Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne

Zaczęty przez Malgosia, 2014-08-08, 18:56:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

markos

Cytat: Gavroche w 2016-01-05, 19:00:04
Cytat: admin w 2016-01-05, 18:56:45
Zapomniałem dodać, że mleczne bardzo ładnie chelatują, szczególnie z zawartością kazeiny i to już na poziomie jelitowym.  8)
Dlatego kazeina "wypłukuje" szyćko. :lol:

http://www.phie.pl/pdf/phe-2014/phe-2014-1-115.pdf

administ

O właśnie!
Przypominam, że za tow. Gomółki na Doktora mówiono "Doktor twarożek"...  :lol: :lol: :lol:
W kolejce w mięsny, pamiętam, bo wszyscy rżeli z tego wymownie patrząc na mnie i to pierwsze, co pamiętam z "propagowania" Diety Optymalnej.  8)
A dokładnie, poprosiłem o karkówkę, na co "bydlę" rzuciło hasło: "To Doktor twarożek je mięso?" i śmiech...
Pamiętam dokładnie, bo wtedy jeszcze, z racji młodego wieku, mnie gadki "bydląt" ruszały...  :lol:

Diogenes z Synopy

a ja pamiętam, że w barze w którym się stołowałem było (jak na dzisiejsze czasy) dziwne danie .  Mianowicie Twaróg na słonince suto okraszony ( można posypać sobie było cukrem lub dżemem lub solą ) i śmietana ze złotym lub srebrnym kapslem na butelce.  Było też wiele innych dziwnych dań   :shock:  ;-)

administ

Za to teraz będzie soja na parze w jadłospisie... ;)

Jarek

Cytat: admin w 2016-01-06, 11:01:38
O właśnie!
Przypominam, że za tow. Gomółki na Doktora mówiono "Doktor twarożek"...  :lol: :lol: :lol:
W kolejce w mięsny, pamiętam, bo wszyscy rżeli z tego wymownie patrząc na mnie i to pierwsze, co pamiętam z "propagowania" Diety Optymalnej.  8)
A dokładnie, poprosiłem o karkówkę, na co "bydlę" rzuciło hasło: "To Doktor twarożek je mięso?" i śmiech...
Pamiętam dokładnie, bo wtedy jeszcze, z racji młodego wieku, mnie gadki "bydląt" ruszały...  :lol:
A bo w bydlęcym tłumie zawsze tylko wyć potrafią  8)

administ

Za to Tomsona żadne hejtery nie ruszają, bo od małego był o tym uprzedzany i szybko się oswoił.  8)
Dziś live za czterdzieści pięć minut z OMSI2, jakby co...  :D

Jarek

Ja się oswajam ,bo jest tu w pracy pan z Jaworzna który jest na diecie Zieby ,bardzo dobrze mi idzie bo nikt nie wie ,na czym ja jestem  :lol:

Diogenes z Synopy

diecie Zięby ?  bredzisz  ;-)  .  Czyli co,  wstrzykuje sobie witaminę C  ?  ;-)     I wyrywa zęby z amalgamatem i smaruje te miejsca płynem Lugola ?  ;-)      .   Fermentuje sobie papkę z soi, i je z rana, uprzednio zakwaszając żołądek ?    I popija 4 litrami  wody  2 tys jedn D3 ?    ;-)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-06, 12:02:46
diecie Zięby ?  bredzisz  ;-)  .  Czyli co,  wstrzykuje sobie witaminę C  ?  ;-)     I wyrywa zęby z amalgamatem i smaruje te miejsca płynem Lugola ?  ;-)      .   Fermentuje sobie papkę z soi, i je z rana, uprzednio zakwaszając żołądek ?    I popija 4 litrami  wody  2 tys jedn D3 ?    ;-)
J
Zieba mu zalecił 5 jaj całych to je ,A mnie to nie interesuje co kto komu ile zaleca ,ale bardzo głośno o tym mówi ,to kto tu bredzi ? 8)

Diogenes z Synopy

to on porad dietetycznych udziela ?   Słyszałem na filmikach, że chwali Doktora . Nie ma czegoś takiego jak Dieta Zięby. Chyba że w karmniku dla ptaków  ;-)

Jarek

A to mnie wiedzieć ,co Zieba robi ?  :lol:
Może on nie rozumie co Zieba przekazuje ,a potem takie sprzeczności  8)

Diogenes z Synopy

wygląda na to, że oboje nie rozumicie.  ;-)  Tobie można wybaczyć, bo ani nie czytałeś go, ani nie oglądałeś  ;-)    Ale zdanie masz na ten temat  ;-)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-06, 12:34:42
wygląda na to, że oboje nie rozumicie.  ;-)  Tobie można wybaczyć, bo ani nie czytałeś go, ani nie oglądałeś  ;-)    Ale zdanie masz na ten temat  ;-)
Dobrze że jesteś ,i rozumiesz ,bo naprawdę czuje się zagubiony .  :shock:

Diogenes z Synopy

ważne żebyś rozumiał książki  Doktora . Reszta nieważna  ;-)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-06, 12:45:34
ważne żebyś rozumiał książki  Doktora . Reszta nieważna  ;-)
Jakiego? tylu ich jest 8)

Diogenes z Synopy

Napisałem z dużej litery.        tytularnych piszemy z małej litery  ;-)   

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-06, 13:06:05
Napisałem z dużej litery.        tytularnych piszemy z małej litery  ;-)   
A może chodzi Ci o Dr Kwaśniewskiego ?A to za trudne jest dla mnie ,ciągle czytam i nic . :shock:
A Ty jak to zrozumiałeś? :shock:

Jarek

Cytat: renia w 2016-01-06, 13:10:43
Cytat: admin w 2016-01-06, 11:08:21
Za to teraz będzie soja na parze w jadłospisie... ;)

I szpinak... 8)

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/warzywa-i-owoce-ktorych-lepiej-nie-jadac-w-zimie-ogorki-pomidory-banany-kiwi/5qllt
A bo to szyny kolejowe mylą ze szpinakiem .Ale Dr Kwaśniewski napisał juz dawno ,że żelaza najwięcej jest na PKP

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2016-01-06, 13:13:43
?A to za trudne jest dla mnie ,ciągle czytam i nic . :shock:
A Ty jak to zrozumiałeś? :shock:

prof. dr hab  Zięby      ;-)       polecającego  5 jajek ze szpinakiem  z chlebem ze smalcem  ;-)