Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Chleb optymalny ( nowa wersja )

Zaczęty przez adampio, 2014-08-19, 08:32:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: Zyon w 2014-08-19, 09:45:35
Jak wszyscy  :lol: Dopiero jak sie cos sp#&^@ to wtedy wszyscy byli i winien jest oczywiscie jeden  :lol:

Skąd u Ciebie takie wnioski? :roll:
Ja, jeśli coś robię to biorę za to odpowiedzialność. Trzeba krytykę i wymagania zaczynać od siebie. To jest cecha charakteru a nie kwestia jedzenia ziaren lub nie.
Widzę Zyon, że jesteś bardziej papieski niż sam papież. :roll:

Generalizujesz, mierzysz wszystkich jedna miarą? :roll:

administ

Cytat: Dasna w 2014-08-19, 09:36:11
Ja jem to co lubię. Taki chleb bez chleba bardzo mi pasuje. Nigd, nigdzie nie pisałam, że jestem na DO i , że jestem "optymalna". :wink:
Jestem wielką miłośniczką tłuszczu i podziwiam dr Kwaśniewskiego.  :wink:

W większości przypadków taki sposób postępowania pozwala na zachowanie dobrego zdrowia...  8) :D

MariuszM

Tyz chlyba nie jadam,chyba,ze jestem w Swiis ;)

administ

To, że chlib jest na blacie, nie oznacza, że trzeba po niego sięgać!  8)
Lepiej się przegłodzić czyli poczekać na "szwedzki stół".  :D

adampio

Nie rozumiem dyskusji.
W plackach, ktore omawiasz jest 60 gr maki przennej  :mrgreen:
w chlebie optymalnym jest 100 gr maki przennej  :mrgreen:
jedynym zaminnikiem jest w moim przepisie maka kokosowa, ktora jest zamiast maki pszennej, ktora nie jest maka a tylko jakims produktem chemicznym.
Czy to wyklucza produkt z diety optymalnej?
Czy lepszy jest wynik spalania w organizmie maki pszenicznej od maki kokosowej? Bo to przeciez o to tu idzie a nie o to czy jesz papryke zamiast chleba czy chleb zamiast bulki,tak.

administ

Ja też nie rozumiem dyskusji, bo przepis jest bardzo dobry, jak i innych chlebów optymalnych co nie znaczy, że trzeba je jeść.
Jednakże, jeśli zamiast sporadycznego spożywania mąki robi się z tego codzienność, a to już inna para kaloszy!  8)
Placki serowojajeczne to też alternatywa dla stanu umysłu, ale ser żółty, oscypek, czy twaróg, już nie.   :D
Dla "vvv" podstawą Diety Optymalnej jest na przykład ten przepis: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97
No ale praca na rzecz certyfikatu nr 13 zobowiązuje...  :lol:

Blackend

Chodzi o to aby wyrobić sobie prawidłowe nawyki żywieniowe, a nie poszukiwanie substytutów niejadalnego na inne niejadalne.  8)

administ

A dawniej, a nawet i dziś jeszcze dla wszystkich dyletantów Dieta Optymalna, to golonka...  8)  :wink:

administ

Cytat: Blackend w 2014-08-19, 11:11:53
Chodzi o to aby wyrobić sobie prawidłowe nawyki żywieniowe, a nie poszukiwanie substytutów niejadalnego na inne niejadalne.  8)

Dokładnie!  :D
Łatwo jest przesunąć się niepostrzeżenie w stronę korytka, gdy nie myśli się o doborze pokarmów.  8)

Blackend

Pilnuje tego jak oka w głowie, no ale ja mam misję, bo dwójka dzieci jest na stanie. ;)

administ

I zapamiętać: inne bakterie jelitowe są dla mlecznych, a inne dla węglowodanów złożonych. I oba ze sobą konkurują zyskując przewagę w zależności od ich dokarmiania.
A hamerykańskie kloce z tuczu glukozowostatynowego, mają jeszcze inne bakterie, co włśnie odkryli odkryte hamerykańscy naukowcy, uznając ten fakt za główną przyczynę tuczu hamerykańskiego!  :lol: :lol: :lol:
Będą chyba truć teraz grubasom te bakterie i szczepić "pożądaną" florą trawiącą węglowodany złożone.  8)
A najważniejsze, że i na truciu i na szczepieniu da się zarobić.  :D

MariuszM

ja z lenistwa plackow niet,nie robie juz. Chetnie za to pitrasze w garnuszku teflonowym twrog/ ser zolty z zoltkami i smietanka/maslem oraz zla slawa owiany cukier. Takie danie w 5 minut na sniadanie :)

adampio

CytatDla "vvv"
tego nie rozumie. Co to znaczy?

administ

A to adkaśko z dobrychdzieci, jak dalej nie rozumiesz, to nie zawracaj sobie tym głowy.  8)

MariuszM

administ

Ziemniak można traktować jak jarzynę ...
Jak pieczone na ruszcie, 2-3 małe sztuki się stosownie w maśle utapla, to nawet są zjadliwe.  :wink:
Ale jak się worek kartofli zjada na dzień, bo "proporcjum na to zezwala", a to już inna inszość.  :wink: :mrgreen:

Zyon

Cytat: Blackend w 2014-08-19, 11:11:53
Szapo ba czy jakos tak, znaczy sie jestem pelen uznania dla slow madrosci 8)
Work Buy Consume Die

administ

Tacy kłopotu nie sprawiają i sobie, i na konto Doktora!  :wink: :mrgreen:

adampio

Cytat: admin w 2014-08-19, 11:26:06
A to adkaśko z dobrychdzieci, jak dalej nie rozumiesz, to nie zawracaj sobie tym głowy.  8)

No i nie bede, bo nie wiem tez kto to sa dobre dzieci...wiec to tez przemilcze. :lol:

administ