Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Nie powiem... :P :lol:

administ

To jak Kooleś odszuka? :roll: ;)

vvv

W Sejmie to by trzeba zacząć szukać od zamrażarki.
:wink:

renia

Cytat: admin w 2016-09-29, 18:07:38
To jak Kooleś odszuka? :roll: ;)

Zaradny jest, przekopie wszystkie fora, blogi i strony internetowe związane z DO. Miesięczniki wszystkie przewertuje od pierwszego numeru...... 8) :lol: Ma zacięcie chłopak... :D 8)

Diogenes z Synopy

gofra z masłem i turkusowym serem. Kawałek ciasta kruchego z śliwką.

Na obiad będzie zupa porowa krem zagęszczona kartoflem z śmierdzącym serem i żółtkami i śmietaną. Ciekawe czy nie wzdyma?  :roll:
Kupę czasu  nie jadłem czegoś takiego.  :roll:  ;-)

Diogenes z Synopy

omleta z 11 żółtek, na maśle i porze złożyłem na pół uprzednio wsypując do koperty pokruszonego śmierdziela. Podzieliłem się z Zosią. Zagryzłem ćwiartką jabłka - resztę wyplułem.  :D
Optykawę wcześniej wypiłem z 2 k. czoko. Druga chyba też wypiję, bom lekko głodny, a na obiad jedynie barszcz.  ;-)

renia

Plujesz przy stole? :shock: 8)
Ale dla mnie całe jabłko to też za dużo. Pół średniego starcza i to od czasu do czasu...

Diogenes z Synopy

Nie, w ogrodzie jedliśmy. Mam parkę kosów, ale chyba nie jedzą jabłek. I białek też nie jedzą!  :roll:   :D

Diogenes z Synopy

Moreli suszonych też nie jedzą. Sparzyłem im specjalnie, aby nie zatruły się zdrowym E. 
E220. Dwutlenkiem siarki.   ;-)

renia

Ja lubiłam te morele suszone i jadłam je, ale mi przeszło całkowicie.
Czekam teraz kiedy mi się żółtka znudzą... :roll: :wink:

Anulka177

A u nas zupa szczawiowa na wywarze z nóżek i kości szpikowych, z żółtkami na twardo, podbita śmietanką. Pyszności! Resztę szczawiu chyba trzeba zerwać i zamrozić na zimę  :roll:
Kolacja- frytki z jednego ziemniaka. I po kawałku batonika "bounty" z gorzką czekoladą.
A! Zapomniałam! Na spacerze z psem znaleźliśmy jakąś dziką jabłonkę i zjedliśmy po jednym zakazanym owocu 8)

Blackend

To teraz już nigdy nie będzie tak jak wcześniej. ;)

administ

Dobry zestaw!  8)
Kamienie nerkowe, podagra, rak i cukrzyca... ;)
Kolacja spoko i ten grzech na spacerze...   :D

administ

Cytat: Blackend w 2016-10-01, 20:14:26
To teraz już nigdy nie będzie tak jak wcześniej. ;)

:lol:

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-10-01, 20:11:55
A u nas zupa szczawiowa na wywarze z nóżek i kości szpikowych, z żółtkami na twardo, podbita śmietanką. Pyszności! Resztę szczawiu chyba trzeba zerwać i zamrozić na zimę  :roll:
Kolacja- frytki z jednego ziemniaka. I po kawałku batonika "bounty" z gorzką czekoladą.
A! Zapomniałam! Na spacerze z psem znaleźliśmy jakąś dziką jabłonkę i zjedliśmy po jednym zakazanym owocu 8)

Pewnie czuliście się jak w Raju... :roll: :wink:

Diogenes z Synopy

My też zupę mieli na śniadanie.
Porowa z śmierdzącym serem oraz cheddarem, masłem i śmietaną.

Na obiad będą żółtka na maśle na kozaczkach czerwonych.

Kryanna

U mnie niedzielnie, pełen wypas: omlet z 4 żół. i 1 jaj. ze śmiet. na maśle, polany złocistym masłem + papryka i pomidor. Z tego dobrobytu aż nie mogłam dojeść i krążek papryki został na talerzu. Przyznaję, rozpusta to jest :-(

renia

A w Afryce głodują... :? 8)

Gavroche

Kryanna

Cytat: renia w 2016-10-02, 10:20:02
A w Afryce głodują... :? 8)
Teraz mi głupio ...