gazda412

Cytat: renia w 2013-04-01, 19:18:25
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... :D Chyba tego nie mogą zakazać... :roll:
Własnie, ponieważ mieszkam na wsi, to sobie założyłem małą ferme kurek zielononóżek, perliczek, i gęsi.
Każde śniadanie od 15 tu lat to jajecznica na słoninie z 1 całego + 5 żółtek + szczypiorek.
Przez wszystkie te lata tygodniowo zjadam około 60 jajek (więkrzość żółtka). Nikt nie jest w stanie
przestraszyć mnie cholesterolem. Pozdrawiam

renia

Pięknie... :D Aż się rozmarzyłam... :roll: :wink:

Radzio

O to to. Ja też przymknąłem oko. :D
Kraj optymalnych "faremek". Mmm ... bez fotoradarów, z darmowym netem, prądem, gazem i tylko co dziesiąte jajo dla tych, którzy muszą mieć władzę, bo tyle w zupełności wystarczy. :D Z uwagi na niebezpieczeństwo tego... no... cholesterolu, a raczej strachu przed nim. Na przykład.  :lol: Pyszne!

A!
I jedna "Jadzia", no góra dwie- żeby tego wszystkiego doglądały. :shock: Mogą być optymalne, a przez to długowieczne. ;)

Zyon

Teraz cholesterolem juz nie strasza, teraz rozrzucaja ulotki z "darmowymi" badaniami cholesterolu :D Czyli najpierrw zachecaja, straszenie to juz drugi etap
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Straszą, straszą :)  Od wczoraj wisi na Onecie "dobra rada" Medonetu w tej kwestii.

administ

Na szczęście "mądrość narodowa" nie daje wiary!  :lol:

renia

Ja mam zaraz ochotę taki film przesłać znajomym i krewnym, ale po zastanowieniu się mi przechodzi... :roll:
Szkoda fatygi...

administ

Ciekawe dlaczego ten zamęt robią wśród ludu?  :shock:
To się źle skoczy!  :? ;)

renia

To znaczy, że mogą Ci skoczyć? :roll: :lol:

administ

Mnie jest już dokładnie obojętne, albowiem za guru, ani ze publiczną małpę nie mam zamiaru robić.  :?
Szkoda, że Ojciec mnie wcześniej nie słuchał, żylibyśmy sobie teraz w łagodnym klimacie...  8)

renia

Ja tylko do Twojej literówki się odniosłam. 8)

administ

To nie moja literówka, tylko spartańska - niektórych polskich liter jeszcze nie pisze i nie poprawia.
Cos jak andek.  8)

renia

Czyli piszesz z komórki?

Helena

Cytat: admin w 2015-04-12, 08:09:44
Mnie jest już dokładnie obojętne, albowiem za guru, ani ze publiczną mapę nie mam zamiaru robić.  :?
Szkoda, że Ojciec mnie wcześniej nie słuchał, żylibyśmy sobie teraz w łagodnym klimacie...  8)
Jak znam życie, to rodzice ustawiają dzieci do życia w przyszłości, a nie odwrotnie.
A tu proszę, ojciec syna nie słuchał, to dopiero nieposłuszny ojciec.

administ

Cytat: renia w 2015-04-12, 08:38:07
Czyli piszesz z komórki?

Nie z win 10 tech-preview pro 64.  8)
Super się zapowiada nowy NT.  :D
A na komórkę zaraz andka 5.0 będę mial dostępnego.