Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Gulasz węgierski z plackiem ziemniaczanym

Zaczęty przez renia, 2014-02-21, 18:02:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska




Teresa Stachurska


renia

Chyba fryzurę zmieniłaś, że Cię nie poznałam... :roll: :wink:

Teresa Stachurska


ania12345

Czy ktoś posiada przepis na placki ziemniaczane przepis nr 17 z książki kucharskiej?
Nie posiadam jej a na farum i internecie nie mogę go znaleźć. Byłabym wdzięczna bo mama zapragnęła tego dania dziś na obiad :D
Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim!

renia

Faktycznie powinnam go podać, gdyż nie każdy posiada Książkę Kucharską.
Składniki:
jeden ziemniak (100g)
4 żółtka (80g)
łyżeczka mąki (6g)
1 białko
1/4 kostki smalcu (60g)
Ziemniak obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć sok, dodać żółtka, mąkę, sól do smaku i wymieszać. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Na rozgrzany smalec kłaść lyżką ciasto i smażyc z dwóch stron na rumiano. :D

ania12345



Zyon

Warto pamietac, ze najlepiej smakuje z chlebem  8) :lol:
Work Buy Consume Die


Zyon

Och, to juz calkowita nieobliczalnosc  :shock: :lol:
Work Buy Consume Die