Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

A ja sztućcami. Nie ma innej opcji przy Zosi :)

cztery żółtka, łyżka stołowa masła, ugotowany kartofel, skwarki -  wszystko zabełtane lekko na patelni, aby było na ząb. Szczypiorek do posypania.

Kawa ze śmietanką i kawałek tortu.

grenis

Cytat: Gavroche w 2015-09-06, 06:41:15
Bo człowiek "je oczami". ;) :lol:

Szczegolnie na kacu  :lol:

Gavroche

Wierzę na słowo, chyba nie miałem nigdy kaca. :D

administ

Blackend

Szczęściarz. ;)  :lol:

Gavroche

Zależy od punktu widzenia. 8)
Brak bacika predysponuje do nadużyć.  :D

administ

A co to za bacik, jak ksiądz proboszcz odpuści? :roll: ;)

Gavroche

Ksiądz proboszcz, wybacz mi Chryste, nie ma władzy nad dehydrogenazą alkoholową. ;)

administ

Diogenes z Synopy

śniadanie było zwykłe

zółtka , skwarki , masło,  kartofel  - zakręcone na patelni . Kawa, śmietanka i tort.

Ale obiad ....mmmmm  ...

Cynaderki cielęce.  Do wytopionego - z  pieczenia boczku - tłuszczu przyprawionego, dodałem usmażonej cebulki i pokrojone ugotowane w lubczyku nereczki. Zosia dodała dwie papryki ugrilowane wcześniej ( z zamrażarki ) . Powstał taki gulaszowo - węgierski sos ( nie chciało mi się iść po pieczarki ) . Zosia usmażyła na łoju z młodych opasów placki ziemniaczane, złociste. Posypałem natką. Słabym punktem była kapusta kiszona, jakaś słona - nie zjadłem.   Niebo.

renia

Wy tak sobie dogadzacie... :roll: :D

Diogenes z Synopy

nie zawsze. Dziś z braku czasu zrobiłem kanapki, w dłoń.

Posmarowałem cheddar z jednej strony masłem, przykryłem drugim plasterkiem. Podałem pokrojona paprykę. Do kawy ze śmietanką torcik. 
5 min mi to czasu zajęło  ;-)   . Zosia zadowolona.   Zuch , powiada do mnie ;-)

Zyon

Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

muszę kupic te faruki , tak się tym opychacie. Oglądałem w Sresco, ale były po ok  80 zł za kg ( mlekovity )  :shock: , wybrałem kawior  ;-)     ... ale odłożyłem z powrotem .

Teresa Stachurska

zofijeczka

Wartość energetyczna 1076kJ/258 kcal, Tłuszcz15g, w tym kwasy tłuszczowe 5g, Węglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, Białko 30g, Sól 3,4g

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-09-08, 08:32:25
nie zawsze. Dziś z braku czasu zrobiłem kanapki, w dłoń.

Posmarowałem cheddar z jednej strony masłem, przykryłem drugim plasterkiem. Podałem pokrojona paprykę. Do kawy ze śmietanką torcik. 
5 min mi to czasu zajęło  ;-)   . Zosia zadowolona.   Zuch , powiada do mnie ;-)

Warto było... :D

renia

Cytat: Zyon w 2015-09-08, 08:42:08
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.

Mix białkowy, czarno, albo czerwono to widzę... :?

Zyon

Cytat: zofijeczka w 2015-09-08, 13:59:44
Wartość energetyczna 1076kJ/258 kcal, Tłuszcz15g, w tym kwasy tłuszczowe 5g, Węglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, Białko 30g, Sól 3,4g

To do farukow?
Work Buy Consume Die

zofijeczka

Tak ze strony almy