Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Zla farmacja, szczepienia i takie tam...

Zaczęty przez Zyon, 2014-04-14, 12:24:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-07-02, 11:59:34
Fakt, że Farmacja finansuje lekarzy mnie nie zaskakuje, jedynie to, że firmy farmaceutyczne zgodziły się na ujawnienie tych danych... :roll:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/infarma-lekarze-swiadczenia-pieniadze,75,0,2115915.html

ale to żadna łaska. To są spółki akcyjne i muszą publikować sprawozdania finansowe.  Tylko fundusz łapówkowy ma różne nazwy w różnych koncernach. To się ładnie u nich nazywa, przeważnie.
Łaską wydaje mi się zgoda, żeby oszuści dilerzy zgodzili się na podanie ich nazwiska. Pewnie, że nie zgodzą się.

Przecież za korumpowanie lekarzy w Tuczarni posłano do pierdla, a w Rumuni, Bułgarii i Polsce nawet nikt nie słyszał o aferze. Należy się.
Ci co biorą  -  bezkarni.

Blackend

Cytat: renia w 2016-07-02, 11:27:13
Dawniej nie noszono okularów przeciwslonecznych, nie smarowano się kremami, przebywali prawie cały dzień na słońcu i raków nie było (może gdzies sporadycznie jakiś mały :lol: 8))...

Ja akurat muszę się posmarować lub naoliwić bo opalam się na raczka i skóra mi schodzi.  :D

renia

Blackend

Nie, zwykłym do opalania, bo żona właśnie odwrotnie chce się opalić, a nie może tak szybko jak ja.  :lol:
Ale z tym rakiem, to też przegięcie w drugą stronę, filtr uv ma wywołać raka?  :shock:
To wszyscy co noszą okulary z filtrami uv dostaną raka oczu?  :roll:
Albo witryny sklepowe z folią uv, co wszyscy tam dostaną raka?  :shock:

Gavroche

Wszyscy nie, bo to nie jedyny czynnik, ale korelacja filtrów z rakiem jest wyraźna. 8)

Diogenes z Synopy

wyraźnie widać, że Zięby nie słucha  ;-)   :shock:

Blackend

:lol:
No nie słucham i widzę, że nie jestem w temacie na bieżąco.  :lol:

administ

:?
No jak tak można nie być trendy!  :shock:
Może na jaki event dietetyczny pora się wybrać? :roll: ;)

Blackend

Ale ja się na tym nie znam i wolę się z Młodszym Kwaśniewskim ponudzić, bo nudę trzeba szanować. ;)

administ

:lol:
Nuda to podstawa zachowania zdrowia. Każde pobudzenie układu sympatycznego może być fatalne w skutkach dla zdrowia!  :?
Dlatego nuda i unikanie "służby zdrowia", to podstawa zachowania dobrego zdrowia.  :D

renia

I cały czas ma być niesympatycznie... :roll: :?

administ

Jarek

A na nudy to trzeba sobie zasłużyć . 8)

renia

Cytat: admin w 2016-07-03, 13:57:14
:shock:
Parasympatycznie Reniu... ;)

Analogicznie jak paraolimpiada... :roll: ma się do olimpiady... 8) :lol:

renia

Nawet dzisiaj przy sobocie zadzwonili do mnie z zaproszeniem na mammografię. Aż mnie wzrusza ich troska... :cry: 8)

Diogenes z Synopy

spoko. Zosia ma już 3 skierowania w domu   :lol:

Jarek

Tylko do kobiet dzwonią ,widocznie jest za dużo  :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-07-09, 14:17:43
spoko. Zosia ma już 3 skierowania w domu   :lol:

:lol: Do mnie średnio 3 razy w roku dzwonią. Albo jestem w wieku ryzyka, albo do wszystkich tak dzwonią, albo urządzenia beczynnie stoją i trzeba klientów przyganiać. Kasiorka musi być.
A jak coś wykryją to pewnie jeszcze premię mają... :roll:

Mirek

Cytat: Gavroche w 2016-07-03, 08:38:30
Wszyscy nie, bo to nie jedyny czynnik, ale korelacja filtrów z rakiem jest wyraźna. 8)
Bo marchewki nie jedzą tyle co potrzeba.
Suplementacją się nie interesują, a karoten w pigułce sprawę by załatwił "...trafiając celnie w odpowiednie komórki..."

Zyon

Work Buy Consume Die