Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Omlet na maśle z dżemem żurawinowym... :P

Diogenes z Synopy

Gofra z masłem i serem żółtym (Zosia z żywiecką) - dodatkowo zjadłem ciastko kruche z optykawą. Pomidory i szczypiorek.

Blackend

Jajecznica na talerzyku podana do stołu.  :D
Ale w ramach pokuty żeby z tego dobrobytu całkiem nie odjechać, pozmywałem nie tylko po sobie. ;)  :lol:

renia

No to już jesteś krótko pod pantoflem... 8) :lol: Ja to tak do garów się nie pcham... 8) :lol:

Blackend

:lol:
Nie ma lekko jak się chce mieć żołądek pełny. ;)

administ

Jakie to mądre być pod tym pantoflem, gdy akurat jest po myśli i nie uwiera! ;)
I święty spokój w domu, aż miło.  :D

Diogenes z Synopy

Kluseczki żółtkowe.
Sos grzybowy (wywar woł, pół kostki masła itd)
Pół ogórka kiszonego.
Obiad był smaczny, lekki i pożywny.  :D

renia

U nas żeberka pieczone... :D "Maluchom" spaghetti...

Blackend

Cytat: admin w 2016-09-24, 15:31:52

Happy wife happy life. ;)

administ

BEZCENNE!  :D
I łatwe do osiągnięcia, gdy ma się trochę wprawy... ;)

Jarek

Cytat: admin w 2016-09-24, 15:31:52
:lol:
To złote proporcje dla spokoju ,ale trzeba popracować nad sobą  :wink:

Diogenes z Synopy

Dobrze mieć zamrożony pasztet z krowy (w wnętrzności  ;-)).  :D  Dokładam z przyzwyczajenia masła na gofra, jak podkład pod nią (krowę ;-) ).  Papryka, bo teraz może mniej trująca.  :roll:  ;-)
Prawdziwą optykawę zjadłem wcześniej, a Zosia nieprawdziwą (optyInkę).

Ciastko też będzie kruche (z zamrażarki). Pani od jajek obiecała mi 5 kila eko-buraczków, ;-)  będzie zamiast frytek na zaśkę.

Ogony będą, to będzie zupa z dodatkiem kości woła. Dyniowa, ogórkowa, grzybowa, paprykowa - co wybrać?   :)

Anulka177

Śniadanie omlet z jajka i dwóch żółtek ze śmietanką, garść malin.
Wczoraj, przypadkiem, nazbieraliśmy na łące całą reklamówkę pieczarek. Więc dziś sos pieczarkowy z masłem i śmietanką, a do tego pieczone żeberka i ziemniak. Na kolację fasolka szparagowa, ostatki z działki  :D

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-26, 09:35:04
Dobrze mieć zamrożony pasztet z krowy (w wnętrzności  ;-)).  :D  Dokładam z przyzwyczajenia masła na gofra, jak podkład pod nią (krowę ;-) ).  Papryka, bo teraz może mniej trująca.  :roll:  ;-)
Prawdziwą optykawę zjadłem wcześniej, a Zosia nieprawdziwą (optyInkę).

Ciastko też będzie kruche (z zamrażarki). Pani od jajek obiecała mi 5 kila eko-buraczków, ;-)  będzie zamiast frytek na zaśkę.

Ogony będą, to będzie zupa z dodatkiem kości woła. Dyniowa, ogórkowa, grzybowa, paprykowa - co wybrać?   :)

Wybierz romantyczny urlopik dla Zosi  ,bo to nie sprawiedliwe tak cały czas przy garacch . :lol:

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-09-26, 14:33:08
Śniadanie omlet z jajka i dwóch żółtek ze śmietanką, garść malin.
Wczoraj, przypadkiem, nazbieraliśmy na łące całą reklamówkę pieczarek. Więc dziś sos pieczarkowy z masłem i śmietanką, a do tego pieczone żeberka i ziemniak. Na kolację fasolka szparagowa, ostatki z działki  :D

U nas dzisiaj też jest fasolka szpar ziel... :lol: i do tego małe co nieco... (dla każdego coś innego 8))

Blackend

Jak u Puchatka. ;)

Gavroche

Och!
Miodek?
Ja uwielbiam, ostatnio spadziowy w litrowym słoiku suplementuję. ;)

administ

Blackend

renia

Macie radochę jak dzieci, jak dobre dzieci... 8) :lol: