Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne

Zaczęty przez Malgosia, 2014-08-08, 18:56:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Helena

Cytat: Gavroche w 2016-01-06, 19:16:06
Świnie zawsze maja pod dostatkiem, syntetyzują ją. :D
A jak nie będą musiały syntetyzować, to jak się będą czuły? Pamiętam jak za komuny ktoś karmił świnie torfem osiągając przy tym dobre wyniki.
Świńskie władze zabroniły mu to robić.

Gavroche

Cytat: Helena w 2016-01-06, 19:34:02
Cytat: Gavroche w 2016-01-06, 19:16:06
Świnie zawsze maja pod dostatkiem, syntetyzują ją. :D
A jak nie będą musiały syntetyzować, to jak się będą czuły?
Ależ Ty brednie opowiadasz, dziewczyno. :lol:
Jak Ci zwiększą ilość tlenu w powietrzu, to przestaniesz oddychać?

Zyon

Po prostu swinia nie znala norm RDA i za malo syntetyzowala wiec trzeba bylo do norm dosrutowac  :lol:
Work Buy Consume Die

Helena

Cytat: Gavroche w 2016-01-06, 19:41:04
Ależ Ty brednie opowiadasz, dziewczyno. :lol:
Jak Ci zwiększą ilość tlenu w powietrzu, to przestaniesz oddychać?

Mylisz pojęcia geniuszu.
Organizm nie syntetyzuje tlenu tylko ma go gratis z powietrza. Im wiecej tlenu dostarczysz do krwi, tym lepiej. Chyba znasz leczenie tlenem w komorach hiperbarycznych.
Jak świni się dostarczy witaminy C, to nie będzie musiała jej syntetyzować
To tak jak u diabetyków; trzustka przestaje produkować insulinę, jak organizmowi poda się insulinę egzogenną.

Helena

Cytat: Zyon w 2016-01-06, 20:42:03
Po prostu swinia nie znala norm RDA i za malo syntetyzowala wiec trzeba bylo do norm dosrutowac  :lol:
No to mamy temat pracy doktorskiej dla geniusza.
"Dośrutowywanie witaminy C dla świni."

Gavroche

Cytat: Helena w 2016-01-07, 04:35:18
Cytat: Gavroche w 2016-01-06, 19:41:04
Ależ Ty brednie opowiadasz, dziewczyno. :lol:
Jak Ci zwiększą ilość tlenu w powietrzu, to przestaniesz oddychać?

Mylisz pojęcia geniuszu.
Organizm nie syntetyzuje tlenu tylko ma go gratis z powietrza. Im wiecej tlenu dostarczysz do krwi, tym lepiej. Chyba znasz leczenie tlenem w komorach hiperbarycznych.
Jak świni się dostarczy witaminy C, to nie będzie musiała jej syntetyzować
To tak jak u diabetyków; trzustka przestaje produkować insulinę, jak organizmowi poda się insulinę egzogenną.
Do geniusza mi daleko, ale Ty już jesteś o włos.
Poczytaj zatem o tlenie endogennym, bo resztę to aż wstyd komentować.

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2016-01-05, 15:33:11
Tu masz calosc, w sumie to dosc ciekawe, szybko sie czyta, i wydaje mi sie, ze jak ktos chce postawic na nogi organizm i od czegos zaczac to moze i miec sens jak wczesniej napisal admin, w ramach takiego "przywrocenia" rownowagi.
https://poznawaniebiblii.files.wordpress.com/2013/11/odtruwajc485ce-dziac582anie-witaminy-c.pdf
Po pierwsze, trza się skalibrować  ;-)     -  aby w ogóle zacząć,  trza mieć mocz ileś tam dni ( 60 ? )    7,5 pH.    Czyli trza jeść 11 x WiO .

od okresu półtrwania zależny ile łykamy ,   gość poleca osobną cukierniczkę na cukier i drugą  na  lewoskrętną  :)  C  .   Może wyjść z testu sraczkowego ,  że trza minimum  13 gr dziennie  (  trzeba poszukać w wiadrach  10 kg na allegro  ;-)  )  .   

itd   co mówi mi, że to nie dla mnie .    Jajka wspomagają witaminę C -  mówi, więc pozostanę przy tym .     ;-)

Jarek

Cytat: Helena w 2016-01-07, 04:39:34
Cytat: Zyon w 2016-01-06, 20:42:03
Po prostu swinia nie znala norm RDA i za malo syntetyzowala wiec trzeba bylo do norm dosrutowac  :lol:
No to mamy temat pracy doktorskiej dla geniusza.
"Dośrutowywanie witaminy C dla świni."
:lol:

Helena

Cytat: Gavroche w 2016-01-07, 12:13:35
Do geniusza mi daleko, .......
Czyli blefowałeś. Zmień nicka na gambler.

Gavroche

Cytat: Helena w 2016-01-10, 08:17:25
Cytat: Gavroche w 2016-01-07, 12:13:35
Do geniusza mi daleko, .......
Czyli blefowałeś. Zmień nicka na gambler.
Jak zwykle, prawidłowe wnioski z czytanego tekstu. 8)

Zyon

Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2016-01-11, 12:36:35
Alternatywa dla terapii Zieby? ;)
http://smaker.pl/newsy-jak-oczyscic-organizm-z-toksyn,1898922,a,.html

mam kolegę poznanego na detoxie  ;-)   . Kiedy go nie spotkałem to się oczyszczał . Pij jakieś mikstury, kawę z amazonki, kakao z Afryki ( świeże) , saunę zaliczał 3 razy dziennie ( wątroba miała się oczyszczać ) . Odkąd mnie zmałpował ( ŻO ) nie słyszałem o żadnym oczyszczaniu  ;-)

renia

Czyli zanieczyszcza się tłuszczem. Musi brać Travisto... :? 8)

administ


Diogenes z Synopy

musiałbym skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą, bo travisto kojarzy mi się z arią   :roll:  a polsilver z żyletkami  ;-)   . A on  nie korzysta z rafinatów, ani z oliwy, ani z margaryn z omega 3 .

Zyon

Cos pusto w temacie alternatywnego DO :D

Jaki tłuszcz do smażenia? Czy tłuszcze są zdrowe? Jerzy Zięba
https://www.youtube.com/watch?v=ya9Ftis5Qp4
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

jakiś szał jest teraz na tego kokosa. Raz kiedyś chyba kupiłem, Zosia zaczęła psioczyć, że wszystko śmierdzi wiórkami  ;-) . Ulga, bo drogi.

Gavroche

Do smażenia na słodko może być, na pewno lepszy od innych olejów.
Ale o co chodzi z olejem palmowym, na tego znowu jest nagonka, a to prawie to samo, co wychwalany kokos? :?

Diogenes z Synopy

czytałem, że Polska kiedyś sprzedała wiele czołgów w zamian za olej palmowy z Malezji.

Olej palmowy wykorzystuje się do produkcji margaryny, mydła, kosmetyków, świec, smarów.

chyba ten niezdrowy to utwardzony po rafinacji dodawany do ciasteczek ?

vvv

Cytat: Gavroche w 2016-01-20, 16:53:16
Do (1)smażenia na (2)słodko

(1)
A nie można po prostu udusić, a tłuszcz surowy dodać do gotowej potrawy.

(2)
CytatNieenzymatyczna glikozylacja białek to proces spontanicznie zachodzący podczas
przechowywania żywności, jak również podczas procesów technologicznych
towarzyszących przetwarzaniu żywności. Nieenzymatyczna glikozylacja białek
zachodzi spontanicznie również w organizmie człowieka, a endogenne produkty
zaawansowanej nieenzymatycznej glikozylacji, AGEs, przyspieszają rozwój procesów
starzenia, arteriosklerozy, choroby Alzheimer 'a oraz powstawanie chorób nerek i
cukrzycy, mogą także zmieniać właściwości immunogenne czy alergenność tych
białek.
Rodzaj i właściwości produktów końcowych nieenzymatycznej glikozylacji zależą od
wielu parametrów, tj. stosunek białka do cukru, temperatura, ciśnienie oraz
konformacji monosacharydu ściśle zależnej od warunków środowiska, głównie pH
:idea: