Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Cytat: renia w 2016-09-20, 21:39:25
Na DO nie wolno jeść tego co smakuje... 8) :lol:

No to widze, ze normy sie zmienily.
Jak mozna byc na DO nie jedzac masla, jajek i boczku? Bo to tylko mnie smakuje.
Monotonia? Moze.
Stereotyp? moze tak.
Ale zdrowo!!!!

A tak na marginesie to jestem w Lodzi bo tesciowa dostala udaru. Ma 80 lat wiec szanse na lepsze zycie sa nikle, choc sluchala mnie zawsze uwaznie i stosowala zdrowe jedzenie.
Powiem Wam, ze starosc nie udala sie Stworcy. Zapomnial o starych ludziach i czasami zastanawiam sie czy to nie jest powodem tego, ze sam zyl krotko a my musimy sobie sami radziic.  :shock:
Wiec proponuje duzo masla, smalcu, loju, czy tez innego zwierzecego tluszczu do nasmarowania zyl, nie za wiele jak najlepszego bialka pochodzenia najlepszego i troche weglowodanow pochodzenia "najgorszego" czyli nie z cukrow prostych.
Pozdrawiam wszystkich optymalnych i tych, ktorzy mysla,ze sa optymalni albo na drodze do bycia optymalnym - choc wiemy (oni nie) ze droga dluuuga, kreta i uslana kamieniami niewiedzy, pokusy i przede wszystkim niewiedzy, ktora jest powodem calego zla.'

Wiec zycze przede wszystkim konkretnej wiedzy i wdrazanie jej w zycie swoje i najblizszych.
Pewnie, ze nie bedziemy zyc wiecznie. Nie o to tu chodzi. Ale zyc dlugo i godnie.

renia

Adampio, nie widzisz, że ja "się śmieję" przy tym co napisałam, że na DO nie wolno jeść tego co się lubi? :lol: Mnie prawie wszystko smakuje z zalecanych optymalnych potraw. Prawie...  :roll: oprócz cynaderek... 8)

adampio

Widze, widze.
Ja tez sie smieje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

RafałS

Wejherowo-Śmiechowo  :lol:

administ

renia

:lol:
Cytat: RafałS w 2016-09-22, 08:14:39
Wejherowo-Śmiechowo  :lol:

Całkiem blisko od nas jest... :lol:

Diogenes z Synopy

Optykawa.
I skromnie - jak wczoraj.
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-21, 08:47:50
Zrobiłem gofry te z przepisu ze strony Doktora, też można zjeść. Niczego sobie, bardziej chrupkie.
Położyłem na to sporo masła i żywiecką, a na drugim  czarny salceson ozorkowy. Pomidorki też były.
Na kolację zamiast frytek Zosia chyba upiecze ciastko kruche ze śliwkami. Ale nie takie  ;-)  http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5298.msg454121#msg454121

Dziś na obiad ulubiona zupa na ogonie. Żur biały. Kiełbaska podsmażona z cebulką, śmietana gęsta, żółtka i łyżka chrzanu.  :D

Diogenes z Synopy

Zimno z rana, więc ciepły żurek jak śmietana - którą dolałem (ukwsz30) waz masełkiem.  :D
Do tego salcefiks czorny i franka 2 szt.  Zosia sobie 4 żółtka dołożyła.

Kryanna

Cztery spore żółteczka, łyżka śmietanki i garść posiekanej pietruszki, posolone, popieprzone i zjedzone - na smalcu ten omlet był!
Kawa z masłem i śmietanką do tego. Mogę teraz do wieczora z głodnymi gadać :-)

administ

O sytości... ;)

renia

Nie zrozumieją... :? Zjedzą mówiącego... :twisted:

Zyon

Tylko jedzenie i jedzenie, ja to chyba jestem jakims kosmita, bo mnie to jakos nie kreci zbytnio... ;)
Work Buy Consume Die

vvv

Do numeracji stron książki użyto 300 cyfr.
Ile stron ma książka?

stron ;; cyfr

9 ;; 9
+
90 ;; 180
+
37 ;; 111
======
136 ;; 300

:wink:

grenis

Cyfr jest 10  :D

Zyon

Work Buy Consume Die

Anulka177

Zrobiłam sałatkę jarzynową z przeważającą ilością jajek. Do tego kawałek salcesonu i kawa z masłem.

renia

U nas są ryby... I gulasz (z porą w sobie śmietankowym) od wczoraj... 8)

Diogenes z Synopy

Nie mnie nie  ma pangi. Ale za to znów frytki będą.  Żółtka i kiełbaski jako białko dziś było - wystarczy.

Anulka177

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-22, 09:14:42
Optykawa.
I skromnie - jak wczoraj.
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-21, 08:47:50
Zrobiłem gofry te z przepisu ze strony Doktora, też można zjeść. Niczego sobie, bardziej chrupkie.
Położyłem na to sporo masła i żywiecką, a na drugim  czarny salceson ozorkowy. Pomidorki też były.
Na kolację zamiast frytek Zosia chyba upiecze ciastko kruche ze śliwkami. Ale nie takie  ;-)  http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5298.msg454121#msg454121

Trudno to nazwać plackiem, już raczej chleb z powidłami na margarynie  :lol: