Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Pomidor ci do kaszanki nie pasuje, ale śledź już tak?  :shock: :lol:

Teresa Stachurska

Niezbadane są wyroki niebios  :lol: 

administ

Na Kaszubach nie takie cuda się zdarzają... ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-10-05, 12:53:32
od słoniny, tym bardziej, że słonina jest u nas luksusem, który jest tylko na zamówienie... 8) :lol:
fakt, w jednej  ''taniej jatce'' mieli tylko słoninę extra (nie nadaje się do topienia na smalec na frytki, bo za dużo mięsa), a w drugiej 2 kg tylko mieli.  :? :?  :)   A markiecie grubości t-shirta była.  :?
Łój się skończył i tragedia.  :|   Słoninkę kupiłem po 4 zł, ale już widziałem i po 10.  Wtedy chyba taniej masło kupić po 12,5 zł za kilo.  :roll:

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-10-05, 14:14:12
Pomidor ci do kaszanki nie pasuje, ale śledź już tak?  :shock: :lol:

A ten śledź to tylko tak do towarzystwa... 8) :lol:
Nie pasuje,  :? przypadkowo wpadł, przez ten sztorm... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

11 żółtek zrobiłem na wysmażonych skwarkach od topienia (por cienko pokrojony do smaku). Dodałem na talerzu Lurpaka i Cheddara startego. Podzieliłem się. Obiad zmieścił się na talerzyku pod filiżankę.  ;-)
Frytki będą na kolację.

Anulka177

U mnie był wypas bo pieczona kaczka + kluski śląskie (z dwóch ziemniaków wyszło 6 szt, zjadłam 2) + surówka z kiszonej kapusty. Do popicia woda z kapusty, bardzo mi smakowała, widocznie jakieś braki były do uzupełnienia  :D

administ

:shock:
"kaczka+", a cóż to za pomoc socjalna? ;)

Blackend

:lol:
To dar od samego Naczelnika. ;)

administ

Gavroche

Kuper!
Kaczy kuper najlepszy. ;)

grenis

Donek schrupalby szyjke  :lol:

Anulka177

administ

renia

...i apiać wina Tuska... :? :lol:

Blackend

Bo nie schrupał? ;)  :lol:

administ

Na wina to wprowadzą, socjal "akcyza+" ... ;)

Blackend

Oczywiście, bo po robocie 500+ trzeba się odprężyć. ;)

Diogenes z Synopy

Walnąłem Optykawę. Na śniadanie polecam sobie i nie tylko żółtka na smalcu z podsmażoną kiełbaską boczkową.  :D
Kupiłem normalny chrzan starty. W marketach są tylko domieszki chrzanu. Będzie na obiad do buraczków i ogona świńskiego.

Kryanna

Ja dzisiaj zaczęłam dzień od śniadania. Optykawa będzie na deser, może bitą śmietankę dołożę? Chociaż nie wiem czy zmieszczę, bom najedzona solidnie.
Tera spowiedź: było na patelni sporo smalcu po karkówce wczorajszej więc wbiłam tam 3 żółtka (i odrobina gluta wleciała z nimi)! Cudnie się usmażyło, dodałam kilka kostek papryki konserwowej i 2 placki serowo-jajeczne z masłem, uff! Więcej grzechów nie pamiętam, tylko herbata ale ona konieczna była do przepłukania tego tłuszczyku. Jezdem zadowolona (nie powiem moja kulpa, bo bym skłamała) :-)