Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: admin w 2015-07-01, 22:53:32
Doktor jest optymista i nie bierze pod uwagę, że niektórzy mają nieszczelności w genach i tylko na chów klatkowy się nadają!  :shock:  :?
Ja zaś nie mam co do tego żadnych wątpliwości, bo na geny nie ma rady... :lol: :lol: :lol:
No i jeszcze nieszczelnosc synaps dochodzi......jak slowo daje :roll:
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Cytat: vvv w 2015-07-02, 01:00:31
UE zaleca maksymalnie 2 jądra pestek moreli, a nie naraz jakieś 150szt.

jest dawka uderzeniowa B17,

Oczywiście w budyniu wszystko oprócz pestek było substancjami pomocniczymi by je jakoś łyknąć w rozcieńczeniu i ze smakiem.

no to z 50 zjadłeś , w stanach nawet do więzienia mógłbyś trafić  ;-)

a nie mogłeś je po prostu schrupać, jak normalny człowiek je orzechy ? :) 

a znasz normy na ową witaminę we krwi ?

kiedyś, dawien temu , gdy  kompot z wiśni leżał zawekowany  z 3 miesiące ponad , to go wyrzucałem ( dietetycy straszyli kw.pruskim )

później miałem fazę na poszukiwanie przeterminowanych kompotów z wiśni  , takich ponad rocznych , ale nikt nie miał .  Chciałem go jeść ( niczym Napoleon  ;-)

pestki nieświadomie jadłem ( gdy jeszcze korzystałem w z diety 7 x WiO )    z każdych owoców, jabłek , gruszek , śliwek , brzoskwiń   - smakowało mi to ,  i chyba jakoś podświadomie potrzebowałem  ( jak pies trawy  ;-)  , jak kania dżdżu, jak koń owsa ) .

Orzechy teraz jedynie do tortu mi pasują. przestałem je doceniać na ŻO  . Mam całe worki nie chce mi się łupać.

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-02, 09:32:38
a nie mogłeś je po prostu schrupać, jak normalny człowiek je orzechy ? :) 
Bez proporcjuma jedzenie nie jest prozdrowotne, jak dodasz cukru, maki i oleju rafinowanego (czyli samych prozdrowotnych produktow) to od razu co innego.
Work Buy Consume Die

Gavroche

To jest stan umysłu. :D
Homeopatia na niektórych też działa, a heroinista na skręcie, gdy zrobi sobie zastrzyk z soli fizjologicznej, odczuwa ulgę. ;)
Niektórym nawet cyferki na wyświetlaczu glukometru podnoszą morale.
Co pan zrobisz? :D

Diogenes z Synopy

ależ orzechy trzymają prawie odpowiednie proporcje  , nie wiem jak te  pestki :)

dziś na drugie śniadanie do kawy

LODY  straciatella  (   15 żółtek , litry  śmietany 36 , starta czekolada  gorzka  i wymieszane odpowiednio  - w trakcie mrożenie - niezupełnego )

dodatkowo gałka lodów truskawkowych  -   gorsze , smakują jak sorbet .    Cukier do smaku .

na pierwsze był omlet polany masłem z kalafiorem  i posypany serem średnio twardym  greckim z niemiekiego Lidla   ( owczo - kozi   , nawet niezły )  - był w promocji  ;-)

Jarek

To obiad dla wroga ?

Diogenes z Synopy

kto je obiad ?    do obiadu daleko  ,  będą  placki ziemniaczane na łoju , posypane serem z promocji ,  i kęs  boczku upieczonego  przed niedzielą  ,  drugą cześć placków zjem na słodko ze śmietaną gęstą że łycha stoi .

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-02, 10:40:24
ależ orzechy trzymają prawie odpowiednie proporcje  , nie wiem jak te  pestki :)
Owszem, chleb ze smalcem też. ;)
Ja lubię orzechy i często jem garsteczkę czy łyżkę masła orzechowego, ale mimo, że doktor Kwaśniewski pisał iż orzechy i boczek to biochemicznie to samo, wolę stawiać na większą aktywność produktów zwierzęcych w ludzkim organizmie. :D

Dlatego na śniadanie potreningowe poszło:
-12 żółtek
-150g masła
-garść skwarków
-pół dużego pomidora.

Jak dodam kwasu w postaci ogórka czy pomidora, mam wrażenie lepszego trawienia.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-04-15, 10:47:46
Rotujesz kalorie? :lol:

zagęszczam  ;-)     Mam wiedzę.

poglądy są różne.

CytatW sytuacji, gdy stoimy w sklepie i nie wiemy co wybrać, warto przypomnieć sobie o istnieniu gęstości kalorii. - Jeżeli jeden produkt i drugi produkt ma porównywalną wartość energetyczną, wówczas weźcie ten, który jest zwyczajnie większy - radzi Bilczyński. Taka rzecz będzie mieć mniejszą gęstość kalorii i na dłużej nas nasyci.

http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/kaloria-kalorii-nierowna-pol-batona-to-1-kg-marchewek,172923,0.html

vvv

Cytat: admin w 2015-07-02, 07:58:13
Nic nie jest trucizną i wszystko jest trucizną, zależnie od przyjętej dawki. Kwas pruski z pestek również.

(http://www.cancerjournal.net/images/logo.png)
http://www.cancerjournal.net/article.asp?issn=0973-1482;year=2014;volume=10;issue=5;spage=3;epage=7;aulast=Song

Niech mi będzie wolno podać przykład, że także "zależy z czym".
Takie np. 6 żółtek dziennie, zależnie od stanu metabolizm i tego co jeszcze jada, jednego uleczy, a drugiego dobije.

Z pestek to jest B17, które może być specyficznym enzymem rozbite do kwasu pruskiego. Specyficzny enzym występuje w komórkach organizmu patologicznie opartych na cukrze, a że niektórzy mają nawet takie jelita to inna sprawa.
8)

Gavroche

Pastwisko w takim razie najlepsze. :D

Zyon

Jednego nie rozumiem, po co zdrowej osobie leki antyrakowe?
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

a dlaczego Angelina obcięła cycki  i resztę    ?  :)     

vvv

Jakbyście przeczytali linkowany artykuł tobyście wiedzieli, że nawet onkolodzy zauważają szereg działań prozdrowotnych amigdaliny, nie tylko antyrakowe. Pestki moreli nie są lekiem tylko częścią owocu.
8)

Diogenes z Synopy

onkolodzy na takie rzeczy mówią   - czary - mary    - wiem co mówię   :)

wracając do orzechów  ( też jest ta amigdalina )    , to dietetycy propagują ją z względu na  obecność NNKT   ,   a nie białka   - Gavroche

Gavroche

Kwas salicylowy też nie jest lekiem tylko częścią kory wierzby. :lol:

Z pożywieniem przyjmujemy tysiące substancji, pewnie nawet niektóre są nieznane, nie widzę powodu, by skupiać się na którejkolwiek z nich, chyba, że w konkretnym celu, najczęściej jest to zaspokojenie chorej wyobraźni. :D

Zyon

O tym co i jak ( w jaki sposob) mysla i zauwazaja onkolodzy to pisalem juz nieraz przy okazji opisywania ksiazki onkologa pt "Cesarz Wszech Chorob - Biografia Raka".
Przez cala ksiazke dostajemy barwne opisy w jakis sposob onkolodzy probuja zniszczyc, spalic, zgniesc, zabic, zanihilowac, zgladzic, zgnoic tego raka ale na 700 stronach ani razu nie pada zdanie o odkcyciu metabolizmu komorek rakowych, za ktore Otto Warburg dostal Nobla w 1931 roku.
Wiec wypada albo zdecydowac czy sie wierzy onkologom czy tez moze nie bardzo.
Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: vvv w 2015-07-02, 12:20:15Pestki moreli nie są lekiem tylko częścią owocu.
Cytat: Gavroche w 2015-07-02, 12:48:42Kwas salicylowy też nie jest lekiem tylko częścią kory wierzby
Stosując elementarną logikę:

Pestki moreli nie są lekiem tylko częścią owocu.
analogicznie
Kora wierzby nie jest lekiem tylko częścią drzewa.

Kwas salicylowy może być lekiem i może być otrzymany z kory wierzby.
analogicznie
Amigdalina może być lekiem i może być otrzymana z nasion moreli.

I wtedy uprawnione jest użycie słowa "też".

Jak podnosisz żelastwo to technika i szczegóły są bardzo ważne,
może w pisaniu stwierdzeń aspirujących to bycia logicznymi jest podobnie.
:|

vvv

Cytat: Zyon w 2015-07-02, 12:57:50
O tym co i jak ( w jaki sposob) mysla i zauwazaja onkolodzy to pisalem juz nieraz przy okazji opisywania ksiazki onkologa pt "Cesarz Wszech Chorob - Biografia Raka".
Przez cala ksiazke dostajemy barwne opisy w jakis sposob onkolodzy probuja zniszczyc, spalic, zgniesc, zabic, zanihilowac, zgladzic, zgnoic tego raka ale na 700 stronach ani razu nie pada zdanie o odkcyciu metabolizmu komorek rakowych, za ktore Otto Warburg dostal Nobla w 1931 roku.
Wiec wypada albo zdecydowac czy sie wierzy onkologom czy tez moze nie bardzo.

Blackend pewnie jeszcze nie znalazł czasu by obejrzeć, skoro wrzucił fotkę snickersów.
https://www.youtube.com/watch?v=XFs9iYKEPFw
:idea:

Gavroche

Cytat: vvv w 2015-07-02, 13:00:14
Cytat: vvv w 2015-07-02, 12:20:15Pestki moreli nie są lekiem tylko częścią owocu.
Cytat: Gavroche w 2015-07-02, 12:48:42Kwas salicylowy też nie jest lekiem tylko częścią kory wierzby
Stosując elementarną logikę:

Pestki moreli nie są lekiem tylko częścią owocu.
analogicznie
Kora wierzby nie jest lekiem tylko częścią drzewa.

Kwas salicylowy może być lekiem i może być otrzymany z kory wierzby.
analogicznie
Amigdalina może być lekiem i może być otrzymana z nasion moreli.

I wtedy uprawnione jest użycie słowa "też".

Jak podnosisz żelastwo to technika i szczegóły są bardzo ważne,
może w pisaniu stwierdzeń aspirujących to bycia logicznymi jest podobnie.
:|
Nie jesz pestek moreli, tylko ich jądra.
Nie robisz tego dla odżywienia ciała, tylko dla zaspokojenia rojeń we własnej głowie za pomocą substancji zwanej amigdaliną, na podstawie cudzych opinii. :D
Jeśli pijesz wywar z kory wierzby to dla kwasu salicylowego, który zbija gorączkę, agregację płytek i polepsza samopoczucie w chorobie.
Jeśli pijesz ten wywar mimo braku gorączki, skrzepów i kiepskiego samopoczucia spowodowanego chorobą, masz mitów o pod sufitem.
Taka to logika panie. ;)