Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Zamiast nieoptymalnej lazanii polecam optymalną musakę  :) Dania podobne w smaku.

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-03-13, 19:35:46
Na jutro planuję dla nas móżdżek (mam w zamrażalniku - raz już planowałam i nie zrobiłam 8)) a młodzież sobie "zażyczyła" lazanię...
Zrób lazanię z móżdżkiem.  :D  -  wilk syty, i owca cała  ;-)

renia

Nie da rady...a może... :roll: ale by wyczuli chyba... :roll:
W pasztecie nie wyczują i móżdzek pasuje... :D

administ

Z móżdżkiem?  :shock:
Ktoś chory na SM?  :?

Gavroche

Wcześniej zgłodniałem po dzwonkach:
-trzy żółtka na maśle
-3 plastry boczku
-kotlet mielony na maśle
-biszkopt z masłem.
Uff! Czuć malizną, ale zaraz sygnał dotrze do mózgu, jakieś mam przebicia na mielinie, bo wolno idzie... :P

Blackend

Jajca, śmietana, pomidor - normalnie monodieta jakaś. ;)  :lol:

Gavroche

Panie, jak dobre mono, to nie ma co narzekać. :D
Grundig czy Kasprzak były mono i było dobrze. :P

Anulka177

Kasprzak- mój pierwszy sprzęt audio  8)

Śniadanie jak zwykle omlet 3 żółtka i jajo, masełko, maliny własnego przerobu. Jako ekstra dodatek śmietanka UHT i do omleta, i do kawy.

Blackend

Cytat: Gavroche w 2016-03-14, 11:33:39
Panie, jak dobre mono, to nie ma co narzekać. :D
Grundig czy Kasprzak były mono i było dobrze. :P

Dokładnie, żaden późniejszy sprzęt HIFI tak mnie nie cieszył jak mój pierwszy Grundig.  :lol:

Zyon

Ja wciagnalem na razie kubek smietany 30% President uprzednio wsypawszy tam spore ilosci pieprzu cayenne, ostrego chili, pieprzu ziolowego, pieprzu czarnego, soli, curry i czosnku :D Pyszota :D Tak prowizoryczne na razie mi to styknie :D
Work Buy Consume Die

administ

Bosze, jak to dobrze, żeś jeszcze zdrowy po tej śmietanie!  :shock: ;)
Olej i to na samym szczycie piramidy ma być!  8)

Zyon

Nie wiem tylko czy to byla bogatobialkowa smietana do rotacji! To moze byc kluczowa informacja  :?
Work Buy Consume Die

administ

:(
Podstawowe informacje!  :shock:
No, tak to się nie da dietą umartwiać! ;)  :lol:

Anulka177

Dziś rodzina uznała obiad za królewski, zupa czosnkowa na wywarze białkowym, ze śmietanką oraz karkówka a la schaboszczak, ziemniaki puree oraz marchewka z groszkiem. Po kaszance i sałatce jarzynowej mogło to wyglądać bardzo wykwintnie  8)

Gavroche

Schabowe z karkówki! :shock:
Uwielbiam. :lol:
Tylko nie wiem czy bardziej od sernika, czy nie. :? :P

renia

U nas dzisiaj znowu jest sernik (w sobotę był i do niedzieli wieczora starczył). Mąż nie może się go nachwalić.  8)

Anulka177

U nas biszkoptu orzechowego też ani kruszynki nie zostało. Ale wcześniej niż w weekend nic piekła nie będę, żeby się nie przyzwyczaili.  :P Może właśnie sernik upiekę? W takim razie muszę twaróg na listę zakupów wciągnąć. Najlepszy, jak dla mnie, jest z GOMI, ani grama zbędnej wody i pyszny smak, mogłabym "wciągnąć" taki klinek bez żadnych dodatków

renia

Ja też dłuższą przerwę w pieczeniu ciast zapowiedziałam (pewnie tydzień :lol:). W kolejce czeka jabłecznik z KK-700.
Ponoć pyszny... :D

Anulka177

Trzeba będzie upiec, skoro pyszny  :D Obiecałam sobie wypróbować wszystkie przepisy z KK-700  :shock: Póki co, jeszcze się na żadnym nie zawiodłam.

renia

To masz spore wyzwanie... :roll: :D