Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Biale krosty na jezyku

Zaczęty przez kasara1991, 2014-03-01, 15:38:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

kasara1991

Od 2 dni mam na koncu jezyka biale krostki, i odczuwam w ten sposob jakbym sparzyla jezyk. Nie przypominam sobie, zebym sobie spazyla jezyka, wiec zastanawiam sie co wiecej to moze byc. Jest to na 2/3 koncowki jezyka. Dlaczego?

administ

Tytoń, alkohol, ostre przyprawy były w użyciu ostatnio?   :roll:
Jeśli nie to pewnie za dużo mówiłaś...  :wink:

administ

A jeśli jesteś na "Kwaśniewskim" - to jego wina i musisz jak najszybciej przejść na Lutz'o-ponomarenkową formułę 4eS!  :roll:  :D

Dasna

Cytat: admin w 2014-03-01, 15:50:47
A jeśli jesteś na "Kwaśniewskim" - to jego wina i musisz jak najszybciej przejść na Lutz'o-ponomarenkową formułę 4eS!  :roll:  :D
Cały Admin. :lol:

Dasna

Cytat: kasara1991 w 2014-03-01, 15:38:57
Od 2 dni mam na koncu jezyka biale krostki, i odczuwam w ten sposob jakbym sparzyla jezyk. Nie przypominam sobie, zebym sobie spazyla jezyka, wiec zastanawiam sie co wiecej to moze byc. Jest to na 2/3 koncowki jezyka. Dlaczego?
Mogą to być pleśniawki.

Gavroche

Podrażnione skupiska kubków smakowych, tzw. brodawki :D
Ewentualnie zainfekowane.
Ślina jest często wymieniana w jamie ustnej, a same kubki smakowe też żyją krótko.
Nie przeszkadzać, do wesela się zagoi :D

administ

Dawniej to aphtin na takie rewelacje był, a teraz nie wiem, ale łatwo w wuju gooooglu sobie poszukać.  8)

Gavroche

Równie skuteczna była gencjana, ale o ile zabawniejsza! :lol:

administ

Na halloween perfekcyjna.  8)

Teresa Stachurska

Cytat: Gavroche w 2014-03-01, 16:12:29
Równie skuteczna była gencjana, ale o ile zabawniejsza! :lol:

:shock:   :)