Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Zawsze dobre i zawsze lepsze, bo z duchem i postępem. ;)  :lol:

administ

I osiągnięciami... ;)

Diogenes z Synopy

Gotuję brokuła - pół . Różyczki podgrzeje na patelni, dodam trochę masła , z 8 - 10 żółtek lekko usmażę, dodam ponownie masła. Posypię także estragonem i kurkumą, ew chili.  Cheddara stopionego na potrawie poprószę dodatkowo gałką muszkatołową

administ

No i fajnie!  :D

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-09, 08:00:17
Gotuję brokuła - pół . Różyczki podgrzeje na patelni, dodam trochę masła , z 8 - 10 żółtek lekko usmażę, dodam ponownie masła. Posypię także estragonem i kurkumą, ew chili.  Cheddara stopionego na potrawie poprószę dodatkowo gałką muszkatołową

Robicie praco(albo czaso)chłonne te śniadania. :roll: Ja to szybko bach ciach... 8) :lol:

Blackend

A bo Ty masz dyżur na forumie od rana. ;)

renia

Wolę taki niż w kuchni... 8)

renia

Właśnie były 3 żółtka na masełku - ze szczypiorkiem. Trzy plastry sera do tego i... pychota...  :D

Jeszcze doliczyć do tego można kawę ze śmietanką i morelę suszoną... 8)

Anulka177

Dziś śniadanie przedmaratonowe dla męża musiałam zrobić,  coby mu BCAA nie zbrakło,  a więc 6 żółtek,  100 ml śmietanki 36% i do tego starty cheddar,  wszystko wybeltane i usmażone na malutkim ogniu,  po maratonie sok pomidorowy i piwo   :D

Jarek

Fajnie sie biega w parze , nawet bym wystartował ,ale żeby rozmowna była no i wiadomo . :lol:

Anulka177

Skończył za szybko, piwa nie będzie... 8)

Blackend

Nawet na pocieszenie?  :shock: ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-04-09, 17:01:08

Tak trzymaj... :evil: 8) I pamiętaj o sentencji... 8) :lol: :wink:

Blackend

Anulka177

Cytat: renia w 2016-04-09, 18:09:55
Cytat: Anulka177 w 2016-04-09, 17:01:08

Tak trzymaj... :evil: 8) I pamiętaj o sentencji... 8) :lol: :wink:

Wszystkie kobiety powinny pamiętać  8) :lol:

renia

U nas teraz po mieszkaniu rozchodzi się cudowny zapach pieczonego sernika. I bez "mojej Pani' się dało... 8) :lol:
Mąż miksował, ja sypałam składniki, a piecze się samo. 13 minut trwało nam to przygotowanie ciasta. 8)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-04-09, 08:19:28
Robicie praco(albo czaso)chłonne te śniadania. :roll: Ja to szybko bach ciach... 8) :lol:
jakie czasochłonne?  :lol: gdy masz ugotowanego brokuła to 2-3 minuty. Moment.

na jednej stronie patelni podsmażyłem kaszankę na skwarkach i cebulce, a później  z drugiej strony 10 żółtek na maśle, troszkę smaki przeniknęły,  tzn granica  między nimi się zatarła. Użyłem pieprzu jedynie. Kapusta kiszona: 2-3 widelce.

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-10, 09:41:57
Cytat: renia w 2016-04-09, 08:19:28
jakie czasochłonne?  :lol: gdy masz ugotowanego brokuła to 2-3 minuty. Moment.

..............

Zgadza się. Ale ja nigdy nic wprzód nie mam przygotowane do śniadania... :? 8)

Diogenes z Synopy

a ja odwrotnie, już myślę o jutrzejszym śniadaniu   :D

Cytat: renia w 2016-04-09, 21:36:31
U nas teraz po mieszkaniu rozchodzi się cudowny zapach pieczonego sernika. I bez "mojej Pani' się dało... 8) :lol:
Mąż miksował, ja sypałam składniki, a piecze się samo. 13 minut trwało nam to przygotowanie ciasta. 8)
Może namówię na Tiramisu Zosię  :roll: . Bo znudziły mi się do kawy śliwki i czekolady.

renia

A sam zrób jej niespodziankę... 8)