Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Witam

Zaczęty przez zdecydowana, 2013-08-30, 13:11:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Mnie akurat ten klajster żółtkowy na maśle z patelni nie smakuje, bo wolę żółteczka sadzone albo klasyczną jajecznicę, ale przecież nie trzeba się tak matować...  :wink:
Wieżą?  :roll:  :D

Zyon

Cytat: renia w 2013-09-18, 14:22:11
Jeszcze o jajkach w ŻO: "Można zjadać je w różnych postaciach i dowolnych ilościach. Przeciętnie zjada się 3-5 jajek dziennie. Są one podstawowym składnikiem większości potraw. Gotowanie jajek, smażenie, pieczenie - zwiększa ich wartość biologiczną.Nie powinno się zjadać jajek na surowo, gdyż białka zawarte w surowym białku jajka wiąże się w trwałe kompleksy z niektórymi witaminami, których organizm nie może wówczas przyswoić. Jeśli jajka będą zjadane z małą ilością węglowodanów i z odpowiednia ilością tłuszczu, nie będą miały ani właściwości miażdżycorodnych, ani nie powstanie z nich w organizmie cholesterol".
Renia, daj sobie spokoj, pytanie jest o gwarancje.
Work Buy Consume Die

administ

A gwarancja ma być standardowa, czy może rozszerzona?  :wink:

Zyon

na 120 lat pewnie
Work Buy Consume Die

MariuszM

administ

W takim razie tylko ścisła dieta szpitalna i ścieżka zdrowia trzy razy dziennie wchodzi w rachubę!  :wink:   

renia

Cytat: admin w 2013-09-18, 14:23:09
Mnie akurat ten klajster żółtkowy na maśle z patelni nie smakuje, bo wolę żółteczka sadzone albo klasyczną jajecznicę, ale przecież nie trzeba się tak matować...  :wink:
Wieżą?  :roll:  :D

Klasyczna to jest ze wszystkimi białkami? Tyle białek co żółtek? U nas wszystkim smakuje taka w proporcji 4:1...

renia

Cytat: Zyon w 2013-09-18, 14:30:08
Cytat: renia w 2013-09-18, 14:22:11
Jeszcze o jajkach w ŻO: "Można zjadać je w różnych postaciach i dowolnych ilościach. Przeciętnie zjada się 3-5 jajek dziennie. Są one podstawowym składnikiem większości potraw. Gotowanie jajek, smażenie, pieczenie - zwiększa ich wartość biologiczną.Nie powinno się zjadać jajek na surowo, gdyż białka zawarte w surowym białku jajka wiąże się w trwałe kompleksy z niektórymi witaminami, których organizm nie może wówczas przyswoić. Jeśli jajka będą zjadane z małą ilością węglowodanów i z odpowiednia ilością tłuszczu, nie będą miały ani właściwości miażdżycorodnych, ani nie powstanie z nich w organizmie cholesterol".
Renia, daj sobie spokoj, pytanie jest o gwarancje.

Gwarancja jest tylko dla tych, którzy wykupili sobie odpowiedni pakiet... 8) :lol:

administ

Tak - 3:3
Ale jak 4:1 smakuje, to bardzo dobrze. Nie ma co kombinować.  8)

renia

To dobrze.  :D Nie lubię w kólko się przestawiać. Lubię znajome ścieżki... :D

Gavroche

Cytat: admin w 2013-09-18, 16:53:34
Tak - 3:3
Ale jak 4:1 smakuje, to bardzo dobrze. Nie ma co kombinować.  8)
Rzadko mi na długo starcza 3:3.
4:4 wchłania więcej tłuszczu...

Zyon

Widze, ze otworzyliscie kacik typera tutaj. Ja typuje 5:2  :D

Tylko nie wiem czy BVB czy Napoli  8)
Work Buy Consume Die

renia

Ale my tylko sobie jaja robimy...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-09-18, 19:52:56
Czasem nawet niepełne :D

zdecydowana

Minął miesiąc mojego nowego zywienia i szczęśliwie donoszę ze czuje się rewelacyjnie,energią aż kipie :D no i figurka się poprawiła.Pozdrawiam Was serdecznie i życze wszystkim takiego swietnego  samopoczucia jakie mam ja :D

Gavroche

Kurczę, jesteś więc wyjątkiem, bo DO zwykle zabija, po dłuższych lub krótszych męczarniach :lol:
Ale może to wyjątek na potwierdzenie reguły?
Oczywiście tylko głupio żartuję, tak trzymaj i skrobnij czasem jak Ci się wiedzie.

Zyon

Pewnie zle proporcje, moze jest na 1s?
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-09-18, 20:50:35
Cytat: renia w 2013-09-18, 19:52:56
Czasem nawet niepełne :D

PLUmciu, Ty do pełna, Nie żałuj nikomu- tak jak nauczam. :D

Radzio

Przepraszam, na ŻOO zagalopowałem się, poniższego zdania nie było, choć jest. :lol:

zdecydowana

Witam miałam dzisiaj rano potworny stres,bo czekałam na komisje ZUS w sprawie przyznania renty.Ale dostałam rente na 3 lata.Sorki ale musiałam się tym z Wami podzielić.Mam jednak nadzieje ze ŻO pomoze mi zaleczyć te chore kości i nie bede musiała  mieć operacji i wymiany stawów kolanowych.