Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Ja tam wit c w proszku biorę czasem,  np po operacji była bardzo przydatna,  albo po dużym wysiłku,  córce dalam,  jak miała usuwane osemki,  pięknie się wygoiło wszystko bez antybiotyku,  który bardzo zalecał dentysta.

Gavroche

Cytat: Anulka177 w 2016-03-10, 12:31:18
Ilościowo cos jak vvv  8)
Ilość nie ma znaczenia, je się do syta. 8)

Gavroche

Cytat: admin w 2016-03-10, 07:53:36
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać.  8)
Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada!  :(
A codziennie dlatego, że nastolaty potrzebują więcej/częściej? :?
Kiedyś Toan zalecał raz w tygodniu...

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-03-10, 13:04:24
Cytat: Anulka177 w 2016-03-10, 12:31:18
Ilościowo cos jak vvv  8)
Ilość nie ma znaczenia, je się do syta. 8)
Adasko je do przesyta, bo u niego wiadomo, czary w jelitach sie dzieja, wchlanianie w jelitach, porcjowanie po 30g na dzien a reszta bialka czeka w kolejce... ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ja nie mam takich sprytnych jelit, ale ja też o nie tak nie dbam, wiesz; sporo pieprzu, kapusta duszona, koncentrat pomidorowy czy oliwa, no nie lubię tego badziewia. :lol:
A już po DoppelHerz mnie mgli, że o budyniu z jąder nie wspomnę. :P

Zyon

No i niesmiertelna mikrowele, nawet tutaj jest pare przepisow z mikrowele od Adaska :D

Ale dla zdrowia wszystko warto robic  :lol:
Work Buy Consume Die

Anulka177

Nic nie przebije swojskiej, gryczanej kaszanki, mówcie, co chcecie. Nie dość, że pyszne to jeszcze błyskawiczne w przygotowaniu. Oj ludzie nie wiedzą, co dobre i jedzą piersi z kurczaka oraz ryby 3 razy w tygodniu!  :( :D Budyniu z pestek nie wspominam, bo tego to nawet pastwiskowcy nie tkną.

renia

Cytat: admin w 2016-03-10, 07:53:36
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać.  8)
Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada!  :(

Nie można pasa wziąć i zmusić? :shock: 8) :wink:

Anulka177

Ta, żeby na policję zakablował?  :? :D

renia

Żartuję... 8) Nie jestem za surowym wychowywaniem.

Gavroche

Właśnie z surowego podobno najwięcej witaminy C się przyswaja. :D

renia

Czyli co? Trzeba zbić dzieciaka na kwaśne jabłko? :shock:

Gavroche

Nie mam pewności, czy aby w tej obtłuczonej części nie utleni się za wiele...
Ale może w jelicie potem bakterie zredukują? :P

administ

Cytat: Anulka177 w 2016-03-10, 17:48:19
, gryczanej kaszanki,

O właśnie, nie trzeba później Anry zażywać i piwa też. ;)

Jarek

Cytat: Zyon w 2016-03-10, 15:14:06
No i niesmiertelna mikrowele, nawet tutaj jest pare przepisow z mikrowele od Adaska :D

Ale dla zdrowia wszystko warto robic  :lol:
Co ty nie powiesz ? :shock: :shock:

Diogenes z Synopy

Dawno nie jadłem. Zupa na wywarze woł - wieprz  - z grillowanej letniej papryki z dodatkiem soku z pomidorów. Zapachniało latem niesamowicie. Kosmicznie smaczna.  :D  Kartofelek, żółteczko, szponder pokrojony, podsmażone na maśle. Gęsta śmietana, doprawione na ostro. Zosię pocałowałem w rączkę.  :D

Anulka177

Resztki kaszanki gryczanej, jajko sadzone i leczo prosto ze spiżarki- też pachniało wybitnie, ogródkową papryką, cukinią i pomidorem malinowym.
Kości szpikowe i łapki kurzęce już się rozmrażają, jutro idą do szybkowaru. Będzie baza do zup na cały tydzień.

renia

Też dzisiaj miałam kaszankę. Ziemniaki poduszone z zasmażką i zieleniną (koperek, szczypiorek i pietruszka), ogórek kiszony i jajka sadzone.
Jeszcze maślanka wymieszana ze śmietaną.

Gavroche

Cytat: Anulka177 w 2016-03-11, 18:50:20
Resztki kaszanki gryczanej, jajko sadzone i leczo prosto ze spiżarki- też pachniało wybitnie, ogródkową papryką, cukinią i pomidorem malinowym.
Kości szpikowe i łapki kurzęce już się rozmrażają, jutro idą do szybkowaru. Będzie baza do zup na cały tydzień.
Puryny was zabiją, znaczy Ciebie i Diogenesa. :D

Anulka177

Cudowna śmierć i taka oryginalna.... :mrgreen: