Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Jak Wy się na tym znacie... :roll:

renia

Na śniadanie 5 żółtek na maśle. Bez sera, bo sera u nas zabrakło... :? :lol:

Kryanna

U mnie kawa z masłem i do tego kromka orzechowo-makowa z: masłem, serem i salcefiksem ozorkowym. Zagrycha to 1/3 papryki z zamrażalnika. Pyszne i chyba zdrowe, bo ja się za bardzo nie znam?!  :lol:
Przy okazji optymalne pozdrówka dla wszystkich, miałam długi post od kompa, teraz już mam nowy sprzęt i cieszę się (chyba, bo czas będzie szybciej uciekał przy nim)?

renia

Ostatnio zrobiłam gofry orzechowe bez twarogu i dobre były... :D Mają inne BTW - mniej białka a więcej węglowodanów, ale wszystko idzie zbilansować (nawet chleb ze smalcem :lol:)

Kryanna

Gofry są fajne, ostatnią porcję ze dwa tygodnie jadłam (na spółkę z wnukiem). Tylko wkurza mnie to pieczenie, długo się czeka, szybciej plasnąć ciasto na patelnię i placuszki usmażyć :-)

renia

Ja je rzadko zjadam. Na ogól mam w zamrażalniku je na okazje wyjazdowe...

Anulka177

Ja też gofry rzadko robię, szybciej wychodzą żółtka zagryzione plastrem boczku  :D

Anulka177

Dziś był szybki obiad, krokiety z grzybami i żółtym serem, do popijania barszcz na wywarze białkowym. Szybki dlatego, że naleśniki usmażyłam wczoraj, farsz też wczorajszy, a wywar od kilku dni w lodówce czekał. Więc jak już tak było wszystko ładnie przygotowane to dziś dokończenie nie trwało nawet pół godziny  :D

renia

A zjedzenie pewno jeszcze mniej... :roll: :wink:

RafałS

Truskawki ze śmietaną, albo śmietana z truskawkami. Podwieczorek taki, prawie jak w 5 WIO.  :wink:
ciam ciam ciam.  :P

renia

Truskawki mrożone?

Anulka177

No raczej trudno o świeże  :)

RafałS

Anulka177

Przedwczoraj upiekłam cały 2-kilowy karczek i teraz go sobie odkrawamy po kawałku codziennie i zjadamy z frytkami i surówką. Ale nudy  :( Nie ma co w kuchni robić :? Z nudów upiekłam ciastka migdałowe do kawy  8)

renia

U nas dzisiaj będą kotlety mielone (dałam w mięsnym zmielić 6 kilo boczku świeżego z kilogramem łopatki). Pychota, soczyste...Jedliśmy je już w sobotę, a dzisiaj będzie powtórka. :D
Mogłam dzisiaj kupić całego dzika za 100 zł. Badanego. Ale nie chciałam. Po co on mi? :lol:

Anulka177

100 zł za dzika? :shock: To jak za darmo!  Jakiś lewy musiał być  :wink:

Jarek

Cytat: Anulka177 w 2016-12-19, 12:58:02
Reni to wszystko z nieba za prawie darmo leci  :lol:
Ja bym bezdomnym na wigilię kupił ,żeby te święta sprawiedliwe były  :lol:

administ

Bezdomnym to lepiej wodę z butelki pet i chleba nakupić, bo to po bożemu... ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-12-19, 12:58:02

:lol: Nie wiem. Od myśliwego...