Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Na śniadanie zaś "omletkowy muchomor"*, tym razem z niebryzganą żurawiną, palce i talerz lizać mni przyszło. O! :D :lol:

*- http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5160.msg336787#msg336787

Gavroche

A ja tak:
-5 żółtek posadzonych na maśle
-trójkącik sera pleśniowego 100g
-łycha powideł śliwkowych
-200ml śmietanki po popicia.
Mlask.

Zyon

Wlasnie zem obzar wontrupke z suruwkami kapustnymi, oooo allllleee byl wypas....znaczy wyczes, bo wypas jakos tak wegetariansko brzmi  :lol:
Dot. wyczesu oczywiscie  :lol:
Work Buy Consume Die

chill

No niezły wyczes i wypas w jednym :D (surówki) ;)

Radzio

:lol:
"Wy, wy"- wszędzie tylko o tym czytam. Nuda. :lol:*
Jak za komuny. :lol: :lol: :lol:* ;)

Dot. nas. :D

adampio

Cytat: Radzio w 2014-12-08, 20:40:05
Kiedyś dorwę sfaniaka, chyba że do starszej grupy dołączy i tym samym szansy na spotkanie przez trzy lata nie da. ;) :D
Nie będzie mni tu pełnokrwisty Góral mojej ćwierć ambicji duńskimi okularami przeciwsłonecznymi ocieniał. :lol:* ;)

Wypraszam sobie - okulary sa hamerykanskie i kupione w Polsce!!!!!  :lol: :lol: :lol: :wink:

Radzio

Cytat: adampio w 2014-12-09, 15:38:07
Kiedyś dorwę sfaniaka, chyba że do starszej grupy dołączy i tym samym szansy na spotkanie przez trzy lata nie da. ;) :D
Nie będzie mni tu pełnokrwisty Góral mojej ćwierć ambicji duńskimi okularami przeciwsłonecznymi ocieniał. :lol:* ;)

Wypraszam sobie - okulary sa hamerykanskie i kupione w Polsce!!!!!  :lol: :lol: :lol: :wink:

:lol: ;)
Raz żeś się już wyprosił, znaczy dwa razy. :lol:*
Wobec tego dałeś i tym hamerykańskim i tym polskim ... zarobić, Góralu. :shock:  Dot. okularów. :D
Grudzień juz, od miesiaca powinienes więc chlapac sie w wodzie! 8) Dorwę Cię. :lol: :lol: :lol:*

adampio

Cytat: Radzio w 2014-12-09, 17:02:50
Cytat: adampio w 2014-12-09, 15:38:07

Raz żeś się już wyprosił, znaczy dwa razy. :lol:*
Wobec tego dałeś i tym hamerykańskim i tym polskim ... zarobić, Góralu. :shock:  Dot. okularów. :D
Grudzień juz, od miesiaca powinienes więc chlapac sie w wodzie! 8) Dorwę Cię. :lol: :lol: :lol:*

Od Nowego Roku bo teraz troche za duzo roboty i w domu i w pracy. Od nowego roku wskocze w ta grupe "nawiedzonych" z noworocznymi postanowieniami- tak jest smiesniej.

Radzio

:D
Dobry z Ciebie Góral. Dajesz siedemdziesięciopięcioprocentowemumu ceprowi czas na reha ... rahacośtam. :lol: :lol: :lol:*

Chociaż, jakby tak tylko "po mieczu" ciachnąć, okazałoby się, że ceper ma pięćdziesiątpunktówprocentowych pod pachą. :D

Radzio

Nie będzie mię tu nadymany "omlet naruralny" długo podniebienia pieścił. 8)
Tera pora na to:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5145.msg333127#msg333127 :D

Jednak bez cebuli, pomidorów i ... wyciora. ;) :lol: Bo mni mgli od tych, wodnistych dodatków. :lol:* Za co teraz bardzo, ale to bardzo przepraszam bardziej wrażliwych koleżanki i kolegów z ... przedszkola, szkoły, zajęć sportowych, spotkań towarzyskich i w ogóle! :? :lol: :lol: :lol:*

Gavroche

Od kilku dni mam smaka na tłuszcz :D
Wczoraj na kolację opitoliłem (dosłownie!) 5 plastrów boczku tak tłustego, że prawie słonina, z musztardą, zamiast tradycyjnych lekkich węgli.
Przed chwilą na śniadanie postawiłem sobie żółtka po admiralsku ( ;) ) na maśle i potem przykryte plasterkami masła.
Do 7 żółtek pół kostki masła mi zeszło :lol:
Chyba mam niedobora kalcyferoli 8)

Radzio

Oczywiście, tak się robi przed nocą, gdy na kalcyrofelerach rezerwy są odbiałkowe, lub w ogóle ich nie ma. :lol:*

adampio

Cytat: Gavroche w 2014-12-10, 12:37:33
Wczoraj na kolację opitoliłem (dosłownie!) 5 plastrów boczku tak tłustego, że prawie słonina, z musztardą, zamiast tradycyjnych lekkich węgli.
Przed chwilą na śniadanie postawiłem sobie żółtka po admiralsku ( ;) ) na maśle i potem przykryte plasterkami masła.

Ja mam podobnie. Mysle, ze jest to podyktowane pora roku. Nasze organizmy przestawiaja sie na ujemne temperatury i maja wieksze zapotrzebowanie na tluszcz. Obojetnie jak glupio to brzmi to ja mam wlasnie takie doznania - pozna wiosna , przed latam jem duzo mniej tluszczu jak np. teraz. :D

Gavroche

Cytat: adampio w 2014-12-10, 18:44:52

Ja mam podobnie. Mysle, ze jest to podyktowane pora roku. Nasze organizmy przestawiaja sie na ujemne temperatury i maja wieksze zapotrzebowanie na tluszcz. Obojetnie jak glupio to brzmi to ja mam wlasnie takie doznania - pozna wiosna , przed latam jem duzo mniej tluszczu jak np. teraz. :D
100% zgoda.

Gavroche

Tłuszczowej epopei ciąg dalszy:
-5 żółtek sadzonych na maśle, z masłem
-200ml gęstego wywaru z "kluseczkami" z pociętych skórek.
Opycha! :D

Radzio

"Postawiłem sobie" i "żółtka"- to rozumem i podziwiam, ale ... ale ... ale co to znaczy "po admiralsku"?
Gadaj, może być jak na spowiedzi! :lol: :lol: :lol:*

Radzio

Dziś "w Ikea" półmisek gorących flaków w rozpuszczonym maśle plus "wyciorowe" dodatki uzależniające. :D
Pupsi nie urywa, ale idzie przetrwać. :lol:*

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-11, 17:23:06

"Postawiłem sobie" i "żółtka"- to rozumem i podziwiam, ale ... ale ... ale co to znaczy "po admiralsku"?
Gadaj, może być jak na spowiedzi! :lol: :lol: :lol:*
Admin->administracja->admiralicja->po admiralsku.
Taki tam woal ;)

Radzio

No popa, a już się słitfoci spodziewałem. :lol:* :P

adampio

O Jesu !!!!! ale bym zjadl flaki!!!! kurcze :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie jadlem kuuuuuupe latttt!!! :x :lol: