Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Lepsze:
-Nie żryj samego tłustego boczku! No wariat, jeszcze majonezem smaruje!? :shock:
Weź sobie chlebem rozcieńcz, bo jakiej miażdżycy dostaniesz! 8)

vvv

Cytat: admin w 2015-07-29, 07:38:35
Najważniejsze, czy Ci coś takiego smakuje, bo jak tak to spoko.  8)  
U mnie generalnie koncentrat pomidorowy robi za gorący kubek,

- 50g koncentratu pom.
- 50g tłuszczu
- pieprz
- 500g wrzątku
- zamieszać

Mogę taką wrzącą pomidorową zabielić żółtkiem, już tak czyniłem i piłem ze smakiem. Tylko wtedy co z białkiem, w domu nie ma problemu, białko ze skorupką ląduje pod ziemią w ogródku, w mieszkaniu zwykle metoda kolejnych przybliżeń, pomidorówka nie jest zabielana żółtkiem, a żółtko razem z białkiem sadzę na patelni lub omletuję.
8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-07-29, 13:56:24

Ba!
Niektórzy będąc na tłustej diecie się martwią, że tak mało jedzą, dziwno i straszno, bo inaczej niż wszyscy... :D

ja się nie martwię, że jem do 35 g białka. Sceptyków 20 lat młodszych zapraszam, na basen ,jezioro, rower, drążek - co sobie wymyślą, szpady pozostawiam do wyboru, dostosuje się ;-)

(  badania lekarskie przed, mile widziane ;-)

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-07-29, 14:07:03
Lepsze:
-Nie żryj samego tłustego boczku! No wariat, jeszcze majonezem smaruje!? :shock:
Weź sobie chlebem rozcieńcz, bo jakiej miażdżycy dostaniesz! 8)

Lubię takie napomnienia i odpowiadam, że na rentę kombinuję szybciej iść - łykają to.  :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-07-29, 12:32:34
A ja dopiero śniadanko, bo jechałem do mamusi. :lol:
A mamusine śniadanko to tak:
-jajecznica na smalcu ze skwarkami
-placki kartoflane z boczkiem i kiełbasą
-pomidory z cebulą w śmietanie.
Ech! Nie ma jak u mamy. ;)
Ja tez wlasnie mialem zjesc sniadanie: zoltka na twardo, maslo i pomidor  :lol:

Ale przed sniadaniem zajrzalem do mamusi, po pojechalem krzakow do akwarium dokupic.
No i byl u mamy pyszny tlusciutki rosol na podworkowym kuraku, a do tego pyszne arcytlusciutkie leczo z boczkiem i kielbasa :D
No to co mialem zrobic, wyrodnym sie stac i przykrosc zrobic?? :D

Work Buy Consume Die

renia

I ma rację. Tak jest dopóki się żołądek nie skurczy...

renia

Cytat: Blackend w 2015-07-29, 14:02:57
- Ja po pięciu żółtkach i szklaneczce śmietanki byłabym głodna. Musze zjeść minimum ćwiartkę chleba z wędliną, a i tak po dwóch godzinach chce mi się jeść.
- Nie patrz objętościowo, a kalorycznie.  8)
- Tak, to wszystko wiem, ale po tak małej ilości byłabym głodna.

:lol:

Ten cytat miał być do powyższego...

Blackend

A właśnie że nie, bo laska jest szczupła jak szczapa.  :D

renia

Ale te szczupłe "szczapy" na wysokowęglowodanówkach też potrafią zjeść sporo. Widziałam restauracji... :shock: :lol:

Jarek

Blackend

No pewnie, muszą z czegoś brać energię, a że jest ona rozcieńczona chlebkiem, to trochę tego trzeba połknąć. ;)

renia

Córy koleżanka, która też jest szczupła, potrafi całą dużą pizzę zjeść. A córa najwyżej ćwierć i to już ostatnio w ogóle jej nie zamawiają...

vvv

Szczupły łatwiej stygnie, bo nie ma ocieplającego tłuszczu pod skórą, a je się głównie po to żeby nie wystygnąć.
:wink:

Jarek

To nie takie proste odejść od stołu .lepiej ma się grupa upośledzonych intelektualistów ,którzy wybrali ŻO by żreć do syta i do bólu .Tacy chętnie dają wykłady na spotkaniach ,ale przy stole gorzej wypadają ,od tych co chlebek jedzą. :roll:

renia

Cytat: vvv w 2015-07-29, 16:26:10
Szczupły łatwiej stygnie, bo nie ma ocieplającego tłuszczu pod skórą, a je się głównie po to żeby nie wystygnąć.
:wink:

Ci co w ogóle nie jedzą, całkiem wystygli... :(

Teresa Stachurska

Ja zaś lody zrobię, będzie dobrze :) 

renia

...nie wystygniesz po nich... :roll:

Jarek

Jakie ? może jagodowe co? :lol:

Diogenes z Synopy

proste, tanie ,   z recyklingu  ;-)

wątróbka z cebulą  z wczoraj, dołożyłem gotowanego serca ( było lodówce) pokroiłem,  podsmażyłem na skwarkach ze słoika ( były w lodówce ). Ziemniaki z wczoraj , jedynie żółtka wbilem na sadzono w towarzystwo kartofli. Posypałem natką i  szczypiorkiem, przystroiłem polanym smalcem z potrawy, w garść ogórek kiszony.
śniadanie z odpadków  ;-)    a jakże pożywne i zdrowe , ile witamin i minerałów  :!:     przy braku metali ciężkich    ( ale kto musi, może rybą zasuplementować na obiad z sałatą lodową ? )  ;-)  Ja nie muszę, mam chyba zapasy.

Gavroche

Śniadanko na balkonie:
-plastry golonki
-jaja sadzone
-paski boczku na chrupko
-ostre papryczki nadziewane twarogiem
-kakao na śmietance
Rozstrój żołądka na pierwszy posiłek, ale Słodki Jezu, jakie to dobre! ;)