Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Kurki w sosie serowym

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2014-07-24, 11:28:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Już nie plącz... :roll: Ja już robię wio.... :D

Gavroche

renia

Ja spadłam i się podniosłam... :lol: No jakoś nie mogę się oderwać od tego komputera, chyba mam jakieś za silne pole elektromagnetyczne i przyciąga... :roll: :wink:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-09-02, 00:00:34
Ja spadłam i się podniosłam... :lol: No jakoś nie mogę się oderwać od tego komputera, chyba mam jakieś za silne pole elektromagnetyczne i przyciąga... :roll: :wink:
A potem śpisz niewiadomoile! :lol:

renia

Nie tak strasznie dużo. Często rano jestem tutaj pierwsza i muszą inwentaryzację przeprowadzać... :lol:

renia

A w dzień nie zasnę, nawet nie próbuję...

adampio

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-07-24, 11:28:51
http://www.stachurska.eu/?p=17017

Pani Tereso proponuje Pani nastepnym razem dodac do kurek troche boczku -polowa ilosci grzybow. Grzyby a zwlaszcza kurki kochaja towarzystwo boczku wedzonego i cebuli. To wszysto utopione w smietance zredukowanej do gestej konsystencji ( odparowane) daje super sos kurkowy do kazdego miesa.  :D

Gavroche

Kochają się - oczywiście, ale czy dzieci ładne z tego będą? :D

renia

Cytat: adampio w 2014-09-02, 11:08:25
Cytat: Teresa Stachurska w 2014-07-24, 11:28:51
http://www.stachurska.eu/?p=17017

Pani Tereso proponuje Pani nastepnym razem dodac do kurek troche boczku -polowa ilosci grzybow. Grzyby a zwlaszcza kurki kochaja towarzystwo boczku wedzonego i cebuli. To wszysto utopione w smietance zredukowanej do gestej konsystencji ( odparowane) daje super sos kurkowy do kazdego miesa.  :D

Tak mnie Też Mama nauczyła. Kurki z boczkiem wędzonym i śmietaną - posypane posiekaną natką pietruszki...
Ale nasze dzieciaki wolą takie bez śmietany...Ale od dzisiaj skończyło się ich marudzenie, ja tu rządzę! :evil: :lol: :wink:

adampio

Tak jest !!! :D
Apropos bylem z niedziele na grzybach i nazbiralem wielki kosz w godzine. Ale tu to nie jest sztuka znalesc grzyby bo nikt ich nie zbiera. Sam bylem w lesie.
Padalo 3 tygodnie niemal ze bez przerwy a teraz ma byc cieplo to w nastepny wikkend biore dwa kosze :lol: :lol:
Jeden na kurki a drugi na grzyby do suszenia :lol:

adampio

Cytat: Gavroche w 2014-09-02, 11:14:10
Z tego zwiazku dzieci nie bedzie, natomiast dobre skojarzenie!! :lol: :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: adampio w 2014-09-02, 11:24:06
Cytat: Gavroche w 2014-09-02, 11:14:10
Z tego zwiazku dzieci nie bedzie, natomiast dobre skojarzenie!! :lol: :lol: :lol:
Bariera rozrodcza? :D

Pewnie, że dobre skojarzenie, bo faceci są świetnymi kucharzami i robią to z pasją.
Przy mieszaniu drewnianą łyżką parującej pychoty umysł wchodzi w stan relaksu, nirwana niech się schowa.
Tobie chyba jednak dużo częściej się chce gotować, niż mnie, ja muszę porządnie zatęsknić :D
Dałem się poznać zwłaszcza z "kuchni wojennej" potrafię zrobić obiad z deserem przy prawie pustej spiżarni 8)
Ba, dostosowany dla wysokotłuszczówki i wysokowęglowodanówki, przy czym wcale nie wychodzi korytko ;)
Dlatego zachwyciły mnie kiedyś Twoje omlety, bo to danie wszystko przyjmie i nikt się za to nie obrazi :D

adampio

:lol: :lol: :lol: Dobrze, ze nei jestes moja zona :lol: :lol: :lol:
Obojetnie jaki przepis komentujesz to zawsze jest fraza " a ile z tym roboty" albo "a duzo roboty" albooo.............. :lol: :lol: :lol: :lol:
a sama faszerujesz golonke :lol: :lol: :lol:
Ja na sama mysl o tym nie chce mi sie robic bo to dopiero duuuuuzzooo roboty :lol:

administ

Cytat: adampio w 2014-09-02, 13:36:35

A skąd!  8)
Przecież jest babeczka od faszerowania golonki, a Renia się przypatruje.  :wink: :mrgreen:

adampio

AAAAAAAAAAAAA ,  a to co innego :lol:
Ale cos wspominala, ze zwolnila, czy cus w tym stylu....wiec myslalem, ze  sama..... :lol: :lol: :lol: :lol:
ale widze, ze nie :lol:

renia

Jest nowa, a tamta wyjechała do Niemiec, poprawić sobie byt...

renia

:lol: :lol: :lol: Dobrze, ze nei jestes moja zona :lol: :lol: :lol:
Obojetnie jaki przepis komentujesz to zawsze jest fraza " a ile z tym roboty" albo "a duzo roboty" albooo.............. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja na sama mysl o tym nie chce mi sie robic bo to dopiero duuuuuzzooo roboty :lol:

A co mam pisać? Że smaczne, jak nie wiem... 8)

renia

Cytat: admin w 2014-09-02, 13:48:42

A skąd!  8)
Przecież jest babeczka od faszerowania golonki, a Renia się przypatruje.  :wink: :mrgreen:

Instruuję, a jak trzeba to też robię. :D