Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-01, 17:30:08
gulasz mięsny wieprzowy (słoninka extra) z gęsta kwaśną śmietaną. I do tego boskie placki ziemniaczane   :D  na smalczyku, 3 ostatnie zjadłem na słodko, jako deser. Łyżeczka buraczków, ogórek z beczki.  Kolacji nie będzie, bo Zosia nie ubiła śmietanki do galaretki jagodowej. Post.

Tanio jest smacznie.  Smacznie, bo tanio.  Tanio bo nikt nie chce tego jeść.    :roll:   :D

( taki ciąg przyczynowo- skutkowy  ;-)  )

Ile to już dni pod rząd jecie ten gulasz z chudej słoniny? :roll: :lol:

renia

Cytat: admin w 2016-02-01, 20:20:28
A to dobrze, a gleba skąd, bo to najwięcej mikroelementów ma gleba przy autostradach, hutach itp. ... ;)

Nie wiem czy z ogródka czy kupiona ze sklepu ogrodniczego. Ja się brudną robotą nie param... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

Mówiłem Ci Renia, że młode pędy sosny z wydm będą najlepsze  ;-)    ( vit C)

Gulasz?  Z 4 dni na pewno. Może 5 z przerwą  :roll:  . Zmieniamy dekorację  ;-)  do niego.   Część poporcjowana i zamrożona i jak się nie chce pichcić długo to jak znalazł. Prozdrowotny.
Tak jakoś wyszło, zamachnąłem się tasakiem i ukroił się duży kawał. A że dziubiemy mięsko po trochu, to na długo starcza.   :D

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-01, 20:27:13
Mówiłem Ci Renia, że młode pędy sosny z wydm będą najlepsze  ;-)    ( vit C)



Próbowałeś je? :roll:


Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2016-02-01, 10:39:59
Żółtkownica na maśle ze szczypiorkiem z doniczki... 8) Do tego 2 cm swojskiej kiełbasy. 8)


W doniczce to ludzie paschę robią :) 

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2016-02-01, 20:20:28
A to dobrze, a gleba skąd, bo to najwięcej mikroelementów ma gleba przy autostradach, hutach itp. ... ;)


Jo-jo :) 

Diogenes z Synopy

jedna kromka chleba (z jajek i  masła i twarogu)   z podpuszczkowym serem i masłem. Drugi kromal z ze smalcem skwarkowym doprawionym smakowo w słoiku, na wiejsko. Liść pasztetu swojskiego z żurawiną. Ogórek z beczki i natka.

Kawa ze śmietanką . Rodzynki sparzone.

renia

A u nas właśnie się pieką (same 8)) gofry orzechowo-twarogowo-jajowo-maślane...

administ

A o jakim smaku? :roll: ;)

renia

Umami blues... 8) :lol:

administ

Znaczy "mięsnym"... ;)  8)

renia

Jak takiego gofra posmaruję masłem i obłożę np. bekonem, to będzie mięsny...

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-02-01, 20:28:55
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-01, 20:27:13
Mówiłem Ci Renia, że młode pędy sosny z wydm będą najlepsze  ;-)    ( vit C)

Próbowałeś je? :roll:
Patrzyłem dziś, ale te pędy są w maju dopiero chyba. A stare to raczej za twarde ;-)

renia

Spróbuj lepiej. Czasami wzrok wprowadza w błąd... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

poczekam, będzie smakowało lepij.    :)

A znasz może genezę powiedzenia   - apetyt rośnie w miarę jedzenia -    bo teraz wydaje mi się to niedorzeczne.  :roll:

renia

Jeśli się je nieprawidłowo, to na pewno apetyt rośnie... :roll:

Jarek

A jeśli się przestrzega BTW , a apetyt rośnie, i się ulega , to co to jest ? :roll:

vvv

Popędliwość znana jako
słaba silna wola.
:wink:

administ

Cytat: Jarek w 2016-02-02, 17:46:22
A jeśli się przestrzega BTW , a apetyt rośnie, i się ulega , to co to jest ? :roll:

To jest ŻrO, czyli czysta bezrozumna patologia.  8)