Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Blackend w 2016-02-29, 18:01:46
Śniadanie jak zwykle, a na obiad to samo co wczoraj, bo dobrze wychowani goście ulitowali się i nie pożarli wszystkiego. ;)  :lol:

Pewnie wolą "zdrowe" jedzenie... :roll: :wink:

Blackend

Najbardziej wolą ŻrO, ale udają, że nie.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-02-29, 18:31:06
Nie wychodzą Wam jeszcze te żółtka bokiem? :shock: :lol: 8)

To pomysł Zosi.  Mówi, że duża oszczędność czasu. ;-)  Nie jemy prawie mięsa, to coś trzeba. Pasztet jutro będzie z rana z żurawiną.

Dziwne, ale oboje lubimy.   :roll: :oops:   :D    Może trochę z lenistwa ?   :oops: :roll:   ŻO rozleniwia. Proste rozwiązania preferuje się. I padło na nas.  ;-)

renia

Ja też coraz mniej "cuduję" z jedzeniem...Nieraz "małolatom" robimy osobno, ale staram się najczęściej wymyślać coś takiego co wszyscy lubią. Jutro na obiad (po bardzo długim czasie) będzie móżdżek. I apiać trzeba młodzieży coś innego wymyślać... :roll: :?

Diogenes z Synopy

A ja trzeci raz dziś żółtka. Takie smaczne były, że zjadłem 2 pucharki   :D   .

renia

Będziesz gdakał albo piał... :? :lol:

Diogenes z Synopy

Bardzo chciałbym poznać tego jegomościa od mojej pani od jajek, co wywala żółtka     :D  ;-)

Gavroche

Cytat: renia w 2016-02-29, 19:11:47
Będziesz gdakał albo piał... :? :lol:
...albo sr... miał. ;)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-29, 19:13:42
Bardzo chciałbym poznać tego jegomościa od mojej pani od jajek, co wywala żółtka     :D  ;-)

Kamerę tam załóż... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2016-02-29, 19:14:42
...albo sr... miał. ;)

niemożliwe, po żółtkach. Nawet, gdy są lejące i  je zjadam z UHT w dużej ilości, nie mam. Układ pokarmowy chyba przywykł  :roll:

Cytat: renia w 2016-02-29, 19:17:42
Kamerę tam załóż... 8) :lol:
Ale, gdy będzie taki empatyczny jak ja ;-) , to z powodu uchronienia mnie przed następstwami jedzenia żółtek po prostu mi odmówi barteru. Ja tak postąpiłem z jednym gościem, nie dałem mu białek bo uważałem to za nieetyczne  ;-)  zachowanie .  On chciał je ze względu na skąpstwo.  :|   Wylałem.

renia

Od nas kiedyś też jedni brali. Dwa razy po słoiku i już mieli dosyć... :? :lol:

administ

Samą albuminę (to białe z jajka na twardo) żadne zwierzę chętnie nie zjada, ale zbełtaną z tłuszczem, czy posłodzoną już tak.  8)

Gavroche

W książce "Głód utajony" jest opis eksperymentu na psach, które karmiono wyłącznie białkami jaj.
Po kilku tygodniach przestawały to żreć (pewno tłuszcz zapasowy się kończył) i wolały nic nie jeść, aż do smutnego końca... :?

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-29, 18:37:38
Cytat: renia w 2016-02-29, 18:31:06
Nie wychodzą Wam jeszcze te żółtka bokiem? :shock: :lol: 8)

To pomysł Zosi.  Mówi, że duża oszczędność czasu. ;-)  Nie jemy prawie mięsa, to coś trzeba. Pasztet jutro będzie z rana z żurawiną.

Dziwne, ale oboje lubimy.   :roll: :oops:   :D    Może trochę z lenistwa ?   :oops: :roll:   ŻO rozleniwia. Proste rozwiązania preferuje się. I padło na nas.  ;-)

A dlaczego tak się rumienisz? Ja tylko o żółtka pytałam... :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-03-01, 08:49:06
W książce "Głód utajony" jest opis eksperymentu na psach, które karmiono wyłącznie białkami jaj.
Po kilku tygodniach przestawały to żreć (pewno tłuszcz zapasowy się kończył) i wolały nic nie jeść, aż do smutnego końca... :?
Niestety ciezko to wytlumaczyc niektorym, zwlaszcza jak sie zjawi jakis adept pakerniany z "25 letnim stazem" i przekonuje, ze bialka to swietna rzecz, bo sa wzorcem i sa super przyswajalne
Work Buy Consume Die

Gavroche

Bo jak dowalisz wungla i jeszcze chudy twaróg i pierś z brojlera czy rybę, to nie jest tak źle, faktycznie. :D
Nawet Doktor o tym pisał, ale gdzie to nie podam...

Mirek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-29, 19:07:38
A ja trzeci raz dziś żółtka. Takie smaczne były, że zjadłem 2 pucharki   :D   .
W tych pucharkach żółtka "gołe", czy z - no właśnie, z czym?
No, że takie smaczne.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-03-01, 10:17:23
Bo jak dowalisz wungla i jeszcze chudy twaróg i pierś z brojlera czy rybę, to nie jest tak źle, faktycznie. :D
Nawet Doktor o tym pisał, ale gdzie to nie podam...
Chyba w ksiazce o anabolicznej diecie Piotrkowicza...
Work Buy Consume Die

Gavroche

To raczej niejaki Charper. :D

administ

Harper to nie "ch..." ;)  :lol: