Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: vvv w 2016-03-04, 18:02:22
Cytat: Gavroche w 2016-03-04, 17:47:38
Bez porannego posiedzenia?! :shock:
Rzeczywiście masz inaczej.
A to jakieś prawo biochemii i fizjologii jest?
Może reguła tycząca większości, a może nie.
:wink:

Cytat: Zyon w 2016-03-04, 18:09:20
Ja tam tez nie mam codziennie kupciania, chociaz codziennie jem bialko, tylko czy to czegos dowodzi? Z tego co pamietam amin i doktor pisali, ze im sie rzadziej kupcia tym lepiej, ale nie przywiazuje do tego uwagi.

wracając do tematu  ;-)

przeważnie mam 4 , nieraz 3, dziś miałem po kiełbaskach i maśle i śmietance z kawą i rodzynkami między 4 a 5 .
Które z nich są mydlane? Tyle się mówi o nich, a nikt zdjęcia nie zapoda. ;-)  Nie wiem jak wyglądają  :roll:

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/51,101580,11606491.html?i=1

Gavroche

:lol:
Przy śniadaniu? :shock:
Ja mam zawsze trójeczkę. 8)

Diogenes z Synopy

jedz kiszonki, pójdziesz na czwórkę. Po co się męczyć  ;-)  ?  Moja ulubiona 4.   ;-)    Trójka wygląda na za dużo białka  :roll:

Gavroche

Męczyć?
Nigdy się nie męczę, w zasadzie przysiądę i już mogę wychodzić, nawet papieru nie trzeba używać. ;)

Nadmiar białka po kupie oceniasz? :lol:
Fachura. 8)

Diogenes z Synopy

z autopsji. Zakładam, że celulozy/błonnika dużo nie wcinasz.  ;-)  Zrobię zdjęcie i wkleję .  Żartowałem  ;-)  .  Mam tron z półką do sprawdzania, więc na WiO się trochę naoglądałem  ;-) .   Ale testerem  chyba nie mógłbym być  ;-)   :lol:

Gavroche

U psów nadmiar mięsa sprawia, że odchody są smoliście czarne i lepikowate, a nadmiar kości, że jasne, czasem białawe i piaskowate.
Normalne odchody są plastelinowate, oddawane niezbyt często i z łatwością.
To bardzo dobry wskaźnik diagnostyczny, zwłaszcza teraz, jak zbieramy kupy. :D

Nadmiaru białka raczej nie widać w ekskrementach u ludzi na ŻO, bo białka się wchłaniają.
Nadmiar celulozy czy innych niestrawnych rzeczy lub mydło może być widać, ale to chyba zbyt intymna czynność by mieć szerszy ogląd sprawy. ;)

Diogenes z Synopy

http://www.farmacjaija.pl/galeria/39805/1.html

CytatZaburzenia wchłaniania tłuszczów wywołują biegunkę tłuszczową, stolec jest „śliski” i wyjątkowo nieprzyjemnie cuchnący, trudno spłukuje się z powierzchni muszli klozetowe
to jest mydlana kupa ?

http://wiedzoholik.pl/wp-content/uploads/2015/02/kupa-ca%C5%82a-770x923.jpg

ciekawe jaki jest skład optymalnego klocka  :roll:  Coś tam w nim oprócz wody musi być jednak  ;-)

Anulka177

W w/w temacie miałam problem tego rodzaju, że po nabiale na 3-4 dni mnie zatykało i nie chciało odetkać  :P Jednak ostatnio po "dniu mlecznym" tego problemu już nie miałam, czyżby powoli szło ku lepszemu?  :roll:

Diogenes z Synopy

ja mam codziennie dzień mleczny. A gdy przytyka to mam metodę na kapustę kiszoną. Mała ilość na mnie nie działa za wiele, a dużo owszem i po problemie.  Mam do niej taką słabość. Lubię, ale nie w nadmiarze. W nadmiarze to lekarstwo  ;-)    .  Spora ilość masła w diecie też nie pozwala przytkać, tak mi się wydaje   :roll:

Diogenes z Synopy

Dziś WiO na śniadanie   X 2 . Jak zalecił Jarosz.

Brokuł ugotowany , groszek z puszki, 7 żółtek i pól masła na koniec.  Wstrząśnięte, nie mieszane. Zosia pomogła jeść.
jeszcze tylko 5 X WiO i normę wyrobię. Rodzynki do kawy z kremem śmiet- żółt.  będzie 3.    Frytki na obiad - 4 .   :roll: E... nie jest wcale trudno tę normę wyrobić  ;-)   :roll:  Natka -  5  . Ogórek kisz lub kapusta - 6 .  Cytryna do herbaty - 7 .

I jest zgodnie z zaleceniami jaroszy i optymalnych.  ;-)

Anulka177

Dziś,  za wczorajsze grzechy,  tylko kawa z masłem i kawałek salcesonu  : :oops:

renia

Na cały dzień? :shock:

Anulka177

E no,  bez przesady,  obiadek będzie już normalny  :D

Anulka177

Mianowicie pieczeń rzymska i brukselka.

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-03-07, 15:05:32
E no,  bez przesady,  obiadek będzie już normalny  :D

:lol: tak to da się żyć... 8)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-03-07, 15:07:51
Mianowicie pieczeń rzymska i brukselka.

Ano już nie pamiętam kiedy miałam pieczeń rzymską... :roll: Z dodatkiem śmietanki jest dobra... :D

Anulka177

Chyba że się nie może śmietanki to wtedy jest dobra bez  8)

renia

Ty, Anulko, nie tolerujesz mlecznych?

Diogenes z Synopy

Ja zaś słabo toleruje niemleczne. Jakoś nie mogę sobie odmówić zjedzenia mleczności codziennej. Zosia jest jeszcze gorsza niż ja.  ;-)    . Czytałem dziś, że w Italii się robi coraz mniej lodów z mleka (jakieś kokosowe mleko i sojowe), nie mówiąc już o śmietanie.  Tego chyba nikt nie zna  :roll:

Anulka177

Cytat: renia w 2016-03-07, 16:03:13
Ty, Anulko, nie tolerujesz mlecznych?

Niestety, mam nietolerancję mlecznych chociaż je uwielbiam  :( Dlatego stosuję rotację i jest już dużo lepiej niż było. Mogę już jeść orzechy, jabłka, śliwki, truskawki, co rok temu byłoby niemożliwe. Nabiał też już powoli zaczynam tolerować, ale jem go na razie raz w tygodniu. DO jest wszechstronnie pomocna  :)