Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Wiadomo, bo jak pod gardłem stanie, to mało komfortowo... ;)

Blackend

Można narobić bigosu.  :? ;)

administ

Gorzej od zgagi... ;)

renia

Brak słów...

administ

Jak człowiek przejedzony, to faktycznie ciężko dźwięk zrozumiały wyartykułować... ;)

renia

Można się zatkać... :? :lol:

Anulka177

Cytat: admin w 2018-02-01, 21:33:24
Jak człowiek przejedzony, to faktycznie ciężko dźwięk zrozumiały wyartykułować... ;)
Od razu mam przed oczami sceny z filmu "Wielkie żarcie" Psychika może siąść oglądając  :?

Bobby

Cytat: renia w 2018-02-01, 21:35:46
Można się zatkać... :? :lol:

Lepiej się zatkać w porę niż.. klepnąć kogoś po plecach głupotę.

administ

 :shock:
Bez jaj, bo zryw z tego co wygaduje "dobra zmiana" by się skończył!  :( ;)
Niech dalej gadają.  8)

Bobby

Lepiej bez jaj. Jajem można też się zatkać.

vvv

Ale jajo jest magiczne bo ma taki magiczny kształt.
(żeby przeszło przez ...)
:wink:

administ

Przez to nawet wojna wybuchła, czy jeść ze szpiczastej, czy bardziej okrągłej strony...  8)

renia

Kiedyś mówiono, że łatwiej się obiera gotowane jajko, jak rozpoczyna się  :roll: chyba od mniej "szpiczastej" strony...

vvv

3a miedź szklankę musztardówę i filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=FkWISKfgqZ0

8)

renia

No, ciekawe... :lol: Ale na co jest ta miedź? 8)

vvv

Lepiej miedź szklankę niż samą szklankę.
:shock: :idea: :mrgreen: :wink:

madre

O diecie codziennej i o ostatnim śniadanku podanym przez kucharkę- dietetyczkę przywódcy narodowo-socjalistycznej partii Niemiec.
https://www.tvp.info/36043652/kasza-jaglana-z-grzybami-raz-horror-kucharki-hitlera

administ

Bardzo zdrowe jedzenie!  :D
I żadnego mięsa, bo wiadomo, że szczególnie czerwone powoduje raka!  8) ;)

adampio

Przypomniala mi sie jajecznica, ktorej juz dawno nie robilem, a mianowicie "smietankowa",
1 szt calego jajka
min 5 zoltek
50 gr masla
100 ml smietanki 36%
Jak jajecznice sie robi to wiadomo.
W tym wariancie jest wazne, zby nie mieszac tylko pozwolic jej sie sciac i jak bedzie juz prawie sztywna to spychamy lopatka, najlepiej silokonowa do ciasta, od siebie..
:lol:

Gavroche

To jest piękne w jajecznicach, że każda może być inna na 365 dni roku. :D