Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne

Zaczęty przez Malgosia, 2014-08-08, 18:56:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Akcja ośmieszania Jerzego Zięby ma się "dobrze"... :roll: I po co to robią?
Zawsze robią to takie osoby, które czują się zagrożone...Czyli w tym przypadku może to być Farmacja i/lub medycyna akademicka... :roll:
Przypomina mi to atak na dr Kwaśniewskiego, tylko, że skala jest mniejsza...

https://www.youtube.com/watch?v=NnwAip5BB4Q

Diogenes z Synopy

CytatFarmacja i/lub medycyna akademicka...

dzielimy ich na :

- oszustów  ( np mój lekarz rodzinny spec.  jest oszustem, ale ja go szanuje bo on tylko trochę ukrywa, że nie robi tego dla pieniędzy, pracowity - pracuje 18 godz na dobę )  ,  wie o co chodzi, ale chce zarabiać. Nie robi żadnych problemów.  Nie za bardzo wymądrza się gupio. Nikogo chyba jeszcze nie wyleczył ( może z anginy ?  tymczasowo ) . Oszust, bo udaje że leczy.  Pewnie coś wie, ale nie chce. Albo nie może.

- nieudaczników, cymbałów, nieuków, którzy wierzą w to co robią. A robią źle.    Wymądrzają się, i kompromitują czasem  (  poprzedni lekarz rodzinny )  .  Te pieruny walą na oślep.   Nieudacznik, bo nie umie, nawet gdyby chciał .  Można ich rozgrzeszyć bo niewiedzą co czynią.

Który gorszy ?  ;-)

Teresa Stachurska

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-12-01, 17:32:32
CytatFarmacja i/lub medycyna akademicka...

dzielimy ich na :

- oszustów  ( np mój lekarz rodzinny spec.  jest oszustem, ale ja go szanuje bo on tylko trochę ukrywa, że nie robi tego dla pieniędzy, pracowity - pracuje 18 godz na dobę )  ,  wie o co chodzi, ale chce zarabiać. Nie robi żadnych problemów.  Nie za bardzo wymądrza się gupio. Nikogo chyba jeszcze nie wyleczył ( może z anginy ?  tymczasowo ) . Oszust, bo udaje że leczy.  Pewnie coś wie, ale nie chce. Albo nie może.

- nieudaczników, cymbałów, nieuków, którzy wierzą w to co robią. A robią źle.    Wymądrzają się, i kompromitują czasem  (  poprzedni lekarz rodzinny )  .  Te pieruny walą na oślep.   Nieudacznik, bo nie umie, nawet gdyby chciał .  Można ich rozgrzeszyć bo niewiedzą co czynią.

Który gorszy ?  ;-)

Wszak to systemowe. Na użytek "teatru" - http://www.stachurska.eu/?p=2190 .

Diogenes z Synopy

"Nikt tak jak lekarze POZ nie widzi, w jaki sposób dbać o swoich podopiecznych jeszcze na etapie zanim zachorują" - dodał.

Lekarze rodzinni, jak podkreślił minister, powinni w znacznie większym stopniu niż obecnie wykorzystywać swoje umiejętności i czas by promować np. rzucanie palenia, walkę z otyłością, odpowiednie żywienie dzieci oraz szczepienia - zarówno zalecane, jak i dodatkowe. "Lekarze POZ mogą się przyczynić do znacznie lepszego poziomu zdrowia obywateli" - zaznaczył.

http://stooq.pl/n/?f=1010205

ROTFL, jakie brednie!  o jakich umiejętnościach mowa ?   :shock:

Cytatrozdrobnienie etatów w AOS sprzyja co prawda dostępności terytorialnej, jednak utrudnia budowanie zaufania w kontakcie z pacjentem oraz zachowanie ciągłości opieki medycznej.

Z drugiej strony, ciężkie zadanie. Leczyć naród etatami.  Nie chciałbym być królem oszustów.   :?  :)

administ

To się "praca u podstaw" nazywa, aby chorych nie brakło "specjalistom"...  8)  :lol:

Diogenes z Synopy

oj , dziś słuchałem Ziębę  - profesorek onkolog z Gdańska zaszedł mu za skórę. A że Zięba popularny,  to nie wie z kim zaczął  ;-)   .   Przepisuje się 70 latkom profilaktyczną chemioterapię na prostatę.   Bez biopsji i wycinków.   Ale autorytet się zna na tym.

renia

W ostatnim numerze "Optymalni" to chyba więcej o Jerzym Ziębie pisało, niż o dr Kwaśniewskim... :roll:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-12-29, 21:14:34
oj , dziś słuchałem Ziębę  - profesorek onkolog z Gdańska zaszedł mu za skórę. A że Zięba popularny,  to nie wie z kim zaczął  ;-)   .   Przepisuje się 70 latkom profilaktyczną chemioterapię na prostatę.   Bez biopsji i wycinków.   Ale autorytet się zna na tym.

Ciekawe, czy by sobie przypisał (gdyby był w tym wieku) albo swojemu ojcu... :roll: myślenie i działanie na poziomie pięknej Angeliny Jolie..... :?

Diogenes z Synopy

ale on z kolei  sporo mówił o Doktorze.  W Górsku ? czy jakoś tak  .

grenis

Cytat: renia w 2015-12-29, 21:22:04
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-12-29, 21:14:34

Ciekawe, czy by sobie przypisał (gdyby był w tym wieku) albo swojemu ojcu... :roll: myślenie i działanie na poziomie pięknej Angeliny Jolie..... :?
Czytali
Skutek Uboczny Śmierć - Virapena?
http://www.empik.com/skutek-uboczny-smierc-virapen-john,prod61040040,ksiazka-p

Konferencja z jego udzialem
https://www.youtube.com/watch?v=LBwXqg-PixA

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-12-29, 21:28:40
ale on z kolei  sporo mówił o Doktorze.  W Górsku ? czy jakoś tak  .

Poza tymi suplementami, to mówi dobrze. Mogą być one potrzebne, głównie przy tradycyjnym jedzeniu, lub przy poszczególnych chorobach, ale nie powinny być łączone w "pakiet" z DO.
Szczególnie dla osób chcących rozpocząć DO jest to mylące...

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-12-29, 21:34:59
Poza tymi suplementami, to mówi dobrze. Mogą być one potrzebne, głównie przy tradycyjnym jedzeniu, lub przy poszczególnych chorobach, ale nie powinny być łączone w "pakiet" z DO.
Szczególnie dla osób chcących rozpocząć DO jest to mylące...

ale mówił że w Australii nazbierał tylko 250 osób chcących jeść tłusto ( bractwo ), stad pewnie jego pomysł na dodatki do jedzenia. Bo smalcu bez chleba nikt nie lubi.   ;-)

Cytat: grenis w 2015-12-29, 21:30:32
Czytali
w necie coraz więcej takich skruszonych jest. Filmów w pip  ;-)

renia

Tutaj jest wykład Jerzego Zięby z Uniwersytetu Gdańskiego (tam była niepewność, czy mu władze Uczelni w ogóle na to wystąpienie pozwolą)...

https://www.youtube.com/watch?v=42pf1_1OXYY

Maniek

żeby nie ten brzuch, to przekaz byłby spójny...

Zyon

Wlasnie koncze czytac nowe wydanie Ukrytych Terapii, bardzo dobra ksiazka  8)
Work Buy Consume Die

renia

Nowe wydanie różni się od pierwszego? Tam jest coś dodane, czy to jest całkiem inna książka?
Ma ten sam tytuł? Czy to jest druga część?

Zyon

Pierwsza czesc, ale nie wiem jakie sa roznice, moze jakies poprawki i korkekty, W kazdym razie pani ebw13 powinna sie uczyc od Pana Zieby jak pisac ksiazki zeby nie byly bezladnym zlepkiem slowotoku bez ladu i skladu, bo widac, ze metoda pisania ksiazki byla podobna.
Work Buy Consume Die

Maniek

Cytat: Zyon w 2015-12-30, 08:14:07
...W kazdym razie pani ebw13 powinna sie uczyc od Pana Zieby jak pisac ksiazki zeby nie byly bezladnym zlepkiem slowotoku bez ladu i skladu, bo widac, ze metoda pisania ksiazki byla podobna.

Może bardziej trzeba zwracać uwagę na treść, a nie formę...  ;)
Chociaż dla mnie u Pani Doktor EBW13 nie ma niedostatków pod tymi względami.  :shock: