Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Kto nas żywi i pielęgnuje?

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-06-07, 15:18:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

Teresa dobry art ... szacun  :lol:

renia

A Wy mówicie, że przepowiednie to są bzdury... 8) :lol: I co? "Cywilizacja" zabija... :twisted:

renia

Coś Wam napiszę, 8) nie wiem czy ten wątek do tego pasuje, ale co tam?

Dzisiaj w radio słyszałam reklamę (wow :shock: :lol:) mówiącą o tym, że spory odsetek ludzi - zwłaszcza kobiet - odczuwa po całym dniu ciężkość w nogach. W związku z tym - w ramach profilaktyki - jak to określili - zapraszają wszystkich zainteresowanych na bezpłatne specjalistyczne badania.
Co oznacza słowo "profilaktyka"? Zmieniają jego znaczenie. Słowo to oznacza higieniczny, zdrowy tryb życia, niedopuszczający do powstawania chorób. Teraz, według reklam, jak i zdaniem samych lekarzy, profilaktyka ma oznaczać badania i w razie "potrzeby" faszerowanie się lekami do końca życia, aby choroba nie nabrała rozpędu. "Ładne" polowanie na "jeleni"...no nie? Co zaserwują przy "ciężkości" nóg i - nie daj Boże - obrzękach? Pewnie coś na zniżenie cholesterolu, coś na zmniejszenie ciśnienia, coś na usprawnienie krążenia i profilaktycznie coś na zbicie poziomu cukru. No może coś pominęłam. :roll: Może usunięcie cycków też by pomogło, bo obciążenie nóg by było mniejsze? 8)

Teresa Stachurska

Z pewnością niczego lepszego spodziewać się nie można.

renia

No ale powiedz, czy badania i leki to jest profilaktyka?

Teresa Stachurska

administ

Dasna

Cytat: renia w 2013-06-07, 20:13:21
Coś Wam napiszę, 8) nie wiem czy ten wątek do tego pasuje, ale co tam?
Może usunięcie cycków też by pomogło, bo obciążenie nóg by było mniejsze? 8)
Eee, Angelina pokazała nam co czynić. Pardon, zapomniałam dodać "bohaterska, mądra,wspaniała, itd. itp". Tak , się nota bene wyznacza trendy w modzie.
Trzeba usunąć żródło zagrożenia. Amputujemy nogi.  8)

PS. Jaka buźkę wstawić to nie wiem. Płakać czy śmiać się?  :?

administ

Ale jak się chce porządny silikon wstawić, aby oklapłe dydy doprowadzić do stanu cyculków, to gruczoł mlekowy przeszkadza, wskazane jest go usunąć, bo mogą wyjść bufory i lepiej to zrobić z rozgłosem, niż po cichu, jak się jest taką "Angeliną", czy inną "Genowefą" publiczną!  :wink:  :D

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Teresa Stachurska

Dał nam przykład Dr Kwaśniewski jak zwyciężać mamy :) 

renia

Do pięknie Teresa... :D Może dalej popróbujesz? :roll: :wink: