Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ale to świetnie, bo jak co się samemu poknoci, to już nie tylko "wina Kwaśniewskiego i DO", tylko "formuły 4es" i także zarówno "rotacji"... ;)
Bo Dieta Optymalna jest super i dla każdego, choć nie dla każdego! ;)  8)

Anulka177

Jedząc watrobkę co drugi tydzień nic się nie poknoci,  a
slowo "rotacja"  jest stanowczo przereklamowane  :P

Zyon

Jakie sa w ogole objawy toksycznosci puryn i pirymidyn? Bo "raz na tydzien" to Adasko wciaga sobie kilo watroby na przyklad a kto inny moze i 5x na tydzien sobie zjesc po 50 albo 100gram i tak bedzie miniej?
Wiec jezeli mowimy o konkretach to ile konkretnie?
Work Buy Consume Die

administ

Łysienie, często błędnie tłumaczone innymi czynnikami...  :?
Prócz standardu oczywiście typu podagra, niewydolność nerek i inne przypadłości ...  8)

Zyon

Ale to juz sytuacje takie bardziej ekstremalne powiedzmy. A tak wczesniej, przed wyraznymi "syndromami" zauwazyc?

Ja np czasami nie mam zupelnie pomyslu co w pracy zjesc i jak zajrze do baru, ze jest znowu ta watrobka, to wole pol porcji wziac (w domysle wg karty 50g) niz sie czyms tam na sile katowac. Co prawda 2 porcje na tydzien po 50 a nawet 100 gram to i tak daleko do kilograma naraz, ale czy to juz nadmiar czy w zaleznosci od okolicznosci (sport) moze byc inaczej?
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

sporo jem podrobów (ale nieduże dawki), mało mięsa. I jakoś mi włosy nie wypadają.  :shock: :roll:  Może już niedługo? ;-)
Jeżeli zamiast śmietanki pije się do tego wino to może być odwrotnie.  :roll:

wydmuszki.

wydmuchałem dziś 12 sztuk. Świetnie oddzielają się żółtka od białek. :o Trzeba dmuchać powolutku, pierwsze wychodzi białko, gdy pojawi się sprężynka (cholina?)  wtedy trzeba przestawić miseczkę na żóltka. Białka  w kosz, lub dla przeciwników  ;-)

RafałS

Dobry! Mała jajecznica na maśle. Do tego kawałek salcesonu + wit. C dla kości, chrząstek, stawów itd. Nie trzeba mi ale tak na wszelki wypadek  8) . A teraz poszukam sobie odrobinę węglowodanów. Nara!  :)

administ

Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać.  8)
Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada!  :(

RafałS

Cytat: admin w 2016-03-10, 07:53:36
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać.  8)
Ja żongluję.

Diogenes z Synopy

gofry z żółtek zawsze pod ręką. Dziś na gorąco, świeże. Masło z Kopenhagi. Ogórek z beczki.

I ...  deska serów. W właściwie test 2 serów na wagę.   Pierwszy to Antek ( chyba na cześć ;-) )  z CEKO ( po 19.9zł wcześniej bywał po 32) , a drugi to Kasztelan z jakieś wsi Sierpc czy coś takiego ( po 14,99 wcześniej bywał po 29) . Cenowa dobra zmiana.   Z przykrością muszę przyznać, że Antoś mimo, iż droższy był nieco gorszy, choć i tak niezły.   :D

Anulka177

Omlet śniadaniowy już się trawi,  kawa wypita,  wieczorem będzie kaszanka swojska z kaszą gryczaną i surówka z kapusty pekinskiej,  papryki,  marchwi,  ogórka kiszonego,  zmieszane z majonezem i oliwą z oliwek. Lubię takie jedzonko  :)

Gavroche

A ja właśnie wszamałem śniadanie:
-dwa małe schabowe na smalcu
-trzy żółtka na maśle z masłem
-frytki z żółty serem i majonezem.
:D

Anulka177

Ilościowo cos jak vvv  8)

administ

Diogenes z Synopy

Cytat: Anulka177 w 2016-03-10, 12:16:14
kaszą gryczaną i surówka z kapusty pekinskiej,  papryki,  marchwi,  ogórka kiszonego,  zmieszane z majonezem i oliwą z oliwek. Lubię takie jedzonko  :)

ja już takich rzeczy nie jadam. Przejdzie i Ci. ;-)   Szukam skoncentrowanych węglowodanów.

Nastawiłem z trzech kości połamanych ze szpikiem i ze szpondera wywar i se pyrkoce.  Dziś kości poobgryzam, a jutro zrobię jakąś zaliwajkę. Frytki obowiązkowo.  Natka pietruszki pełna witamin i minerałów z niewielką ilością pestycydów ;-) doda uroku potrawie .
Na pojutrze moczą się już nogi z włosami.   :D  Ciekawe czy zejdą pieczątki niebieskie  :roll:  

Zyon

Cytat: Anulka177 w 2016-03-10, 12:31:18
Ilościowo cos jak vvv  8)
:lol: :lol:
Brak jeszcze wiadra cebuli  :lol:

Ja dzis pol porcji watrobki z czerwona kapusta i popite smietanka 30%, Skwarkow i smalcu do polania dzisiaj nie mieli to maslem w kawele dorobie :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2016-03-10, 07:53:36
A ty jadasz warzywa i owoce? czy tez suplamentujesz?
Work Buy Consume Die

administ

Niestety, to zbyt osobiste pytanie, abym mógł odpowiedzieć, ale radzę sobie jakoś... ;)

Diogenes z Synopy

też by nie powiedział -  bo dobra zmiana forumowa zaraz wykryje glifosat w papryce i pomidorkach i rtęć w dawkach większych niż w szczepionkach  ;-)

Zyon

Wiadomo, cooles sledzi forko z wypiekami i zaraz by pogrubiona czcionka cos nasmarowal obok :D
Work Buy Consume Die