Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: renia w 2016-03-05, 16:47:32
Cytat: admin w 2016-03-05, 16:44:51
Niedopici byli?  :shock: ;)

Po jedną nauczycielkę, przed końcem imprezy, syn przyjechał, bo ona sama nie mogła sobie poradzić... :?

Ale pijaków miały odwozić taxi na ich koszt przecież!  :? ;)

renia

Nie dali taksówkarzom zarobić... :?

administ

Co za skąpstwo!  :shock:
I jak tu VAT uszczelniać, jak go nie ma? :roll: ;)

renia

Na lotnisku "Walesa" też taksówkarzom się pogorszyło, zrobili bezpośrednie pociągi do Trójmiasta... 8) :lol:

administ

Łoj!  :shock:
I jak tu żyć pani premier!  :? ;)

renia

Życie do rzyci... 8)
...dla niektórych zawsze... :? :lol:

Blackend

Cytat: Anulka177 w 2016-03-05, 18:23:25
Moja córka też niedawno miała studniówkę i muszę zauważyć, że tradycja zanika- młodzież miała kieliszki na stołach i piła oficjalnie!  :shock:

Nie może być, to po co w ogóle pić jak można to robić oficjalnie? ;)  :lol:

administ

No jak po co? Aby sikorki były skłonniejsze do zabawy pod wpływem alkoholu... ;)

Diogenes z Synopy

Lekko dziś.  3 kiełbaski wiedeńskie , masło .  Kapusta kiszona.

Kryanna

U mnie na razie skromnie: kawka ze śmietanką albo śmietanka z kawką?! Śniadanie będzie pod południe  8) :?

renia

A u mnie już i po kawie i po śniadaniu... 8) jak zwykle niedzielna jajecznica z boczkiem. Do tego pomidor pokrojony i resztka sałatki urodzinowej. Mąż zawołał na gotowe śniadanko... :D 8)

jukor

Na dobry start* była jajecznica na maśle - całe jajko i trzy żółtka, kawałek papryki, mały pomidor.
Teraz dopijam kawę ze śmietanką. :D

* taki napis jest umieszczany na opakowaniach margaryn w NL.

administ

Na margarynie, to falstart, ale zakazywać nie wolno... ;)

jukor

No nie wolno, a popyt jest spory na wszystko z napisem zdrowe, dobre, bio... :lol:
Jak więcej kosztuje od innych produktów, to "musi" być lepsze.  :lol:

Anulka177

Mąż dziś swojego omleta zjadł w biegu, popił śmietanką, wsiadł na rower i tyle go widziałam.... Ja swój omlet jadłam powolutku, żeby uczcić dzień wolny od pracy  :) Teraz dostojnie popijam kawę z masłem.

Teresa Stachurska

Kawa z masłem - fajny wynalazek :) 

Anulka177

Cytat: Teresa Stachurska w 2016-03-06, 10:29:39
Kawa z masłem - fajny wynalazek :) 
Tak, wrzucam masło do kawy i miksuję, wygląda taka kawa jakby była ze śmietanką, podobnie też smakuje :)

Gavroche

A ja dzisiaj nieco przewrotnie; bułka wypiekana na miejscu w markecie, z chińskich trocin, masło, ser żółty, boczek wędzony i salami. :D
No zachciało mi się, ale teraz żałuję, to chrupiąca buła zdarła mi śluzówkę w jamie, na tłuszczówce chyba odwykłem od twardych pokarmów. 8)
A tu dla tych, którzy ciągle jajca na śniadanko:
http://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_VIg3WjfkKRJsnTbkG0THyEFby8Dn2qRB,w400.jpg

Blackend

Jajecznica na zimno. ;)