Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ale upierdliwiec! :lol:

vvv

Gavroche

renia

Cytat: adampio w 2018-04-03, 21:23:31
To prawda! :D
Dzisiaj bylem w sklepie " swiat serow" w Lodzkiej Manufakturze i kupilem kawalek sera owczego, holenderskiego ( bo tylko takie tu maja) z rozmarynem.
Bardzo dobry ser, super ser ale za 100 gr 15 zl. U nas, w Zakopanem za 15 zl mozna bylo kupic 300 gr prawdziwego oscypka.
W ogole macie ceny tu w Polsce, ze ho,ho. Czesto, gesto sa wyzsze niz w Danii. Na dobra sprawe prawie wszystko. A poza tym znane europejskie produkty, firmowe produkty sa podrabiane i nie smakuja tak, jak smakowac powinny a ceny sa takie same albo wyzsze jak w Danii czy tez Niemczech itd.
Ale to dluzszy temat i na pogranivzu polityki, wiec tu nie pasuje.
W kazdym badz razie ser smakuje zajefajnie. :D

Ale jeszcze jajek nie podrabiają... :lol:

renia

Cytat: vvv w 2018-04-03, 21:36:05
Cytat: adampio w 2018-04-03, 20:34:29
nie pamietam sniadania bez jajek
Cytat: renia w 2018-04-03, 20:55:40
Ja nie wiem już co można jeść na śniadanie jak np. nie ma w domu jajek. Raz jechałam specjalnie do sklepu.

Jak się zmieni w cytatach słowo "jajek" na "chleba"
to "świadectwa" przebijają nawet tych-onych od jedzenia chleba naszego powszedniego codziennie.

:shock: :roll: :wink:

A bo jajka to jest taki "chleb ze smalcem"... :lol:

Jarek

Ale kartofle mamy tanie i smaczne, i tego będziemy pilnować. :lol:

Jarek

Cytat: adampio w 2018-04-03, 21:23:31
To prawda! :D
Dzisiaj bylem w sklepie " swiat serow" w Lodzkiej Manufakturze i kupilem kawalek sera owczego, holenderskiego ( bo tylko takie tu maja) z rozmarynem.
Bardzo dobry ser, super ser ale za 100 gr 15 zl. U nas, w Zakopanem za 15 zl mozna bylo kupic 300 gr prawdziwego oscypka.
W ogole macie ceny tu w Polsce, ze ho,ho. Czesto, gesto sa wyzsze niz w Danii. Na dobra sprawe prawie wszystko. A poza tym znane europejskie produkty, firmowe produkty sa podrabiane i nie smakuja tak, jak smakowac powinny a ceny sa takie same albo wyzsze jak w Danii czy tez Niemczech itd.
Ale to dluzszy temat i na pogranivzu polityki, wiec tu nie pasuje.
W kazdym badz razie ser smakuje zajefajnie. :D
Więcej zarabiamy niż ludziska w Danii, dlatego ceny są sprawiedliwe do zarobków, już od dwóch lat tak jest :lol:

Blackend

RafałS

Stwierdził volksdeutch   :lol: . A adampio się nie zna na zabawie bo my tu się bawimy w Europę, że niby jest to samo itd.(Taka trochę atrapa miasteczka na dzikim zachodzie).   8) :wink:

administ

Niedługo tylko białe Europejki będą się z dziećmi nad Wisłą osiedlać, choć zmniejszą wypłatę na dziecko do 100+, ale dzięki "dobrej zmianie" Euro będzie po 5gr, więc spoko.  8)

Jarek

Cytat: RafałS w 2018-04-04, 08:30:05
Stwierdził volksdeutch   :lol: . A adampio się nie zna na zabawie bo my tu się bawimy w Europę, że niby jest to samo itd.(Taka trochę atrapa miasteczka na dzikim zachodzie).   8) :wink:
:lol:
Jaki tam deutsch. Volksislamista :lol:

Ukko

Jeżeli chodzi o jajka , to mam podobnie, od kilku lat na śniadanie...
Kiedyś przeważnie żółtka, a białka wywalałem z pogardą, teraz jakoś zasmakowałem w całych.

administ

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/najlepsze-przekąski-do-pracy/ar-AAveljM?ocid=spartanntp - proszę bardzo, zdrowo, smacznie, tylko propagować!  8)
A nie tylko te golony z piwskiem i chleb ze smalcem!  :(  :?

renia

Dobrze, że podpowiadają... :roll: ileż te jaja można jeść...  8)

Jarek

I ileż można to paskudztwo propagować 8)

adampio

Cytat: RafałS w 2018-04-04, 08:30:05
Od razu nie zna :?
Zna sie, zna sie tylko niektore sparwy jest lepiej przemilczec :lol:............tak sie tu nauczyle. :lol:
Nie kazda wojne trzeba toczyc :shock:

renia

Trzeba! :evil: "Oko za oko..."  :lol: I jeszcze na rząd parę bluzgów wrzucić i zaraz jest lżej na sercu. :wink:
Tylko mnie już się nie chce w takie "gierki" bawić... 8)

Radomiak

A i na wątrobie. :D :wink:

renia

O, to najważniesze... 8) :lol:

Jarek

Cytat: renia w 2018-04-08, 19:54:03
Trzeba! :evil: "Oko za oko..."  :lol: I jeszcze na rząd parę bluzgów wrzucić i zaraz jest lżej na sercu. :wink:
Tylko mnie już się nie chce w takie "gierki" bawić... 8)
Na rząd się bluzga bez ucisku na sercu, ale nie każdy potrafi to zrozumieć.