Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Lody z mascarpone

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2014-05-25, 17:34:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Widziałem u Ciebie na stronie :D
Ten alkohol mi przeszkadza :(
Mój sposób na lody to filiżanka schłodzonej śmietanki zmieszana z łyżką dobrych lodów komercyjnych.

renia

100g wódki? :shock: Człowiek zje 2 galki i reszty nie pamięta... :? 8) :wink:

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2014-05-25, 17:52:14

Słowo daję że pamięta :)  100 g wódki na 330 g likieru daje 30 g wódki w 100 g likieru. Lodów 600 g więc tego alkoholu jest naprawdę niewiele. Gdyby porcja lodów wynosiła 100 g to w jednej porcji byłoby 5 g wódki?

Teresa Stachurska

Cytat: Gavroche w 2014-05-25, 17:39:25
Mój sposób na lody to filiżanka schłodzonej śmietanki zmieszana z łyżką dobrych lodów komercyjnych.

Sposobów na lody jest mnóstwo :)  Np mrożę śmietankę w woreczkach do kostek lodu i potem kostki śmietanki miksuję z mrożonymi truskawkami.

Mrożone truskawki można zmiksować ze śmietaną i będzie shake. To samo odwrotnie: mrożona śmietanka i świeże truskawki. Inne jagodowe identycznie.

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-05-25, 18:06:09
Cytat: renia w 2014-05-25, 17:52:14

Słowo daję że pamięta :)  100 g wódki na 330 g likieru daje 30 g wódki w 100 g likieru. Lodów 600 g więc tego alkoholu jest naprawdę niewiele. Gdyby porcja lodów wynosiła 100 g to w jednej porcji byłoby 5 g wódki?

Zrozumiałam, że setka wódki jest w każdej gałce... :wink: :mrgreen:

Gavroche

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-05-25, 18:10:01
Cytat: Gavroche w 2014-05-25, 17:39:25

Sposobów na lody jest mnóstwo :)  Np mrożę śmietankę w woreczkach do kostek lodu i potem kostki śmietanki miksuję z mrożonymi truskawkami.

Mrożone truskawki można zmiksować ze śmietaną i będzie shake. To samo odwrotnie: mrożona śmietanka i świeże truskawki. Inne jagodowe identycznie.
Pewnie, pewnie, takie szejki są pyszne, ale... zbyt zdrowe  :wink:
Słodycze ze sklepu mają swój urok.
Troszkę emocji nie zaszkodzi :D

Blackend

Fajne te lody i jak by kto chciał mnie takimi poczęstować, to akurat mi alkohol nie przeszkadza. ;)  :lol:

Teresa Stachurska

Wreszcie ktoś zadowolony :)  Dzięki :) 

Gavroche

Pijaki, psiamać   :mrgreen:

Blackend

A co.  :lol:
Lody dobrze się komponują z odrobiną alkoholu.  8)

Teresa Stachurska

Poza tym do mascarpone i śmietanki można dodać nie tylko alkohol? Czekoladę na przykład? Albo orzechy? Albo chałwę? Zamiast alkoholu.