Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Wy jesteście sami dwoje i wszystkie dni macie podobne (tak myślę). U nas wspólny obiad (i to nie do końca w komplecie) jest tylko w niedzielę. W inne dni każdy je o innej porze i najczęściej co innego...

Diogenes z Synopy

Tak. Dokładnie. Ustatkowani.  A i jest prościej, gdy dwoje podobnie myśli.  :roll:  ;-)

Już mój Ociec ma ''pod górkę''. Bo Muti robi zakupy i niekoniecznie ma ochotę na podgardle, więc pozostaje mu jeść co jest w lodówie np. zdrowe ''tłuste'' ryby czy konfiturę ''zdrową'' z morwy. Ma zapas słonin konserwowych, a z mięsa jada ogony i salceson. A kartofle podobnie jak u Was - na obiad mus.  :D

renia

A mój mąż ma wszystko optymalne "podane pod nos", a i tak nieraz oszukuje... :? :lol:

Kryanna

Śniadanie - 4 żółtka na smalcu ze skwarkami + pomidor + zielona fasolka szparagowa. Popiłam herbatą, a zaraz potem jednak kakałkiem na śmietance poprawiłam, bo coś jeszcze głodno mi było ...
Obiad - dwa klopsiki w sosie pomidorowym (z wywaru klejącego) i brokuły polane masłem.
Kawę wypiłam teraz i chyba koniec atrakcji kulinarnych na dzisiaj. Najwyżej jakaś herbatka do popicia. Cienko panie na tej dietce, oj cienko ... :-(

renia

Tyle jest dobrego jedzenia, a tak mało wchodzi... :? :lol:

administ

I to jest straszna kara dla niektórych... ;)

Diogenes z Synopy

oj, tak. Oczy by zjadły, a żołądek mówi - ne, ne, ne.  ;-)   Tyle przepisów i sprzętów do gotowania i wypasiona kuchnia.   :? ;-)

renia

...i zamrażarka pełna... :? I pani do pomocy... 8) :lol:

Kryanna

O, to, to! Do zamrażarki palca nie wcisnę!
To chyba stare nałogi - kupować i magazynować, bo zabraknie?!  :D

renia

Ja tak lubię, jak coś mi się w mięsnym podoba. Mielonego, jak dam zrobić to też od razu 4 - 5 kg. Po co się rozdrabniać. 8) I nie wiadomo jakie czasy przyjdą... 8) :lol: Ale jak mięso było na kartki, to mieliśmy więcej... 8) :lol:

administ

Cytat: Kryanna w 2016-10-09, 19:49:02
O, to, to! Do zamrażarki palca nie wcisnę!
To chyba stare nałogi - kupować i magazynować, bo zabraknie?!  :D

Nie, to dobre przyzwyczajenia, które wkrótce mogą się przydać.  :?
Oby jednak nie!  :(

renia

Nie strasz, :shock: bo ucieknę na wieś... :roll:

administ

Ale na wsi ruina jeszcze gorsza niż w mieście!  :shock: ;)

renia

Ano przez te unijne dotacje nic tam się nie opłaca robić, żeby jeszcze kar nie płacić... :?
Ale w razie "w" prędzej na wsi by się przetrwało... 8)

administ

A co to jest to "w"? :roll: ;)

renia

Np. wojna...albo dłuższy okres czasu bez prądu...albo jakieś inne zawirowania... 8)

Blackend

Cytat: admin w 2016-10-10, 09:15:47

W kaczej rzyci.  ;)

vvv

Cytat: admin w 2016-10-10, 09:15:47
Jakaś młodsza wersja loga McDonalda?
:lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-10-10, 08:08:30
Ano przez te unijne dotacje nic tam się nie opłaca robić, żeby jeszcze kar nie płacić... :?
naszemu forumowemu think tankowi Unia pasuje, gdy potępia Polskę i Kaczorów, chwali Turczynów.
A nie pasuje, gdy rozdaje pieniądze idiotycznie, albo zabiera. :roll:
Tak jak nasz poprzedni  przywódca umiłowany jestem za, a nawet przeciw.  ;-)

Dziś puryny niezdrowe.  ;-)
Podkład z gofra z masłem, czarny salceson i żywiecka, pomidorki.  Optykawa.

renia

U mnie omlet (3 żółtka + 1 białko) z łyżeczką mąki (lepiej się trzyma i obraca na drugą stronę i węglowodanów więcej 8)) na maśle z łyżeczką dżemu żurawinowego. :D Mniam. 8)