Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

grenis

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-10-20, 10:32:49
A nie lepsze serduszka drobiowe duszone (na gazie o mocy świeczki) z koncentratem pomidorowym, naprawdę dużą ilością pieprzu i oliwą dodaną już na talerzu? ;)
A przedtem jedno serduszko zjedzone na surowo, że by bakterie w Jelitkowe miały ubaw. :D
Kuszaca propozycja, a czy do tego szczypta szpinaku nie zaszkodzi? :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Może nawet pomóc, do tego jeszcze jąderko z cukrem pudrem i naprawdę nie ma się do czego przyczepić. ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-10-20, 10:16:58
Cytat: Zyon w 2015-10-20, 08:27:14
Ja wczoraj zjadlem sniadanie, potem wrocilem z pracy, nie zdazylem kawy dopic nawet, bo hale wynajeli tak, ze ledwo plecak spakowalem, lyknalem ino smietanki pol kubka i polecaialem. Na hali zmachalem sie okrutnie, bo tlenu brak, duszno. A jak wrocilem, to bylem taki zmeczon, ze prawie zaraz poszlem spac i nie zjadlem nic. No i kalorii deficyt zrobilem, jak zyc? :?
Kalorii masz dostatek w tkance tłuszczowej, IMTG, wątrobie, glikogenie mięśniowym i wątrobowym, aminokwasy wątrobowe i te, które odzyska organizm ze złuszczonego nabłonka jelitowego i innych śmieci tamże. ;)

No to wiem, ze od razu na niedobor kalorii nie zejde :D Pare dni tak mozna, w nieparzyste glodowka, bo wylaczona lodowka :D
Work Buy Consume Die

renia

Idę robić jajecznicę na boczku ze szczypiorkiem. Tak mnie wzięło... 8)

Diogenes z Synopy

a Zosię wzięło na placki racuszki ( 144 przepis ? )  na gorąco (z mniejsza ilością piany)  z plasterkami masła i czereśniami w sosie własnym. Nawet niezłe.  Mam z 20 kg świeżego łoju z młodych opasów rasy Charolaise ( czyt. szarole ), więc chyba powtórzę niebawem ;-)

administ

Cytat: renia w 2015-10-21, 08:53:02

Dziwne, bo Doktor mówi, że tylko jakaś "żółtkownica"...  8) ;)

Zyon

Po jajecznicy grozi przebialczenie.....
Work Buy Consume Die

administ

Właśnie!  :shock:
Problem przebiałczenia na Diecie Optymalnej jakoś ucichł! A szkoda... ;)

Maniek

Cytat: admin w 2015-10-21, 10:53:36
Właśnie!  :shock:
Problem przebiałczenia na Diecie Optymalnej jakoś ucichł! A szkoda... ;)
:D :D
przebiałczenie z przekwaszeniem  :shock:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-21, 09:45:36
a Zosię wzięło na placki racuszki ( 144 przepis ? )  na gorąco (z mniejsza ilością piany)  z plasterkami masła i czereśniami w sosie własnym. Nawet niezłe.  Mam z 20 kg świeżego łoju z młodych opasów rasy Charolaise ( czyt. szarole ), więc chyba powtórzę niebawem ;-)

Wy takie wyszukane dania sobie serwujecie, a ja jem po chłopsku... :lol: plaster salcesonu sobie jeszcze do jajecznicy dorzuciłam (osobno)...

renia

Cytat: admin w 2015-10-21, 10:19:19
Cytat: renia w 2015-10-21, 08:53:02

Dziwne, bo Doktor mówi, że tylko jakaś "żółtkownica"...  8) ;)

Było to tak... (bociana nie było :lol:) usmażyłam 50g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę, na to wrzuciłam 3 żółtka, wymerdałam to... :lol: posypałam szczypiorkiem i już. Na talerzyk jeszcze dołożyłam sobie plaster jasnego salcesonu (dawno go nie miałam).
Potem herbata z cytryną, żeby do kolagenu była witamina C. 8) :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2015-10-21, 10:27:27
Po jajecznicy grozi przebialczenie.....

To może się przemienię z białki w chłopa... :shock: :lol:

administ

A jak za dużo bezwartościowego kolagenu, czyli żelatyny, to się obrasta w piórka i z białki sikoreczka wychodzi...  :lol: ;)

Gavroche

A ja dzisiaj zjadłem na śniadanie kawałek galarety z nóżek, 4 żółtka gotowane i 100g twarogu. ;)
Czyli wyrosną mi pióra, dzióbek, ratki i różki?

Gavroche

Potreningowo wpadła jajecznica z 5 całych jaj na połowie kostki masła z trzema plasterkami sera żółtego i sporą ilością keczupu. :D

Diogenes z Synopy

na obiad gęś owsiana się nie rozmroziła i pewnie następne trzy dni jeszcze nie odtaje   :shock:  ;-)

więc na obiad zjadłem tort:

proporcje - nie wiem, ale sądząc po stopniu sytości - całkiem dobre  ;-)

krem to -  12 żółtek ,  pół litra tortowej 36, mascarpone 250 gr, 2 x Zoot śmietanka 30  - 200 ml , 2 łyżki cukru, czekolada do posypania, powidła do przesmarowania biszkoptu.

biszkopt:

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5234.0

Gavroche

Pedalskie to jedzenie, ale skład ma super. ;)

Diogenes z Synopy

Czyli pedałować można po tym ?  Tak ile, z 40 km ?  ;-)    Chciałbym nieśmiało zauważyć, iż jest to żółto-brązowe, a nie tęczowe . ;-)

Gavroche

Ooo, to na pewno, ze 120km jak się da radę. :D
Trochę z zazdrości piszę, bo nie mam takiej Zosi. ;)