Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Ser pleśniowy z truskawkami

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-08-18, 20:46:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A to smacznego!  :D
Pieczarki serowe z truskawkami - kto by pomyślał! :roll:

Blackend

Bardzo lubię sery pleśniowe i truskawki też - w sumie jeżeli i tak wszystko w żołądku się wymiesza, to dlaczego nie zrobić tego wcześniej na talerzu?  :roll:
Trzeba iść do przodu! ;) :D

administ

renia

Ja sie chyba na taka ekstrawagancje nie zdecyduje... :roll: :?

administ

Ale jak nie spróbujesz, to skąd będziesz wiedzieć?  :roll:

Teresa Stachurska

Panie Tomaszu,

sery pleśniowe nie zasługują na zaufanie?

Blackend

Skąd taka interpretacja?  :shock:  :D

administ

RG

Ja, kiedyś, dawno, dawno temu bardzo lubiłem świeżą bułeczkę posmarowaną grubo masłem, na masło nakładałem grubo masło orzechowe (nutella), na to nakładałem ser pleśniowy albo żółty, na to dżem (różny, w zależności jaki był pod ręką, najlepszy wiśniowy) i na to wszystko łyżkę kwaśnej śmietany... to był odjazd dopiero, śniadanie mistrzów :D Do tego koniecznie kawa czarna z cukrem :D

administ

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-08-19, 09:43:52
sery pleśniowe nie zasługują na zaufanie?

Turek robi bardzo dobre sery pleśniowe.
Pamiętam, jak zaczynali specjalizację ze dwadzieścia lat temu!  :D
Bywałem u nich raz w tygodniu i zawsze się tą ich pleśnią interesowałem.

administ

Cytat: RG w 2013-08-19, 09:55:27
Ja, kiedyś, dawno, dawno temu bardzo lubiłem świeżą bułeczkę posmarowaną grubo masłem, na masło nakładałem grubo masło orzechowe (nutella), na to nakładałem ser pleśniowy albo żółty, na to dżem (różny, w zależności jaki był pod ręką, najlepszy wiśniowy) i na to wszystko łyżkę kwaśnej śmietany... to był odjazd dopiero, śniadanie mistrzów :D Do tego koniecznie kawa czarna z cukrem :D

Miażdżyca pewna...  :?

RG

100% :D Mam na to dowody :D

Ale smak był rewelacyjny, słodkie, kwaśne, smak i zapach prawdziwego sera :) A na kolację golonka z chlebem i musztardą lub micha spaghetti :D

Co do przepisu Teresy to potwierdzam, że takie zestawienie ser pleśniowy i truskawki to wspaniały pokarm, można polać go jeszcze odrobiną roztopionej czekolady i deserowy posiłek super :)

Teresa Stachurska

Ten który teraz kupiłam jest z mleczrni Lazur w Nowych Skalmierzycach. Z Turka też się zdarzało.

administ

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-08-19, 11:12:58
mleczrni Lazur w Nowych Skalmierzycach.

Nie znam tej mleczarni, ale na stronie internetowej produkty wyglądają apetycznie. 

zofijeczka

Aż ślinka cieknie - dolisty dodaję

Teresa Stachurska

Z czarną porzeczką też dobrze, i z czarnymi jagodami zarówno :)  I ze starkowaną papryką :)  Przyprawy wg uznania...