Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-08-21, 07:26:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Tym razem pytanie na sniadanie.... :lol:

Czy moze ktos przypomniec jak sie robilo sniadanie ze smkiatanki i zoltek? Pamietam, ze do szklanki smietanki dodawalo sie 4-5 zoltek i podgrzewalo na malym ogniu do momentu zgestnienia, posupywalo czyms....ale czym ...

Czy to tak? :D

Podpowiedzcie prosze. :D

administ

Cukier albo sól do smaku jak do surówki z marchewki, jabłuszka i chrzanu, bo inaczej jest mdłe czyli bez smaku...  :wink:

adampio

Okey dokey. Dzieki.
Dodam ewentualnie jagody bo sa dostepne po niskej cenie. :D

administ

Tu preferują niektórzy bardziej trufle do tego...  :wink:

adampio

Trufle?! :shock:
Trufle - trufle czy trufle cukierki trufle?
Jaja sobie ze mnie robisz Panie Admin, czy co? :lol:

Radzio

Co tam trufle jakieś. 8)
Grunt, że budyń jest nadal na topie. O! :D :lol:

administ

Cytat: adampio w 2014-08-21, 08:07:13
Jaja sobie ze mnie robisz Panie Admin, czy co? :lol:

A skąd!
Znam takich, co słoninę a'la lardo albo nawet fromage a'la oscypek do tego ciepną!  :wink:
I zajadają ze smakiem!  :D
Sam widziałem!  :shock:

Zyon

Mozna rowniez szpinak i cebule wrzucic, przynajmniej zdrowo bedzie.
Work Buy Consume Die

administ

I fasolkę, ale tylko raz w tygodniu zrotować.  8)

Dasna

Panowie,  :shock: powagi. :lol: :lol: :lol:

renia

Lepiej zróbcie sobie kolejną kawę. :D 8)
A ja idę sobie robić swoje "nudne" śniadanie... :D

Radzio

Yeeah. :D
Czas na budyń, najlepiej według przepisu mojego Przyjaciela. 8)

adampio

Cytat: Radzio w 2014-08-21, 08:36:45
Yeeah. :D
Czas na budyń, najlepiej według przepisu mojego Przyjaciela. 8)

Jaki to Radzio przepis? Nie badz zyla!! :D

adampio

Cytat: admin w 2014-08-21, 08:15:35
I fasolkę, ale tylko raz w tygodniu zrotować.  8)

Musze sie ponownie przyzwyczaic do Twojego czarnego humoru. W Danii bys nie zginal - Duny sa mistrzami czarnego humoru. :D

adampio

No i prosze jaki fajny przepis wyszedl. Wariacji budyniu uuu,uuu pewnie z 10 i z truflami, i z oscypkiem nizinnym, ze szpinakiek a i z cebula. Raz na jakis czas rotacja z fasola ........i odciski gotowe.
Na was zawsze mozna liczyc. Wystarczy jedno krotkie pytanie "jak?" a odpowiedzi sypia sie jak z rekawa. :D
Tak trzymajcie, aczkolwiek zostalo powiedziane " jak pytaja o pomoc to pomagajcie!!!"
Gierek tez pytal .....i co ? :D

renia

W domu czy w pracy robisz takie śniadaniowe "wariacje na temat"? :roll:

administ

Cytat: adampio w 2014-08-21, 08:49:57
No i prosze jaki fajny przepis wyszedl. Wariacji budyniu uuu,uuu pewnie z 10 i z truflami, i z oscypkiem nizinnym, ze szpinakiek a i z cebula. Raz na jakis czas rotacja z fasola ........i odciski gotowe.
Na was zawsze mozna liczyc. Wystarczy jedno krotkie pytanie "jak?" a odpowiedzi sypia sie jak z rekawa. :D
Tak trzymajcie, aczkolwiek zostalo powiedziane " jak pytaja o pomoc to pomagajcie!!!"
Gierek tez pytal .....i co ? :D

A bo Ci się zachciało pytać!  :wink:
Gdzieś na Forum jest przepis.  :lol:
Wyszukiwarka się kłania.

adampio

Cytat: renia w 2014-08-21, 08:56:50
W domu czy w pracy robisz takie śniadaniowe "wariacje na temat"? :roll:

Zaczalem pisac w domu jedzac omleta a konczylem w pracy.
Teraz musze cala wyszukiwarke przewertowac albo po prostu "spuszcze sie" na swoja niekonwencjonalnosc!!!

renia

Ciężko za Tobą nadążyć... :shock:

Radzio

Cytat: adampio w 2014-08-21, 08:44:39
Cytat: Radzio w 2014-08-21, 08:36:45
Yeeah. :D
Czas na budyń, najlepiej według przepisu mojego Przyjaciela. 8)

Jaki to Radzio przepis? Nie badz zyla!! :D

"Zyla", akurat. :D "Zyla", to znaczy tyle co złotówka, taka- zdaje się- gówniana jednostka monetarna. :lol:
Wróciłeś z urlopu i ... nagle Cię zapał naszedł, a pobujaj się troszkę tu z nami, zanim coś w rekordach dopiszesz. :lol:  jajjaj